Nieuws 2008

NK achtervolging op de baan (29-12-2008)

Janine heeft op het NK achtervolging op de baan een achtste plaats behaald, met een pr op de 3 kilometer. Aangemoedigd door Conny, Hinke, Karst,Martin, Jeroen, Wim en Roel, en begeleidt door Gilles reed Janine 4:08:629

Janine:
Ik zit nog steeds met een zere keel, maar dat was het wel waard. 4:08.629 is weer een pr en 8ste op een NK (van de 12; er hadden zich trouwens 16 ingeschreven). Voor m’n gevoel ging het ook best goed. En al die aanmoedigingen….echt bijzonder en geweldig! Aan beide kanten van de baan werd er flink geschreewd dat was zelfs voor mij niet te missen. Als de supporters en aanmoedigen mee zouden tellen had ik dik gewonnen! Volgens mij werd verder niemand zo aangemoeidigd, BEDANKT!

Hinke heeft naast onderstaande foto, meer foto’s gemaakt.

Janine en Gilles


Brink tot Brinkloop (28-12-2008)

De loop gaat van de Brink in Bathmen naar de Brink in Deventer, en dat over een grotendeels recht parcours van exact 10 kilometer. Conny was niet helemaal fit maar wel aanwezig om aan te moedigen bij de start en finish en was daarnaast reuze handig in verband met het vervoer van Karst en Gilles. Monique stond luidkeels aan te moedigen bij het 5 km punt. Karst voelde mogelijk de loopkilomters van de afgelopen dagen nog in de benen (28 km gisteren en 10 km eergisteren) en zette een mooie tijd neer van 37.39. Gilles had zich de afgelopen dagen rustig gehouden en kon “knallen” met een PR van 37.20 als resultaat. Onze Deventenaar Laurens was natuurlijk ook van de partij. Hij liep zo rond de 51-52 minuten.

Laurens:
Had Gilles zich de afgelopen dagen rustig gehouden, ik had mij de afgelopen maanden rustig gehouden om vandaag te knallen. Eindtijd: 53:37 (ruim 4
minuten langzamer dan vorig jaar). Teleurgesteld: neen! Wel had ik vandaag een vreemde ervaring: zonder kapot te gaan en ook nauwelijks een fysieke terugslag na afloop, heb ik gelopen met een gemiddelde HF van 180 !?! Ik heb weliswaar een hoge HF maar terwijl ik naar mijn gevoel rustig liep, kon ik de HF niet onder de 180 krijgen. Bij deze HF verwacht ik volledig te verzuren. Dus niet. Na vanaf september (uitgezonderd de zaterdag fietsen in Limburg) niets gedaan te hebben, had ik de afgelopen weken een paar keer 5-6 km rustig gelopen. Ik had voor vandaag daarom een tijd van ca. 55 minuten ingeschat. Dus daar ben ik ruim onder gebleven. Ik moet van heel ver weer een redelijke conditie gaan opbouwen en hoop nu de draad weer te gaan oppakken. Lekker fietsen, lekker lopen en …. toch ook maar weer zwemmen.

Gilles:
Het is altijd heerlijk om dicht bij huis mee te kunnen doen aan een leuk evenement. De Brink tot Brinkloop is zo’n evenement. Lekker kleinschalig en het bijzondere gevoel dat je echt ergens naartoe loopt in plaats van een rondje. De lichte oostenwind in de rug was trouwens ook niet verkeerd (dat was vorig jaar wel anders). Ik ben er vol voor gegaan, maar had in de tweede 5 km toch wel wat verval. Uiteraard ben ik wel tevreden want dit is dit jaar de derde keer dat ik mijn PR op de 10 km heb aangescherpt.


 

Derdekerstdagloop (27-12-2008)

Tien de Denkers stonden vandaag aan de start van de derdekerstdagloop in Arnhem. Auke, Chris, Hans, Margreet, Marjon, Peter en Roel liepen de halve marathon. Danny en Hinke liepen de 14km en Ingrid liep de 7km. Voor Margo en Iwan was de jetlag nog te zwaar om een 7km te lopen. De eerste resultaten en verhalen zijn binnen:

14km  
Hinke van Wezep 1:02.10
Danny Bol 1:36.30

 

21.1km  
Peter van der Meulen 1:44.12
Roel Nijhof 1:44.12
Chris Heg 1:47.17
Auke Wijnterp 1:50.19
Marjon Werink 1:55.16
Hans Visser 1:58.03
Margreet Berghuis 2:05.xx

 

7km  
Ingrid van Berkel  

 

Auke:
Tijd Auke 1.50.10 voor de halve marathon de werkelijke tijd is iets sneller het was bij de start vrij druk en we liepen naar een klein onverhard pad toe wat de nodige vertraging gaf.
De volgende streeftijd voor de halve wordt 1.45 lijkt me haalbaar.

Marjon:
Vandaag een mooie halve marathon gelopen. De eerste 5 km met margreet en hans en tot 10 km met hans opgelopen.
Toen een km of 4 met een frisse tegenwind de rest vd hei over gezellig achter vele kerstmutsen aan. Tot zo’n 18 km vergeleken met de halve van marathon van Egmond een minder zware loop, totdat zo’n 2,5 km voor de finish een kruipdoorsluipdoorweggetje genomen moest worden langs een viaduct omhoog over smal zandpaadje met stenen. Toen was het toch wel doorbijten en even achter de adem komen te zitten. Uiteindelijk toch nog een pr van 2 minuten. Maar het leukste was om Hans zo’n kleine 3 minuten en Margreet 10 minuten! later over de finish te kunnen supporten. Volgens mij door alle mededenkertjes weer goede prestaties vandaag neergezet. Nu op naar de Asselronde!

Hans:
Ook ik stond op derde kerstdag aan de start in Arnhem. Echt veel voorbereidingen voor de halve marathon had ik niet gedaan. Vorige week een anderhalf uur lange duurloop met Margreet, maar verder eigenlijk niets. Het doel was dan ook finishen en alles onder de 2.12 was meegenomen (mijn sneltste tijd tot nu toe) De omstandigheden waren prima. Mooi zonnetje, bevroren landschap, en alleen op de hei voor de brandweertoren tegenwind. De eerste 10 kilometer gingen dan ook perfect. Na de helft gaat het parcour veelal naar beneden, dus prima om te herstellen en proberen Marjon in ‘t zicht te houden. Maar het vennijn zit ‘m in de staart. De laatste 4 kilometer is bijna alleen maar klimmen, met als ‘hoogtepunt’ de geitenbult. Wat een butstuk! Hier ga je echt kapot! Gelukkig had ik er rekening mee gehouden en kon ik blijven lopen. Bij de finish aangekomen heeft Marjon me letterlijk over de eindstreep heengegild, nog 10, nog 9, nog 8… geweldig! Het hielp echt en gaf me vleugels. M’n eigen geklokte tijd was, ondanks de file aan het begin, 1.58.03 uur, een PR verbetering van ruim 14 minuten! En dat is de spierpijn meer dan waard!

Hinke:
Vandaag, net als vele andere De Denkers, meegedaan aan de 3de Kerstdagloop. De voorbereiding bestond helaas dit jaar uit te weinig lange afstanden
(max 11km en een uur lopen). Verder veel gegeten met de kerstdagen  🙂 Of het kwam door het weer (snelle harde ondergrond) of dat ik voor het eerst een lange afstand liep op m’n wedstrijdschoenen, ik heb heerlijk gelopen. 1e 5km in 21:58, 2e 5km in 21:18 en een eindtijd van 1.02:10. Bijna 3min. sneller dan vorig jaar. Dat betekent wat voor volgend jaar  🙂

Danny:
Vandaag liep ik de 3e kerstdag loop in Arnhem. Onder prachtige omstandigheden nam ik deel aan de 14 kilometer, en het viel mij tegen. Het was voor mij de eerste keer dat ik een hardloopwedstrijd verder dan 10 kilometer liep. Dit in combinatie met de lastige klimmen zorgde ervoor dat ik mijn streeftijd niet heb gehaald. Mijn hand geklokte netto eindtijd is 1:36:30.

Peter:
Vandaag derdekerstdag loop gedaan handgeklokt in 1:44:12, na de start de eerste 5 á 8 kilometer in de file gelopen daarna had je de ruimte, samen met roel gelopen en verder veel de denkers gezien.


Wim van Beek loop (26-12-2008)

John liep op de 10km dezelfde tijd als 2 weken geleden bij de StartbaanRun: 42.11min.


Limietwedstrijd aankomend NK Baanwielrennen (21-12-2008)

Vandaag startte Janine, begeleid door Gilles en aangemoedigd door Conny, Danny en Karst bij de limietwedstrijden voor aankomend NK Baanwielrennen in het Omnisportcentrum. Ondanks dat Janine al verzekerd is van deelname aan het NK, ging ze van start op de drie kilometer. Na de start uit de machine reed Janine de eerste ronde in iets meer dan 27 seconden. De eerste ronde op snelheid (2e ronde) reed ze zelfs onder de 20 seconde! Vervolgens als een Zwitsers uurwerk continu ronden in iets meer dan 20 seconden, om de laatste twee ronden met twee lage 21’ers te finishen in een tijd van 4:13:07.

Janine:
Vandaag 21/12 waren de kwalificatie wedstrijden voor het NK-baanwielrennen op 27/28/29/30 december. Op de individuele achtervolging hoeven de dames zich niet te kwalificeren, maar het leek mij toch wel fijn om nog een keertje voor het NK te oefenen.
Deze keer heb ik geprobeerd alles beter voor te bereiden t.o.v. m’n eerste 3km op 1/12 dit jaar. Dus tijdritstuur een stuk lager, dicht achterwiel, tijdrithelm, snelpak, overschoentjes….en van te voren warm rijden op de roller…Dit resulteerde in een tijd: 4:13.07min. Dat is dik 17s sneller dan drie weken geleden
Dit kwam natuurlijk niet alleen door de betere voorbereidingen, want deze keer had ik ook supporters. Oja, het was maar goed dat ik nog wilde oefenen, want het starten was vanuit een machine. Weer iets nieuws! Omdat ik helemaal alleen reed, werd ik deze keer ook niet na 2 rondjes ingehaald 😉

 


Janine in de startmachin (links) en Karst, Conny en Danny op de tribune (rechts)


Wintercompetie Loopcross (20-12-2008)

Vandaag was de Loopcross van onze wintercompetie. Na een leuke zwemtraining en een uitgebreid afscheid van Judy waren er nog 21 lopers voor de cross van 4.5km. Karst was net als vorig jaar de snelste man en Conny was de snelste vrouw. De volledige uitslag, genoteerd door Gert, is online. Foto’s zijn er ook gemaakt.


