CPC Loop (14-03-2009)

Laurens heeft de halve Marathon gelopen tijdens de City Pier City loop in Den Haag. Laurens liep de halve marathon in 1:55:29.

Laurens

Laurens:
Was de CPC van vorig jaar mijn eerste halve marathon, gisteren liep ik mijn 2e halve marathon, weer de CPC. Met een groep Deventenaren maken we hier een jaarlijks dagje uit van: eerst de afmatting van de loop, dan naar de sauna en afsluiten met een bezoek aan de pizzeria.
Met een tijd van 1:55:29 scoorde ik een ruime verbetering van mijn PR (vorig jaar 2:03:51). Maar gemakkelijk ging het zeker niet. Zoals de foto duidelijk maakt, kwam ik niet helemaal fris over de finish. Veel vermoeider dan bij andere wedstrijden. De eindtijd past bij de voorbereiding waarin ik weinig lange duurlopen had gedaan. Het was dan ook geen verrassing dat de laatste kilometers, met daarin enkele vervelende heuveltjes, erg zwaar waren. Zelfs de verkeersdrempels in het laatste deel waren lastig!
Toch ben ik tevreden met de verbetering ten opzichte van vorig jaar. Het verval in mijn 5km tijden was minder dan 50 seconden. Met een betere voorbereiding moet een tijd onder de 1:50:00 zeker mogelijk zijn. Op naar 14 juni wanneer ik in Zwolle – op zaterdagavond 3 rondjes om de kerktoren in hartje Zwolle en met veel muziek en publiek een heel leuk evenement – mijn 3e halve marathon ga lopen.
Overigens doet een sauna na een zware inspanning wonderen. Ik ging met behoorlijk zere benen naar binnen en kwam er veel fitter uit!