Rusthoeveloop Putten (13-12-2008)

Pieter Boumeester liep vandaag de 10km van de Rusthoeveloop in Putten.

Pieter:
Terwijl de ´grote groep´ zich naar Soesterberg aan het bewegen was, liep ik de Rusthoeveloop in Putten (10km).
Start om 10:30 uur, temperatuur nog steeds flink onder nul. In plaats van plassen en modder, was nu alles opgevroren. Erg link voor je enkels!
En het was koud met op de lange stukken een stevige schrale wind. De eerste ronde van 5km liep ik ca. 21:20 min. De tweede iets langzamer in 21:29.
Gezien de omstandigheden dik tevreden, ik werd vijfde overall in 42:49 min. Maar iets langzamer (30 sec.) dan de vorige keer onder veel betere condities.


Startbaanrun Soesterberg (13-12-2008)

De luchtmachtbasis Soesterberg gaat dicht. Ter gelegendheid hiervan werd er vandaag een hardloopwedstrijd georganiseerd: De Startbaanrun. Onder de 2000 deelnemers bevonden zich 11 DeDenkers: Max, Hans, Ruud, Chris, Karst, John, Gilles, Marjon, Margreet, Conny en Janine. Allen liepen de 10km. Ondanks de koude en gure wind werden er op dit unieke en zeer vlakke parkoers mooie tijden neergezet waaronder een aantal PRs. Danny kon helaas niet mee doen, maar trotseerde wel de kou om z’n clubgenootjes aan te moedigen en foto’s te maken.

 

Karst Altena 37.38
Gilles Janssen 37.56 PR
John Rave 42.17
Max van der Wal 42.22 PR
Chris Heg 42.31
Ruud Gilde 44.20
Conny Lankwarden 46.20
Janine Herweijer 48.01 PR
Marjon Werink 49.00 PR
Hans Visser 50.09 PR
Margreet Berghuis 52.58 PR

Max en Chris

Hans:

De Startbaan run was geweldig. Bere koud en hele harde wind, maar een hele leuke sfeer. Het valt even tegen als je aan het begin van de startbaan staat en zo’n 3 kilometer verder op het einde ziet, maar het is gewoon een kwestie van gaan. Ik had Marjon en Janine als haas gebombardeerd, in de hoop onder de 52 minuten te kunnen eindigen. Marjon heb ik tot zo’n 6 kilometer bij kunnen houden, Janine was er al eerder vandoor gegaan. Maar ondanks dat ik ze moest laten gaan, en de bijtende kou als we tegen de wind in moesten lopen, kon ik het tempo er aardig inhouden. Op de laatste 100 meter kon ik er nog een klein sprintje uitpersen. De eindtijd deed me een gat in de lucht springen. Een PR verbetering van bijna 2 minuten!

Zwemmarathon ZVV (12-12-2008)

Gian heeft meegedaan aan de sponsorzwemmarathon van de zwemvereniging in Vaasse.

Gian:
Gisterenavond hebben wij de zwemmarathon gehad van ZVV. Ik heb daar 70 banen gezwommen in een half uur. Dit was ook wat ik ongeveer verwacht had. Verbazing wekkend hoeveel jeugdige zwemmers mij er uit gezwommen hebben. De jongste daarvan was 11 jaar en zwom 71 banen. Hij zwom daarbij ook nog eens een aantal banen rug en vlinder. De meeste banen van de jeugdigen zwom een jongen van 13. Hij zwom 82 banen. De meeste banen van allemaal zwom Martin van den Berg (vaste deelnemer aan de kwart triatlon van Apeldoorn). Hij zwom er 85. De hele actie heeft ongeveer 3600 euro opgeleverd. Mede dankzij de bijdrage van een behoorlijk aantal leden van tri-apeldoorn.


Montferlandrun (07-12-2008)

Conny, John en Karst stonden vandaag aan de start van de Montferlandrun. Het was geweldig weer. Ze liepen alle drie de 15km en ze deden dat in respectievelijk 1:10.51uur, 1:05.53uur en 59.43min.


10km loop Monnickendam (30-11-2008)

Arnoud heeft in Monnickedam de 10km gelopen.

Arnoud:
Na mijn fantastische 10e plaats bij de ATB-tijdrit van zaterdag  heb ik meegedaan met de 10 km van Monnickendam. Twee rondes van 5 km door het dorp van mijn jeugd,  ware nostalgie dus ( mijn laatste deelname alhier was in 1990 ). Zowiezo een leuke dag, want 30 november is mijn verjaardag. Dus met mijn mooiste kleren aan en een goed humeur door een sympatieke oude heer met baard en rode kledij bij de start weggeschoten. En heerlijk door het dorp gelopen, hier veranderd ook nooit eens wat. En mijn eindtijd was heel passend bij deze wedstrijd, exact 40.00.

 


Wintercompetie ATB-tijdrit (29-11-2008)

Vandaag was de ATB-tijdrit van onze wintercompetie. In het kader van zijn Triathlon Trainer 3 cursus mocht Gert het deze keer regelen. Gert werd bijgestaan door Danny. De verhalen over “een zwaar/nat parkoers” en “onneembare hindernissen/bomen op het parkoers” waar van te voren (vooral op het forum) groot. Uiteindelijk viel het wel mee. Aangemoedigd door Jeroen, was Gilles de snelste man en Judy de snelste vrouw. De volledige uitslag, het tussenklassement en de foto’s van Janine en Peter zijn online.


7 heuvelenloop (16-11-2008)

Karst Altena, Pieter Boumeester, Roel Nijhof, Conny Lankwarden en John Rave zijn vandaag van start gegaan tijdens de jubileum editie (25ste) van de 7 heuvelenloop in Nijmegen.

15 km:

Karst Altena 0:58:50
John Rave 1.04.11
Roel Nijhof 1:08:24
Pieter Boumeester 1:08:29
Conny Lankwarden 1:12:30

John:
Vandaag onder prima omstandigheden de 15 km gelopen. Doel was een tijd onder het uur maar dat zat er in zijn geheel niet in. Enerzijds dus ontevreden over de tijd, anderzijds wel lekker gelopen toen ik na 10 km zag dat het niet meer haalbaar zou zijn. Eindtijd 1.04.11 en helaas geen PR.

Roel:
Ik heb mijn tijd verbeterd met 5 min. Voor de rest heb ik heel lekker gelopen.


Randerodecross (09-11-2008)

Vandaag stonden er veel “de Denkers” aan de start bij de Randerodecross. Aangemoedigd door Conny, Karst, en Ynske werd er gestreden op de verschillende afstanden. Harry en Hinke eindigde respectievelijk als 2e en 3e bij de cross over 9,6 km.

Uitslagen:

6,4 km tijd
Max van der Wal 0:29:33
Iwan de Wit 0:31:48
   
9,6 km tijd
Harry van Milligen 0:40:59
Hinke van Wezep 0:42:12
Hilly Panjer 0:43.52
Grada Boschker 0:46.27
Margo Maasman 0:52:12
Hans Visser 0:52:12
Danny Bol 0:57:56

Ynske heeft ook foto’s gemaakt, deze zijn hier te bekijken.

Hinke:
3de, de 2de poduim plek van dit jaar al 🙂

Hans:
Ik ben echt blij dat ik meegeaan heb. Prachtige tijd op zo’n zwaar parcours voor mijn doen! 52.12.6 Margo had dezelfde tijd, want we zijn arm en arm de finish over gegaan. Zonder haar had ik het ook niet zo snel gered hoor!

Harry:
Toen vannacht de regen nog met bakken uit de lucht viel vroeg ik mij af of ik überhaupt wel zou starten vandaag. Met het idee te starten op de 6,4 km vertrok ik van huis. Bij het parcours aangekomen heb ik mij laten overhalen de 9,6 te gaan lopen. De start ging zoals altijd snel. De eerste 3,2 km liep ik nog als 1ste van de 9,6 km. Na 3,2 km werd ik ingehaald.
De 2de ronde liep ik vrij soepel. De laatste ronde begon ik toch wel te voelen. In één van de laatste bochten heb ik nog onvrijwillig kennis gemaakt met de grond. Het parcours was echt glibberig. Met mijn eindtijd ben ik zeer tevreden zeker gezien de omstandigheden. Een 2de plek is altijd leuk meegenomen. Het was leuk om zoveel clubgenoten op het parcours aanwezig te zien. Conny en Karst nog bedankt voor jullie aanmoedigingen!

Danny:
Ik heb vandaag onder heerlijke omstandigheden gelopen. Met de tijd ben ik blij, ondanks dat ik ongeveer een halve minuut langzamer was dan twee jaar geleden. Ik ben tevreden dat ik vooral erg constant heb gelopen, en de laatste ronden nog iets kon versnellen. De eerste ronden liep ik in 0:19:23, de tweede ook, en de derde in 0:19:10. Dat is voor mij een teken dat mijn duurvermogen beter wordt, iets waar ik mij de laatste weken op heb gericht.


Zandenplasloop (08-11-2008)

Pieter heeft de zandenplasloop gelopen. Hij legde de 10 km af in 0:42:08.

Pieter:
Zaterdag 8 nov. ben ik gestart in de Zandenplasloop in Nunspeet. Mooi weer en een prima parcours, hoofdzakelijk verharde fietspaden door het bos met wat kleine hoogteverschillen.
Flinke deelname, vooral kwalitatief met zo’n 30 atleten onder de 40 min. op de 10 km. Ikzelf kwam tot 42:08 min., 8e stek 50+ (van bijna 50). Mooie opmaat naar de Zevenheuvelenloop (15km) van zondag a.s..


WK IronMan 70.3 Clearwater (08-11-2008)

Vandaag nam Janine deel aan het WK IronMan 70.3 (halve triathlon) in Clearwater, Florida U.S.A. Janine finishde als 35ste in haar leeftijdcategorie met een tijd van 5:12:46.

Janine:
The season is over!
The Foster Grand Ironman Worldchampionship 70.3 was my last race this year. I think, I can be content with this last race. The swim was nice 35.27min. The bike was as expected 2:24.02hours. There was almost no wind and many people were drafting. I had passed many women of my age group and then 15min later some of them pass me in a big group with the men of the wave after us. This happened at least twice. Ofcourse I had the choice to join the group but I didn’t. I tried to get not frustrated about it and to just enjoy my bike. The run was ok too, hard but ok. In spite of the heat, almost 30 degrees celcius, no shadow on the course and the (steep) climbs I could keep ‘running’. 2:07.34hours. Finish time 5:12.46hours, my second best time on a 70.3; 35 of the 64 starters (including the drafters)
Now it’s time to chill. My legs hurt…

 

Janine, gefinished in Clearwater
Janine

 

Berenloop Terschelling (02-11-2008)

Auke, Conny en Karst namen vandaag deel aan de Berenloop op Terschelling. De Berenloop staat bekend als één van de zwaarste marathons van Nederland. Conny eindigde in haar leeftijdscategorie op het podium, met een mooie derde plaats.

 

  Netto eindtijd
Auke Wijnterp 4:09:46
Conny Lankwarden 3:44:09
Karst Altena 3:07:36

 

Conny

 


Janine’s dagboek in Clearwater (02-11-2008)

Janine houdt een dagboek bij van haar belevenissen met betrekking tot haar deelname aan het 70.3 Ironman World Championship in Clearwater. Hier is het dagboek te lezen.


Wintercompetitie – 500 meter zwemmen (01-11-2008)

Vandaag vond het eerste evenement van de wintercompetitie plaats, de 500 meter zwemmen.

Positie Dames     Heren  
1

Marjon Werink

07:45   Harry van Milligen 07:20
2 Hilly Panjer 08:18   Gert Jansen 07:35
3 Margo Maasman 09:09   Jeroen Hagen 07:39
4 Ineke Telgen 09:34   Peter van Proosdij 07:40
5 Margreet Berghuis 09:42   Hinke van Wezep 07:46

De volledige uitslag van de 500 meter zwemmen is hier te zien.
Ingrid heeft een aantal foto’s gemaakt tijdens het zwemmen.

Danny:
Wat ben ik blij met mijn eindtijd! Ik ben er nog steeds niet over uit dat ik zo’n grote verbetering van mijn pr heb. Van 10:37 naar 09:46. Kan niet anders concluderen dat ik helemaal terug ben. Ben beter dan ik ooit ben geweest, heb het idee dat er nog meer in het vat zit en voel mij er goed bij.


Loopevenement in Istanbul (26-10-2008)

Ismail heeft in Istanbul een 15km gelopen. Klik hier voor zijn verhaal.


Diepe Hel Holterbergloop (25-10-2008)

Roel, Margo, Iwan en Auke hebben de Diepe Hel Holterbergloop gelopen. De start was in Nijverdal en het behoeft geen uitleg dat het parcours niet helemaal vlak was. Margo, Auke en Roel liepen de afstand van 10 Engelse mijl en Iwan deed de 5 Engelse mijl. Roel en Margo deden er bijna even lang over (Roel 1.19.35 en Margo 1.19.29). Auke had geen chip en staat dus niet in de uitslagen, maar het gerucht gaat dat hij in 1.26.xx is gefinisht. Iwan deed over zijn afstand 36 minuten en 47 seconden.

Margo:
Ik heb zaterdag voor eerst meer dan 10 km in een wedstrijd gelopen. Vooral in het begin heb ik geprobeerd rustig aan te doen om er maar voor te zorgen halverwege er niet totaal door heen te zitten. Tot mijn eigen verbazing ging het boven verwachting goed en kon ik na het keerpunt gaan versnellen. Het weer zat ook mee, dus ik heb heerlijk gelopen. Ik had een streeftijd van anderhalf uur, dus met een tijd van 1.19.29 ben ik meer dan tevreden. Het was een erg leuke en goed georganiseerde loop. Een echte aanrader voor volgend jaar!

Iwan:
De diepe hel holterbergloop was totaal geen hel voor mij. Ik heb lekker gelopen, de eerste 2.5 km was heuvel op en dan heb je meteen ook het zwaartse stuk gehad. Omdat de weg terug dezelfde was als heen, gingen de laatste 2.5 km zeer soepel. Mijn eindtijd was weer onder mijn streeftijd, namelijk 36.47 min.


Wintertriathlon Assen (25-10-2008)

Marco, Ingrid en Pieter stonden aan de start van de 25ste wintertriathlon in Assen, dat ook het NK Wintertriathlon was. Ingrid mocht helaas vanwege het overschreiden van de tijdslimiet na het lopen en het fietsen niet meer schaatsen. Marco legde de 5km lopen, 25km fietsen en 10 km schaatsen in 1:37.23uur af. Een PR, dat wordt trakteren! Pieter zou de dubbele afstand doen, maar hij is omdat hij zich niet goed voelde na 3km uitgestapt.

Pieter:
Deceptie in Assen. Ik moest na 3 km lopen al wandelen. Voelde me niet lekker en ben dan ook gestopt. Jammer, ik had me er veel van voorgesteld en stond er naar mijn idee wel goed voor.
Wel zuur als je het hele seizoen al je wedstrijden uit kan sporten en juist nu niet.

Marco:
Ik heb meegedaan aan het nederlandskampioenschap wintertriathlon in Assen 5km lopen 25 km fietsen en 10 km schaatsen. Wilde die 5 km snel lopen en dat lukte zeer goed had de 7 de looptijd overal, op de fiets had ik wel even nodig om weer Marco Betman te worden. Het schaatsen ging ook naar wens had wel mijn beide armen nodig om overeind te blijven en ben maar een keer gevallen mijn eindtijd was 1 uur 37 min en 23 sec en dat was 1 miin en 30 sec van mijn pr af.

Ingrid:
Helaas, Assen is niet gelukt. Na lekker lopen en fietsen mocht ik niet meer starten met schaatsen. Ik heb nooit in de gaten gehad dat er ook tussen limieten waren, heel zuur. Ik had nog wel de eindlimiet kunnen halen, met mij nog 5 schaatsers. Helaas. In mijn poging om in meer ontspanning te sporten ben ik dus net te ver door geschoten. Het irritante is dat we nu weer tot maart moeten wachten.


Regiowedstrijd schaatsen (19-10-2008)

Ook het schaatsseizoen is begonnen, vandaag was er voor Ingrid de eerste regiowedstrijd gereden.

Ingrid:
Mijn niveau is te laag om met het peleton mee te rijden, (ik gebruik de wedstrijd om te harden voor de wintertriatlon en de Weissensee.) Dat betekend 30 rondjes alleen rijden en dat is aanzienlijk zwaarder dan in het peleton. Vorig jaar reed ik nog geen enkele wedstrijd uit en nu mijn eerste wedstrijd uitgereden en 8ste van de 11. Ik kon veel beter glijden en in ontspanning rijden. Ik verlies het nog in de bochten waardoor ik het net niet red om met het peleton mee te rijden.Kortom een zeer goede start. Ik heb helemaal zin in Assen.


Putten (18-10-2008)

Het seizoen van de loopjes is weer begonnen. Marco is vandaag met Grada op de racefiets naar Putten gefietst om daar gecoacht door Grada de 5km in 18.24min af te leggen. Ook Pieter was in Putten, maar dan voor de 10km.

Pieter:
Prima (weers-)omstandigheden voor een testloop voor Assen (NK wintertriathlon) van zaterdag a.s.. Een grotendeels onverhard parcours met redelijk wat hoogteverschillen. Eerste ronde van 5 km. net onder 21 min., de tweede iets langzamer. Met een eindtijd van 42:33 dik tevreden. Op naar Assen!


Fietsweekend Limburg (10/12-10-2008)

Veel leden heb het weekend weer genoten van het weer en de heuvels in Limburg. Op vrijdagmiddag is er door de vroege arriveerders gefietst en/of gelopen. Zatedag werd er in 4 groepen gefietst op de racefiets en zondag werd er gefietst op race of ATB, gelopen en gewandeld. De foto’s gemaakt door Hinke en Ruud staan op de site.


Eindhoven (halve) Marathon (12-10-2008)

Eddie en Joep waren vandaag in Eindhoven voor respectievelijk de halve en de hele marathon. Hoe snel Eddie de 21.1km liep is nog niet bekend , Joep had voor de 42.195km 4:28:27uur nodig.

Joep:
Mijn marathon van Eindhoven kan het best als mislukt experiment worden gezien. Omdat ik tijdens de laatste weken tijdens mijn looptrainingen steeds PR’s liep op mijn nieuwe Newton hardloopschoenen (schoenen die je op je voorvoet laten lopen), had ik besloten deze ook tijdens de marathon te gebruiken. Dat bleek niet zo’n goede keuze want al snel bleek dat je er wel hard op gaat, maar dat gas terugnemen (in elk geval bij mij nu nog) niet lukt. Je gaat dan gelijk met babypasjes dribbelen en er zit totaal geen snelheid meer in. Het gevolg is dat het eerste kwart supersnel ging, het tweede kwart goed, en dat het daarna over was. Toen het me duidelijk werd dat zelfs een tijd onder de vier uur er niet meer in zat ben ik overgegaan op een combinatie van wandelen en hardlopen, wat het bijzonder goed deed bij het publiek, dat dacht dat hun aanmoedigingen mij weer aan het rennen kreeg. Er was veel publiek, het weer was lekker, dus zo werd ook het laatste kwart nog (een beetje) leuk. De resulterende eindtijd van dit mislukte experiment was 4:28. Je zou ook kunnen zeggen dat het niet aan de schoenen lag maar aan de trainingsopbouw, die de laatste weken vooral gericht was op snelheid; de echte duurweken liggen zo’n vijf weken terug. Misschien is ook dat een mislukt experiment. Trouwens, zonder experimenteren leer je niks, dus een experiment is nooit echt mislukt. Bovendien was het lekker weer, en heb ik geen schade opgelopen, kortom toch nog leuk.


Halve Marathon Loenen( 12-10-2008)

John heeft in Loenen onder prachtige omstandigheden de halve marathon gelopen.

John:
Een mooi en pittig parkoers en toch zeer constant gelopen in 1.38.42 uur


NK Duathlon Oss (05-10-2008)

Marco heeft meegedaan aan het NK Duathlon in Oss; 10km lopen, 40km fietsen en 5km lopen.

Marco:
Ik heb meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap RBR in Oss 10-40-5, onder frisse weersomstandigheden heb ik een goede wedstrijd gedraaid. De eerste run van 10 km ging zeer snel 37.45, na een rustige wissel ik was wat vermoeid kon ik mij opmaken voor 40 km fietsen. Dat was een zware klus regen en wind vochten met elkaar een robbetje uit en mijn benen werden daardoor zwaar op de proef gesteld toch lekker gefietst 30,5 gemiddeld. Na een nog rustiger tweede wissel nog 5 km lopen ik kon nog wat mensen inhalen en heb lekker gelopen en kwam naar 2.22.42 gelukkig en tevreden over de finish.


Hoge Veluweloop (05-10-2008)

Margo, Iwan, Danny, Conny en Karst hebben de Hoge Veluwe loop gedaan. Margo, Danny en Iwan liepen de 10km, Conny en Karst de halve marathon.

Danny:
Ik heb vandaag de 10 kilometer van de Hoge Veluwe loop gelopen. Ondanks een slechte voorbereiding (veter ging na ongeveer 3 kilometer los 🙁 ) een voor mij een geweldige tijd gelopen. De wind die ik af en toe voor mijn gevoel met windkracht twaalf vol tegen had maakte het zwaar, dus ik ben dubbelblij met mijn gelopen eindtijd van (netto) 55:24 en een nieuw PR!

Iwan:
Vandaag stond de Hoge Veluwe Loop op het programma, de weergoden waren ons niet goed gezind. Voorspelling was veel wind en regen. Voor mij was het de 1e 10 kilometer sinds jaren, dus was zeer benieuwd hoe het ging. Bij de start was het gelukkig droog, dus dat was een meevaller. Redelijk vooraan begonnen, maar de eerste kilometer was aardig slalommen tussen de mensen door. Het lopen ging naar behoren, een vrij vlak schema kunnen aanhouden. Ik had de laatste kilometer nog een klein beetje over om nog te versnellen en een sprintje eruit te gooien. Na 47,58 kwam ik over de finish wat nog bijna een pr opleverde, dus ik was wel tevreden. Na de finish gingen de sluizen boven open en je kon in de openlucht een douche nemen.

Margo:
De pijn in mijn arm/ schouder van vorige week blijkt irritatie van aanhechtingen te zijn (gelukkig geen slijmbeursontsteking), dus kan er weer gelopen worden. Ik heb alleen in februari 2008 een 10 km los van een triathlon gelopen, dus het leek me leuk dit weer eens te doen. Eens kijken of het veel verschil maakt met de 10 km in een triathlon. Ik starte heel makkelijk en begon de eerste km in 4.30 minuut. Dat is zeker een verschil met een 10 km in een triathlon 🙂 De volgende 5 km gingen ook goed en daarna begon de tijd iets op te lopen naar 5 minuten per km en ben met 49.01 gefinisht, een PR en dus tevreden. Het scheelt maar een paar minuten met de 10 km in een triathlon. Na deze mooie en goed georganiseerde loop snel naar huis voor een warm bad! We waren nl al gedoucht, zoals Iwan schreef…

Conny:
We hebben vandaag meegedaan aan de Hoge Veluweloop en zijn, ondanks het slechte weer, toch nog een paar “Denkers” tegengekomen. We hadden er eerlijk gezegd niet zo heel erg veel zin in en er gewoon een trainingsloop van maken maar achteraf zijn we toch weer blij dat we meegedaan hebben. Het was een erg leuke loop en een hele mooie route. Jammer dat ze het systeem gebruikten van een chip in je nummer want ik heb meerdere mensen niet in de uitslagen gezien. Onze tijden zijn: Karst 1:29.55u, Conny 1:45.29u.


Posbankloop (28-09-2008)

Na het clubkampioenschap van gisteren, stonden vandaag alweer 4 leden aan de start van de Posbankloop. Pieter Boumeester voor de 15km: Ingrid van Berkel, Danny Bol en Iwan de Wit voor de 6km. Danny legde de zes kilometer in 33 minuten en 53 seconden af en Ingrid in 38.19min. Pieter voltooide de 15km in een netto tijd van 1:06.51.

Iwan:
Na een gezellig zaterdagavond eten bij het wokrestaurant en aansluitend een drankje in confetti’s, stond ik zondagmiddag aan de start van de Posbankloop. Er stonden redelijk wat mensen aan de start, maar kon vrij snel mijn eigen tempo lopen, op weg naar de Emmapiramide. De aanloop naar de piramide is ook niet vlak, maar kon een redelijk tempo houden. Op de “beklimming” zelf, mijn pas maar verkleind, want dat bergje voel je toch wel. Op de top is het nog 2.5 kilometer naar beneden en dat ging dus soepeltjes. Mijn richttijd was 30 min en dat heb ik gehaald met een eindtijd van 28,44 min. Deze tijd is handgeklokt, want ik zie mij helaas niet terug in de uitslag, waarschijnlijk ging ik te hard!!!!!!


Clubkampioenschap Aquapoldro Triathlon (27-09-2008)

Vandaag hadden we DE training van het jaar. Op het scherpst van de snede werd er om de titel “Clubkampioen Aquapoldro Triatlon” gestreden. Na 500m zwemmen waren de eerste verschillen al gemaakt. De vraag was echter wel of die verschillen genoeg zouden zijn. Na koffie met cake moest een ieder, na de herstart in tijdrit vorm, alles geven. Dit had als resultaat dat er weer menig PR sneuvelde. Pas nadat iedereen gefinisht was en Johan in zonnetje was gezet, als dank voor zijn 6 jaar voorzitterschap van de afdeling en de stichting Kristalbadtriathlon, werd duidelijk dat Peter van Proosdij en Grada Boschker clubkampioen 2008 zijn geworden. Onder het genot van een hapje en een drankje werd vervolgens door vrijwilligers, deelnemers en supporters nog lange tijd nagepraat.

De uitslagen, met dank aan Bert, Hans, Johan, Margo en Janine, staan intussen op de site. En ook de foto’s van Ingrid en Yinske zijn te bekijken.

 

Grada en Peter; Clubkampioenen 2008

 

 


Eindstand Mastercircuit

Pieter Boumeester heeft dit jaar meegedaan aan het Mastercircuit. Daarvoor nam hij deel aan wedstrijden door heel het land. In het overallklassement van het circuit is Pieter 12e geworden en staat daarin als derde H50. In het opgemaakte H50 klassement is Pieter 5e geworden. Lijkt vreemd, maar dit komt doordat de specifieke puntenverdeling bij de klassering van alleen 50+ anders uitpakt. Al met al een mooie prestatie van Pieter!


Bruggeloop Nijmegen (17-09-2008)

Marco Betman heeft de bruggenloop in Nijmegen gelopen; 6,8 km in 28min precies.

Marco:
De echte snelheid ontbreekt nog, ik heb voor Almere alleen duurtrainingen gadaan maar ik ben met deze tijd zeer tevreden.


EK Offroad Triathlon Ameland (14-09-2008)

Gian stond vandaag aan de start van het de Offroad Triathlon op Ameland.

 

Gian
 

Gian:
Ik heb afgelopen zondag meegedaan aan de offroad triathlon van Ameland. De afstanden waren 1000m zwemmen 35 km Atb en 12 km lopen. Zaterdag heb ik eerst gekeken hoe de EK wedstrijd verliep. De omstandigheden werden door een redelijk krachtige oostelijke wind (windkracht 5 a 6) een stuk zwaarder gemaakt. Voor zondag werd de zelfde weersverwachting gegeven. Ik kon mijn borst dus nat maken.
Het zwemmen was behoorlijk spannend. Vooral de eerste 400m had ik behoorlijk last van de golven. Je kwam elke keer boven op een golf te liggen en lag dan met armen en je bovenlichaam in het luchtledige te maaien. Ik kwam hierdoor geen moment in mijn slag en heb zelfs twee keer een stukje schoolslag gezwommen om weer even tot rust te komen. Na de boei bij plus minus 400m werd het beter en kon ik de rest van de 1000m “rustig” uit zwemmen. Ik had me van te voren voorgenomen om bij het Atb’en het eerste stuk (ongeveer 20km), tot het strand, redelijk rustig aan te doen. Aan het einde van dit stuk wou ik zorgen dat ik samen met een aantal anderen bij het strand aan zou komen. Dit lukte heel goed en samen met 4 anderen hebben we de 9 km over het strand met de wind pal op kop overwonnen. Ondanks dat we goed doordraaiden haalden we nog maar een snelheid van 17 a 18 km per uur. Na het strand het laatste stukje ATb’en en daarna wisselen voor de twee rondes van 6 km lopen. Na de wissel voelde ik me opmerkelijk fris. De eerste kilometer die nog redelijk vlak was, liep ik in 4;30. In de tweede kilometer kwamen er een aantal duinen waar we over heen moesten. Bij de derde duin kreeg ik al wat krampverschijnselen. Hier baalde ik behoorlijk van want twee jaar geleden toen ik deze wedstrijd ook deed kreeg ik ook kramp toen pas bij het stuk over het strand, dit moest nu nog komen. Vanaf dat moment heb ik wat gas terug genomen. Op deze manier ben ik het lopen toch nog wel redelijk doorgekomen. Beide rondes heb in 33 minuten gelopen dus ik had geen verval. Ik voelde me tot het einde van de wedstrijd ook nog steeds goed en als ik niet tegen de kramp aan had gezeten had er nog wel wat meer ingezeten. Mijn eindtijd was nu 3;25;39. Ik kijk terug op een zeer mooie wedstrijd die heel goed is georganiseerd door een zeer enthousiaste Amelandse gemeenschap. Daarnaast zwem (deze keer iets minder), fiets en loop je in een schitterende omgeving. Ik kan iedereen die dit soort wedstrijden aanspreekt aanraden om hier eens een keer aan mee te doen.


Triathlon Spijkenisse (13-09-2008)

Pieter Boumeester heeft vandaag de laatste wedstrijd van het mastercircuit gedaan. Dit was de OD in Spijkenisse. Pieter finishte daar in 2:25.05uur (het fietsen was iets langer; 1.5-42-10km).

Pieter:
Met een beetje geluk…..?
Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de Mastercompetitie 2008 in Spijkenisse. Ik stond 4e in het klassement 50+, met een goede wedstrijd en een beetje geluk zat er zelfs nog wel een 3e stek in.
Donker druilerig weer, met op de achtergrond de grote raffinaderijen van de Botlek met bijbehorende stank. Een naargeestiger decor kun je je niet voorstellen! Zwemmen heen en terug in een kanaal aansluitend op de Oude Maas. Watertemperatuur ca. 17 gr., prima te doen dus. Zwemmen ging lekker, in ca. 26 min. was ik terug, voor mijn doen goed. Snel richting fiets en mijn wetsuit uit……….? Nog nooit eerder gebeurt, mijn rits muurvast! Ik heb een rits die, in tegenstelling tot de meeste andere suits, van boven naar beneden dicht gaat. Kreeg er geen beweging in! Waarschijnlijk of bij het dichtdoen of tijdens de wedstrijd net over zijn borg getrokken. Na al ruim een minuut zelf geklooid te hebben, kreeg ik gelukkig van de jury toestemming om me te laten helpen. Na wat gerommel en getrek eindelijk los! Wel inmiddels zeker 2 min. extra kwijt. Een zodoende erg lange wissel van meer dan 4 min.! Fietsen was link. Veel kort draai en keerwerk met dijkjes en veel (natte) klei op de weg. Verschillende valpartijen en deelnemers lek zien staan. Eén lang parcours met heen wind mee en terug tegen. Vooral het tweede gedeelte kon ik er nog veel inhalen, tijd ca.1.10 netto. Bij het begin van het lopen zag ik in de verte één van mijn concurrenten lopen (5e in het klassement). Hem moest ik in ieder geval hebben! Ik kon hem tot op 50 mtr. naderen. Als er maar geen 50ers tussen ons kwamen, anders zou hij mij voorbijgaan in het klassement. Looptijd netto net onder 42 min., goed dus! Aan de finish bleek dat de nrs. 1 tot 8 van de vijftigers binnen 5 min. waren gefinisht. Zo dicht ligt het bij elkaar! Een paar minuten sneller een beetje geluk en….Zoals ik nu kan zien heb ik me net aan bij de eerste vijf gehandhaafd en dat was ook mijn doelstelling dit jaar. Daarenboven lijkt het er op, dat ik nog binnen de toptien van alle masters ga eindigen, maar ja met een beetje minder pech……, volgend jaar????!
Terug naar de orde van de dag, maandag avond lekker schaatsen!


Finale Verenigingscompetitie (07-09-2008)

Vandaag was de Finale van de verenigingscompetitie. Wegens omstandigheden was deze niet, zoals vooraf gepland volgende week in Deventer, maar vandaag, net als vorig jaar, in Enschede tijdens de Rutbeek Triathlon. Omdat gisteren de Kristalbad Triathlon was en veel leden daar al actief waren als deelnemer, vrijwilliger of supporter, was het aantal Aquapoldroers dat vandaag in Rutbeek aan de start stond wat mager ten opzichte van vorig jaar. Toch hebben we ons weer laten zien en kunnen we tevreden zijn met de zevende plek.

Sprint  
Harry van Milligen 01:06:43
Peter van Proosdij 01:06:55
Hinke van Wezep 01:08:04
Karst Altena 01:11:08
Pieter Boumeester 01:11:22
Gilles Janssen 01:12:40
Iwan de Wit 01:15:15
Margo Maasman 01:20:09
Marjon Werink 01:20:14
Laurens Verwoest 01:20:15
Conny Lankwarden 01:22:52
Martin Grefte 01:24:04
Margreet Berghuis 01:25:18
Ineke Telgen 01:30:54
Ingrid van Berkel 01:36:04
Nicolette Verdugt 01:38:38
Kwart  
Grada Boschker 02:20:06

 

Pieter:
Kwart:Op de kwart werd ons nieuwe lid Grada Boschker 2e bij de dames. Voor haar een dikke beker, maar volgend jaar wel starten in de VC!
VC-finale:Na een paar drukke dagen, op zondag eindelijk weer tijd voor mezelf. Dus sporten maar weer! Voorafgaand nog goed gekeken naar het te zwemmen parcours. Denk aan de witte boei….., te laat! Was met een paar andere zwemmers er al straal voorbij gezwommen. Snel weer aansluiten bij het peleton. Kostte toch de nodige tijd. Met ca. 14 min. uit het water. Fietsen ging ondanks mijn toch wat stramme spieren redelijk goed. Was met al die regen en wind wel blij dat we ‘maar’ 20 km moesten. Lopen in ca. 21:30 was gezien de voorbereiding goed. Moest in de laatste meters echter nog 2 plaatsen H50 toegeven.Hartstikke leuk evenement, toch trots op onze 7e plek.Volgend jaar weer op volle sterkte !?!

Martin:
Vandaag had ik geen verwachtingen. Ik wilde alleen goed mijn best doen. Dat is gedeeltelijk gelukt. Het zwemmen was niet best, maar met zo weinig zwemmeters dit jaar was dat ook wel te verwachten. Mij leek het parcours dan ook eindeloos (in elk geval 650 mtr te lang!) Het fietsen daarentegen ging prima. Ik kon mezelf aan het einde van de winderige rit nog oppeppen om een ISAAC tijdritfiets met dicht achterwiel, hoge voorvelg en puntmuts in te halen. (Yes!). Bij het lopen stond ik de eerste meters geparkeerd, en moest stoppen om mijn rug even weer recht te zetten, maar daarna ging het wel. Zowel lopen als fietsen was in elk geval sneller dan vorig jaar. Uiteindelijk moest ik 23 seconden ten opzichte van vorig jaar inleveren. Kan ik vrede mee hebben.

Ineke:
Sommige wedstrijden zijn geweldig, sommige leuk, en soms wil je een wedstrijd snel weer vergeten…Vandaag is zo n wedstrijd om snel weer te vergeten…ik was er met de kop niet bij! We hadden van te voren alles goed bekeken: waar moeten we heen met fietsen, waar met lopen waar staat mn fiets etcetc. Gebeurt het me toch dat ik het verkeerde stuk parc ferme inloop. Gelukkig stonden onze 40/50+ mannen nog in het parc ferme en schreeuwden me naar het goede gedeelte toe. Fietsen vond ik heftig met die tegenwind en bakken regen op mn blote lijf en daar waar we de wind achter hadden was het bebost. Ik was niet de enige die de kop dr niet bij had. Steekt me op het fietsparcour een verkeersregelaar de straat over. Vol in de remmen en uit mn ritme en concentratie. De sukkel…Met lopen was ik zelf weer de sukkel. Heb ik 1 gedeelte de route niet gevolgd( gewoon hetzelfde terug gelopen als heen) loop ik na het eerste rondje niet de afslag op maar al richting finishmat. Ik kom er net op tijd achter pak de tijdswaarnemer die mn nummer al wou opschrijven stevig bij de arm, zei iets wat niet voor herhaling vatbaar is en keerde me snel om terug het loopparcours op. Nu was ik gewoon goed pissig op mezelf. Muts let dan toch eens op!!!! Het hielp wel. Ik ging weer wat sneller lopen, had de eerste ronde ook ontzettend veel pijn rondom mn maag. Alles kneep weer samen net zoals tijdens de afdaling met de alpseeloop maar in de tweede ronde was dat weg. De 202 punten die ik toch voor ons cluppie gescoord heb maken gelukkig veel goed! en wel even zeggen dat het, buiten die anderhalf uur, gewoon weer ontzettend gezellig en gemoedelijk was!

Ingrid:
Helemaal trots na afloop, 1 min sneller dan vorig jaar en dat gezien mijn voorbereidingen. Met dank aan Gilles. Ik was niet van plan te starten, ik had nog niet eens een 5 km in de benen. Ik wist wel dat ik genoeg gezwommen had en Ik vind zwemmen in open water leuk. Dus om het overzichtelijk te maken dacht ik, ik hoef alleen te zwemmen.Daarna hoefde ik alleen maar te fietsen en daarna…, tja afmaken waar je aan begonnen bent. Dat ik nog niet genoeg gelopen had was duidelijk merkbaar. (nu nog) Ik ben vooral tevreden over het fietsen, voor iemand die niet kan fietsen…. Op naar Assen, (wintertriatlon) jammer dat we daar niet mogen zwemmen.Hinke:
Vorig jaar ging het niet lekker, zwemmen ging toen waardeloos en had veel problemen met m’n pak.
Dit jaar een stuk beter. Kwam net na Harry uit het water. Fietsen was zwaar: veel tegenwind op de open stukken en wind mee waar de bomen stonden. Vervolges bij nog een aanvaring met een motorijder met jury lid. Stond stil langs de kant van de weg, samen met een triathleet.
Knalde ik bijna tegenop. Op dat moment zat ik net naar beneden te kijken, beetje m’n nekspieren oprekken 🙁 Op dat moment reed ik 39 km/u. Nog harder dan in Enschede. Lopen ging lekker. Eindtijd 1:08:01, zelf geklokt. Vorig jaar bijna 1:11!

Margo:
Na de kwart van het Kristalbad op naar de verenigingscompetitie. Van 2 wedstrijden in een weekend kun je hooguit moe worden, dus waarom niet? Ik had hier en daar wat spierpijn, maar voelde me verder wel goed. Het niveau was hoog in het Rutbeek. Zwemmen in open water ging goed en ook op de fiets ging het, ondanks wind en regen, niet slecht. Bij het lopen begonnen mijn bovenbenen aardig te protesteren na de inspanningen van dit weekend. Gelukkig was 5 km te overzien en kon ik aardig tempo houden. Ook in deze wedstrijd weer een aantal mintuen sneller dan vorig jaar. Prima weekend gehad! Hopen dat we volgend jaar weer in de top 3 eindigen van de verenigingcompetitie!

Iwan:
Na een goede nachtrust op naar de 2e wedstrijd dit weekend. De finale van de verenigingscompetie in Enschede. Het zwemmen was weer eens in open water, altijd leuk. Het zwemmen ging super, wat me voor de rest van de wedstrijd een goed moraal gaf. Vooraf had ik tegen mezelf gezegd, dat ik het rustig aan zou doen (als of ik dat zou kunnen!!!). Het fietsen was pittig, zeker met de strook wind tegen, na 3 ronde dacht ik nog van hoe gaan we lopen met deze benen. Naar een paar moeizame eerste meters, ging het eigenlijk boven verwachting en na 1.15,12 (handgeklokt) kwam ik al over de finish. Het was een geslaagd weekend, maar niet te vaak 2 triathlons in 1 weekend…..

Nicolette:
Behoorlijk nerveus stond ik aan de start, Rutbeek was de wedstrijd waar ik vorig jaar tijdens het zwemmen helemaal in paniek raakte en uiteindelijk uit het water gehaald ben.
Vandaag ging het beter, al was ik wel pas het water uit toen niemand meer te zien was. Maar ik ben rustig gebleven, na 100 meter borstcrawl gaan doen, dus dat was een hele overwinning op mezelf.
Eenmaal het water uit haalde ik toch nog iemand in op de fiets en lopend liep ik heel langzaam in op iemand van Hellas, maar de wedstrijd was net 100 meter te kort om haar nog in te halen.
Eindtijd 1:39:??, niet echt geweldig, maar toch wel blij.


Kristalbad Triathlon (06-09-2008)

Ondanks de slechte voorspellingen was het vanmorgen toch grotendeels droog bij de Kristalbad Triathlon.
Zeventien leden stonden aan de start, de rest was vrijwilliger of supporter. De omstandigheden bleken goed want er zijn weer vele PRs gesneuveld. Gilles was eerste bij de heren 40+ en mocht voor de vijfde de beker voor snelste Apeldoorner mee naar huis nemen. Conny en Marjon waren nummer 2 en 3 bij de dames 40+.

 

Kristalbad Conny Lankwarden
Conny (foto Hinke)

 

Kwart  
Gilles Janssen 2:10.57
Harry van Milligen 2:15.31
Karst Altena 2:21.49
Laurens Verwoest 2:38.33
Margot Maasman 2:39.44
Conny Lankwarden 2:43.06
Auke Wijnterp 2:46.37
Eva van Riessen 2:47.35
Marjon Werink 2:48.12
Margreet Berghuis 2:49.25
Ruud Gilde DNF
Peter van Proosdij DNF

 

Achtste  
Richard Buitenhuis 1:16.16
Iwan de wit 1:17.20
Gian Dorshorst 1:18.37
Peter van der Meulen 1:21.10
Hans Visser 1:25.04
Ismail Sarica 1:28.50
Astrid Dijkstra 1:45.42
Max van der Wal DNF

 

Richard:
Na een vervelend voorseizoen (heupblessure) en proefdraaien in Doetichem aan start op de volgens mij mooiste triathlon die er is. Lekker in de achtertuin in een schitterend zwembad waar je al vanaf je kinderjaren komt. Verder heerlijke heuvels waar je je gigantisch op stuk kunt fietsen en lopen en als toetje een verfrissend buitje. De dag voor de wedstrijd nog wat geholpen met opbouwen en het viel mij op hier zoveel clubgenoten te zien. Het aantal clubgenoten welke ik op de wedstrijddag heb gezien was trouwens helemaal overweldigend. Je moest uitkijken niet de hele tijd handjes op te steken of te groeten. Excuses aan degene die ik mogelijk niets gezegd heb en complimenten voor de organisatie.Dan de wedstrijd (de achtste in mijn geval). Al na twee baantjes wist ik weer waarom ik altijd een beetje gespannen ben voor het zwemmen. In het eerste baantje een lekkere schop op de kin gekregen om vervolgens bij het keren een kopstoot in ontvangst te nemen. Wat een vechtpartij. Heel wat anders als die trainingsavonden. Na de derde baan werd het wat rustiger maar ik was blij dat ik het water weer uit was. Zwemtijd beetje teleurstellend en maar snel de fiets op naar de altijd lastige klim van de JC. Wilslaan (5e categorie). Het fietsen ging na de eerste ademnood goed. Onderweg een heerlijk verfrissende bui en ik was heel blij dat er een mat over het wildrooster lag. Het lopen vond ik flink pittig. Of ik had te veel gegeven of het kwam doordat de ondergrond zo sompig was. Lopende het traject bleek echter dat ik niet de enige was die het loodzwaar vond. Op de site stond trouwens mijn moment van de dag met een foto. Nadat degene die met mij op de foto stond ongeveer vijf kilometer achter mij had gelopen en me twee keer op de hakken had getrapt vond ik het toch prettig dat ik hem achter mij kon laten. Hier was ik trouwens bij het nemen van de foto nog niet zo zeker van. Met mijn eindtijd was ik trouwens dik tevreden.

Margo:
Ook dit jaar heb ik weer meegedaan aan de Kristalbadtriathlon. Vorig jaar heb ik ook een kwart gedaan, dus ik was benieuwd of ik vooruit ben gegaan. Het zwemmen ging niet helemaal geweldig. De dag ervoor iemand helpen verhuizen is geen aanrader. Daarna kwam ik goed op gang. Ik kwam na een half rondje fietsen lekker in m’n ritme en begon me te richten op wat er voor me gebeurde in plaats van hoe vaak ik ingehaald zou worden (met fietsen tot voor kort gebruikelijk). Na het fietsen voor het eerst gewisseld door m’n schoenen alvast uit te doen voor af te stappen. Scheelt toch weer. Het lopen ging goed, maar ik kon toch niet voorkomen dat er nog een aantal dames voorbij gingen. 7 a 8 minuten sneller dan vorig jaar dus dik tevreden. Vrijwilligers, bedankt voor de organisatie en inzet!!

Iwan:
Zaterdagochtend ging vroeg de wekker voor een ontspannen weekendje. Na 2 jaar niet deel te hebben genomen aan de Kristalbad Triathlon kon ik dit jaar weer aan de start verschijnen, mijn doel was sneller te zijn dan in 2005. Het zwemmen ging redelijk, heerlijk achter Max aan gezwommen die in dezelfde baan was gestart. Na de wissel meteen de JC Wilslaan op, altijd leuk om mee te beginnen!!!!! Eenmaal boven proberen in het ritme te komen, wat goed ging. Het fiestparcours blijft lastig, er is geen meter vlak. In het parc ferme was het druk met “denkers”, voor mij Richard en achter mij Gian, Wie zou als eerste van de vereniging de finish halen? Het lopen ging ook goed, laatste kilometer nog lekker kunnen versnellen. Richard had ik wel moeten laten gaan, maar mijn tijd van 1.17,20 was meer dan 9 minuten sneller dan in 2005, dus zeer tevreden. Organisatie en vrijwilligers bedankt!!!

Hans:
Vandaag was het dan zover, mijn eerste echte individuele achtste triatlon! Na Enschede wist ik een beetje wat me te wachten stond, dus gelukkig had ik totaal geen last van de zenuwen, alleen een gezonde spanning. Ik was lekker vroeg en bracht als eerste m’n spullen naar ‘t parc fermé. Toen om 09.00 uur het koude water in, baan 1, de ‘kneuzen’baan. Tot mijn grote verrassing kwam ik als 2e het water uit in 12.03 minuten. Dit gaf me een enorme kik en dus vol goede moed de fiets op. Fietsen is mijn sterkste onderdeel, dus hier kon ik mooi wat tijd inlopen. Na 40.01 minuten het laatste stuk. Het parcours ken ik op m’n duimpje dus óok hier wist ik wat me te wachten stond. De eerste kilometer was even wennen, maar als het dieseltje eenmaal op gang is, gaat het wel. Over de 5 kilometer heb ik 28.39 minuten gedaan. Het streven was binnen een uur en driekwartier te finishen, ik hoopte stiekum op binnen anderhalf uur, dus over de eindtijd 1.25.04 ben ik dik tevreden! Al met al een topdag. Organisatie Bedankt!


WK LD Almere (31-08-2008)

Vandaag was het WK lange afstand in Almere. De wedstrijd ging over de O3; 4km zwemmen, 120km fietsen en 30km lopen. 4 Aquapoldro leden stonden aan de start. Hilly, Janine, Jacques en Marco. Allemaal in de age-group 40-44. gecoacht door John en aangemoedigd door vele clubgenootjes en familie zetten alle vier een mooie prestatie neer. Hilly werd vierde in 7:35.35 en Janine tiende in 8:11.19 (van de 39 vrouwen). Marco finishte in 8:24.52 en werd daarmee 82ste en Jacques werd met 8:59.36 100ste (van de 119 mannen). Er staan alvast een paar fietsfoto’s gemaakt door Gilles, achterop de motor bij Rob, op de site.

Hilly:
Eindelijk….voor dit jaar de laatste lange wedstrijd…Het zwemmen met veel stroming was moeilijk in te schatten, ik haalde veel mensen in maar toen de tijd in Almere haven op ca. 1.27.00 zag staan schrok ik….zo slecht had ik niet verwacht…achteraf was de tijd best redelijk (6e zwemtijd agegroup) Het fietsen ging goed voor mijn doen, alleen ben ik nog niet gewend om hele stukken in het stuur te hangen (het kan nog harder dus)…En was ik in de eerste ronde behoorlijk misselijk helaas….(!)….maar met 34 km gem. was ik super tevreden. (4e fietstijd agegroup) Heerlijk om clubgenoten,ouders en vrienden overal te zien schreeuwen na een lang stuk polder…Het lopen goed begonnen (3e plek inmiddels)….maar het verval was in de 2e ronde toch te groot om die plek vast te kunnen. Houden….helaas geen podiumplek..maar wel erg tevreden…ik kon niet harder….Wat een sfeertje….samen met Gjalt over de finish…helemaal top…!! Blij dat ik meegedaan heb na een jaar geen triathlons… nu 2 NK’s en 2 WK’s en een leuk stuk reclame in de krant voor onze sport…!! Chapeau voor alle aanmoedigingen….!! John, je cola was heerlijk!! bedankt….

Jacques:
Voor het eerst meegedaan met een lange afstand. En ik heb ervan genoten.
Ik zag enorm op tegen de zwemstart. Voorzichtig een plekje gezocht aan de buitenkant van het veld. Dat bleek een goede zet. Ik heb heerlijk gezwommen. Het fietsen ging prima. Steeds mijn hartslag goed in de gaten gehouden en veel gedronken. Maar toen kwam het lopen. Dat ging toch wel een stukje zwaarder dan ik had verwacht. Ik heb behoorlijk last gehad van de warmte. Maar goed……..ik ben dik tevreden! Ik heb het binnen de tijdslimiet gehaald. En dat was de doelstelling. Het was heel erg leuk en motiverend om zoveel clubgenoten te zien en te horen. Dank voor jullie geweldige aanmoedigingen !

Janine:
Moe, maar voldaan kijk ik terug op een mooie wedstrijd. Het zwemmen was om gauw te vergeten, maar het fietsen was (weer) geweldig en ook het lopen ging, gezien het weer, naar wens. Met een 10e plek in een deelnemersveld van 39 kan ik wel tevreden zijn. Tweede Nederlandse van de 12 40-44tigers. Het was geweldig om alle aanmoedigen van de vele clubgnootjes te horen en te zien…vooraf, tijdens en na de wedstrijd…BEDANKT!

Marco:
Zondag 31-8 stond het wereldkampioenschap triathlon op het progamma 4 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km hardlopen. Om 9 uur ging het startschot en mocht ik het gooimeer in om lekker 4 km te zwemmen ik heb lekker relaxt gezwommen en kwam goed het water uit. Om te beginnen aan 2 rondjes fietsen van 60 km door de polder, mooie lange stukken waar geen eind aan komt zo lijkt het. Het fietsen ging beter en sneller dan verwacht alle duurritten op de fiets hebben toch zin gehad. Na het fietsen kon ik eindelijk beginnen aan mijn beste onderdeel 30 km lopen 2 rondjes kon nog veel mensen inhalen en heb me vermaakt met het publiek die hartstochtelijk mijn naar riep. Zet hem op Marco je ziet er goed uit je kan het, makkie zei ik 2 vingers in de neus toch vroeg ik mijn af hoe al die mensen mijn naam kenden zo beroemd ben ik toch ook weer niet, ik denk dat het komt omdat mijn naam op mijn startnummer stond. Ik ben meer dan tevreden over het verloop van de wedstrijd en heb genoten van een mooie dag sporten, het zonnetje scheen lekker op mijn hoofd.
Iedereen bedankt voor de steun en aanmoedigingen en Bob de Vries in het bijzonder voor het coachen.
En ik kan eindelijk weer gewoon in mijn bed slapen na 2 maand in een zuurstoftentje te hebben geslapen, en voorlopig hoef ik ook geen pasta en energie repen meer.


Triathlon Bathmen (30-08-2008)

Marjon, Laurens, Auke, Margreet, Ineke, Hinke en Pieter deden vandaag de triathlon van Looërmark (Bathmen). Pieter, Ineke en Hinke deden de achtste, Auke, Margreet Marjon en Laurens de kwart. Ze werden aangemoeidigd door Ingrid, Pa en Ma Berghuis, Karst en Conny. Het clubje bracht drie prijzen mee naar Apeldoorn. Marjon was tweede op de kwart, Margreet derde en Hinke was derde op de achtste! Pa Berghuis en Hinke hebben foto’s gemaakt.

 

 

Marjon en Margeet op het ‘podium’

 

Marjon:
Ja een beker en wat voor één! Het zal hoogstwaarschijnlijk ook wel de laatste beker zijn, alhoewel dit (kleinschalige) triathlonevenement
in de Looërmark wel uitnodigt om jaarlijks aan deel te nemen. Dus wie weet. Mijn ervaringen: Het zwemmen in een bad blijf ik een ramp vinden. Al die koprollen zorgen ervoor dat ik de weg kwijtraak en aangetikt worden op het hoofd voor de laatste 50 meters blijkt voor de baantjestelles niet haalbaar, zodat er wat extra metertjes gemaakt werden. Een prachtig fietsparcours, lekker vlak vooral. (Was er echt zoveel wind Hinke? Misschien hielden Margreet en die lange onbekende meneer dat voor mij op de juiste momenten tegen, want ja, wij hebben zeker 2 ronden gestayerd. Heerlijk om daar eens aan toe te mogen geven) Lopen ook prachtig, die 2x 5 km waren zo voorbij.

Pieter:
Leuke triathlon, weliswaar geen NTB, maar moet een keer kunnen. Zwemmen in een mini-bad met 4 banen. gelukkig maar 4 man in de baan. Lekker gezwommen ca: 8:45 (?), fietsen voor mijn gevoel goed, looptijd net onder 21 min. bruto, ook goed. Al met al een eindtijd van 1:07:20 , ca. 3 min achter Hinke (3e proficiat!). Leuke, releaxte wedstrijd zonder enige druk of spanning, onder perfecte omstandigheden.

Margreet:
Mijn tijd in Bathmen op de kwart was 2.33… 3de plaats dames (beker gewonnen!!!)

Hinke:
Voor het eerst in Bathmen meegedaan en deze wedstrijd zal ik niet snel vergeten: voor het eerst mijn triathlon carriere een beker gewonnen!! Uiteindelijk 3de geworden in 1:04:24 op slechts 4!!! seconden van de winnaar. Zwemmen ging erg lekker: voor het eerst sinds de val in enschede kon ik weer koprolkeerpunten maken zonder m’n nek te voelen. Fietsen ging daarintegen niet echt lekker: kon niet lekker in m’n ritme komen en had het idee dat er veel wind stond. Lopen ging erg goed: goede 20min. Vervolgens afgewacht of ik nu wel op niet in de ‘prijzen’ zou vallen. Na mijn serie stond ik 2de, maar er kwamen nog 3 series. Uiteindelijk dus 3de geworden en bijna 2 uur gewacht op de prijsuitreiking. Ineke nog bedankt voor het wachten.

Ineke:
Vandaag een PR op de achtste gehaald! 1:22.06uur. Ik was in mijn serie als eerste het water uit en als eerste vrouw gefinished bij het fietsen!! de viaducten op ging ik als een speer. Zelfs mensen ingehaald met het fietsen! alleen op de laatste 750 meter werd ik door een snel niet hijgende vrouw ingehaald. Het lopen ging me weer zwaar. De sfeer is erg gemoedelijk in bathmen. parc ferme? iedereen kan er gewoon in en uit. geen controle van fiets en helmen, er werd gestayerd bij het leven (natuurlijk niet door mij!) maar juist dat kneuterige maakt het tot een gezellige wedstrijd. Pa en ma Berghuis, Karst en Conny kwamen ons aanmoedigen! Altijd leuk als er van die trouwe supporters zijn! 3 prijzen hebben we meegenomen uit Bathmen! Margreet 3 en Marjon 2 op de kwart en hinke 3 op de achtste!! had hij 5 seconden beter zn best gedaan was hij “gewoon”eerste geweest!

Laurens:

Vandaag heb ik voor het 5e achtereenvolgende jaar meegedaan aan de ¼ triatlon van Looërmark. In 2004 heb ik hier mijn allereerste triatlon gedaan en ben ik enthousiast geraakt voor de triatlon. Mijn allereerste ¼ deed ik in ruim 2 uur en 59 minuten, waarmee ik trouwens wel een weddenschap om een krat bier won. Vandaag scoorde ik een nieuw PR met 2:22:13 op een parcours dat volgens velen echt 1000m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen omvatte. Met deze tijd ben ik natuurlijk hartstikke tevreden. Hoewel het zwemmen helemaal niet goed voelde kwam ik in 20:23 het water uit, zo snel heb ik nog niet eerder gezwommen. Het fietsen ging heel gemakkelijk met een HF onder mijn omslagpunt. Ik heb alleen maar mensen ingehaald en tot mijn verrassing lag ik na het fietsen op de 3e plek! Hierop attendeerde Hinke mij en toen dacht ik ‘he wat gebeurt hier’. Ondanks een goede looptijd van 48:10 kon ik de 3e plaats niet behouden en ben ik uiteindelijk geëindigd als 5e (van de 17!). Het was weer erg gezellig bij deze zeer gemoedelijke triatlon: geen officials, geen tussentijden, een heel vriendelijke organisatie en een mooi parcours door het achterland van Deventer. Deze keer waren er ook veel atleten van Aquapoldro waardoor het een prima dag was. Volgend jaar doe ik voor de 6e keer mee en ga ik proberen onder de 2:20 te finishen. In 2015 wil ik finishen in ….

 


Triathlon Drachten (24-05-2008)

Pieter Boumeester had vandaag weer een triathlon in het kader van het Mastercircuit. Echter de triathlon van Drachten werd wegens de streptokokken bacterie in het zwemwater omgezet in een duathlon.

Pieter:
Hè, hè eindelijk weer een goede wedstrijd (of toch niet?)Zaterdag kreeg ik een spoedmailtje dat het zwemwater afgekeurd was. Cf. regels werd de wedstrijd omgezet naar een Duathlon 10L-40F-5L. Hiermee werden goede zwemmers gedupeerd, zij konden zondag evt. in Aalsmeer starten (ook MC). Mijn lopen was de laatste wedstrijden niet goed. Hoe zou het nu gaan? We moesten 4 ronden van ca. 2,5 km.. Natuurlijk ging ‘de meute’ weer verschrikkelijk hard van start. Bij doorkomst van de 1e ronde klokte ik 9:40! Ik moest vooral mijn eigen tempo gaan lopen. Uiteindelijk kwam ik op 39.55 uit. Conclusie; gezien positie goed gelopen op een waarschijnlijk te kort pacours! Fietsen was goed, maar wel erg verwarrend. Een grote groep was verkeerd gereden waardoor je niet meer wist wie voor of achter je zat. Ik had 1.09 fietstijd op ca. 42 km. Afsluitend nog 2 x 2,5 km lopen, lag op dat moment op koers voor een podiumplek. Echter, bij het ingaan van de laatste ronde wilde ik nog water pakken. Op datzelfde moment stapt een verzorger naar voren. Kan hem met een zijsprong nog net ontwijken, wèl meteen mijn hamstring volledig in de kramp. Kostte me goed 2 minuten om weer op gang te komen en nog eens tijd doordat ik geen snelheid meer kon pakken. Uiteindelijk 4e stek in 2:14:48 min.(op 4 sec. van nr.3). De jury besloot de ‘foutrijders’ toch op te nemen in de uitslag met een tijdcorrectie. Wordt zo wel een rare uitslag want de nr. 3 is noch door mij, noch door Ingrid gezien bij de finish! In ieder geval qua punten voor het MasterCircuit goed voor mij. Ik heb nu 3 goede wedstrijden (van 6), als de laatste in Spijkenisse goed gaat zit er nog een top 5 klassering M50 in. Dat is voor dit jaar ook mijn vooraf gestelde streven.


Triathlon Doetinchem (24-08-2008)

Zeven leden stonden vandaag weer aan de start in Doetinchem. Iwan, Peter, Harry, Jeroen en Richard op de Achtste. Grada en Arnoud op de Kwart. Peter is eerste geworden bij de H40+ en Grada werd derde dame. De tijden:

 

Achtste
Peter van Proosdij 1:01.20
Harry van Milligen 1:02.18
Jeroen Hagen 1:06.50
Richard Buitenhuis 1:07.16
Iwan de Wit 1:09.07

 

Kwart
Grada Boschker 2:20.49
Arnoud Gobas 2:28.50

Iwan:
Vandaag deelgenomen aan de triathlon van Doetinchem. Het zwemmen vond plaats in open water, heeft toch meer dan baantjes trekken in een zwembad. Helaas had de organisatie voor de start de verkeerde boei aangewezen, zodat het zwemparcours minder dan 500 meter was. Ik vond het al vreemd dat ik na 7 minuten uit het water kwam. Het fietsparcours was een grote ronde van 20 kilometer, onderweg toch een paar keer ingehaald door een peloton. Heb geprobeerd om niet mee te gaan, wat op de stukken wind tegen wel erg verleidelijk was. Het lopen ging lekker, mede door de aanmoedigingen van Conny, Karst, Marco en Margo. Ik had de laatste weken wat meer tijd besteed aan het lopen, dan 1 x in de 2 weken. Naar de finish toe, kon ik zelfs nog even versnellen en kwam na 1.09,07 binnen. Een nette tijd vond ik zelf, tijdens deze leuke triathlon.


Tützinger Triathlon (D) (17-08-2008)

Ineke heeft de Tützinger triathlon gedaan. Van te voren was ze nog bang dat ze niet binnen de limiet (4:30u) zou kunnen finishen, maar dat bleken zorgen om niets. Ineke legde de 1.2km zwemmen, 52km fietsen en 12km lopen af in 3:37.34uur. We zijn natuurlijk benieuwd naar de verhalen die daar bij horen…en hier zijn ze dan:

Ineke:
Een week na de Alpseelauf had ik Tutzing. Even dacht ik teveel op mn hooivork genomen te hebben. Ik heb 2 dagen enorme spierpijn van die alpseeloop gehad. Kon amper de caravan uit komen. Op aanraden van Peter ben ik gaan fietsen in een licht verzet met lekker veel omwentelingen. Dat hielp. Donderdag was ik er klaar voor om het fietsparcours te gaan verkennen. Dat gaf vertrouwen! 490 hoogtemeters over 52 kilometers is heel wat anders dan 160 hoogte meters over 2 km. Er zaten stijle stukken tussen maar ook heerlijke afdalingen! Fietste de afstand in 2.09 en mocht er 2.30( van mezelf) over doen.
Ik was klaar voor de Tutzingertriatlon! Een drukbezochte goed georganiseerde triatlon. Het zwemmen ging fantastisch!! Ik lag mooi vooraan en had weinig last van zwemmers waar ik niet langs kon. Het begin was even krioelen maar ik had echt een bliksemstart! Nadat ik lekker(ruim) in het water lag heb ik mn slag aangepast om ook mn ademhaling meer onder controle gekregen. Geweldig om in een driehoek te zwemmen! Je zwemt van boei naar boei naar boei. 3 x 400 is toch anders dan 1 x 1.200 Binnen mn geplande 30 minuten zat ik op de fiets al op de route uit het dal vandaan. Had mn eerste klimmetje al achter de rug en moest echt even inkomen. Had toch wat meer met de benen gezwommen dan normaliter denk ik. Ook stond er duidelijk meer wind dan donderdag en dat viel me tegen. Het lekker flowgevoel van donderdag kwam maar niet. Kon ik donderdag nog in de klim lang op de pedalen blijven staan, lukte me dat vandaag niet. Misschien toch teveel gedaan de afgelopen weken? Maar met een eind fietstijd van minder dan 2 uur heb ik voor mijn doen toch supergefietst! In 1 van de afdalingen zelfs 62.2 op de teller gehad…De afdalingen waren de enige momenten dat ik wel eens iemand inhaalde. Daarna mn 12 kilometer lopen… Bij de start protesteerde mn benen gelijk al. Dit gaan we niet meer doen. De eerste 6 kilometer was een overlevingstocht. Na het keerpunt ging het beter. Vaak wilde ik gaan wandelen maar ben steeds blijven lopen. En dan, ruim binnen de limiet is daar de finish. Ik knal mn polsbandje op het blok waar de tijdswaarneming in zit en denk: Volbracht! Wat een avontuur en denk er direct achteraan: voor mij voorlopig echt nog geen halve triatlon…Dit is ver zat!
Ik heb een picasa-album met foto’s en wat commentaar erbij.


Triathlon Veenendaal (16-08-2008)

Hinke, Nicolette, Harry, Pieter gingen vandaag van start in Veenendaal. Pieter (2:23.51) deed de OD, Harry (2:05.49) de kwart en Nicolette (1:28.18) en Hinke (1:02.52) de achtste. Nicolette werd derde in haar categorie.

 


Nicolette op het podium

Harry:
Veenendaal werd mijn eerste wedstrijd sinds mijn val in Holten. Waar ik dacht dat mijn vakantie het geschikte moment zou worden mijn trainingsachterstand in te halen liep dat anders. De avond voor vakantie door een ongelukje met 4 hechtingen in mijn scheenbeen vertrokken naar Frankrijk. Dat werd dus meer dan een week niet zwemmen. De dag voor de terugreis nog even de hoge golven van de zee bedwingen. Gevolg een surfboard vol in mijn ribben. Je raad het al ribben gekneusd. Zaterdagmorgen voor de wedstrijd dus nog maar snel 2 paracetamol naar binnen gewerkt. Het zwemmen ging heel behoorlijk. Bij de eerste vijf uit het water gekomen. Na een redelijke wissel de fiets op. Ik voelde direct dat mijn benen niet het tempo van mijn hoofd konden volgen. Daarnaast leek het wel of er een ploegentijdrit op het parcours werd afgelegd. Ik ben twee keer door een groep van ongeveer tien atleten ingehaald. Bij de tweede groep reed een motor van de jury mee. Toen ik hen vroeg wat zij hieraan gingen doen zeiden ze: we weten niet wat we hier aan moeten doen met daarna de toevoeging doe er maar aan mee. Het idee heeft door mijn hoofd gespookt uit protest uit te stappen, waar ik alleen mijzelf mee zou hebben. Het lopen ging vlak maar niet met snelheid. Eindtijd 2:05.47. Slechts een minuut langzamer dan vorig jaar maar wel 19 plaatsen lager 26e.

Pieter:
Zwemmen was matig in 28 min. bruto, veel gedoe met het ronden van de vele boeien, je moest 3x een soort ‘ L’ zwemmen. Het fietsparcours was zeer snel. Tevreden met mijn 1.02 fietstijd. Lopen was ronduit bagger. Ik kon geen snelheid in mijn benen krijgen en zakte daardoor ver weg in de rangschikking. Met goed 49 min. doe je in dit soorten wedstrijden echt niet mee voor het klassement. Eindtijd 2:23:50, achterhoedegevecht bij de vijftigers!

Nicolette:
Vandaag weer mijn eerste wedstrijd in buitenwater. Ik had besloten om zonder wetsuit te starten, dan kon ik het in ieder geval niet benauwd krijgen door het (te) strakke pak. Ik ben begonnen met schoolslag te zwemmen en na zo’n 200 meter werd ik rustiger en de rest heb ik borstcrawl gedaan. Op de fiets weer veel mensen ingehaald en ook het lopen kon ik relaxed blijven doen. Een eindtijd van 1:28:22 op mijn eigen klokje, meer dan een minuut sneller dan vorig jaar. Dus best wel tevreden en als beloning nog een bos bloemen ook, derde bij de D50+. Nu even een nachtje slapen of dit me voldoende zelfvertrouwen gegeven heeft om bij de finale van de verenigingscompetitie te starten.

Hinke:
Gisteren nog last van een zere nek en schouders, vanmorgen vroeg (half 7 de wekker) ging het gelukkig al een stuk beter. Achteraf mag ik niet klagen: was een lekkere wedstrijd. Zwemmen ging een beetje moeizaam, fietsen ging daarintegen erg lekker. Is qua fietsparcours wel een aanrader: gewoon een lange rechte weg van 5km en die een paar keer op en neer fietsen. Met het lopen wou ik Wouter nog inhalen, maar zodra hij mij zag kwam er een tempoversnelling die ik helaas niet kon volgen. Uiteindelijk een tijd van 1:02:52 (12de van de 140 deelnemers).

 


Alpseelauf (2)

Ook Peter van Proosdij liep de Alpsee lauf in Duitsland en wel in 1:16.29uur.

Peter:
Dat de wereld echt klein kan zijn bleek wel deze week: Volkomen onverwacht kwam ik afgelopen zaterdag Ineke tegen op een camping aan de Forger See in Duitsland. Enthousiast vertelde Ineke dat zij ene loopje van 15 kilometer zou doen, de Alpsee lauf. Omdat ik al enkele weken niet gelopen had en wel weer eens wat kilometers wilde maken heb ik mij laten overhalen om ook mee te lopen. Zo ging op zondagochtend om kwart over zes in de ochtend de wekker af en vertrokken wij om kwart voor zeven op weg naar de Alpsee, een prachtig meertje op ongeveer 65 kilometer afstand van de camping. Bij de inschrijving was Ineke blij verrast met het parcours. Slechts 160 hoogtemeters! Ik kon haar enthousiasme helaas iets temperen door op te merken dat deze hoogtemeters binnen twee kilometer overbrugd moesten worden. En inderdaad: het parcours was in de eesrte 8 kilometer mooi vlak. Het parcours liep over onverharde weggetjes met een schitterend uitzicht over de Alpsee. Mijn tempo lag keurig rond de 4 minuut 15… tot kilometer negen. Vanaf dat punt werd het direct afzien. De klim ging over kleipaadjes, door weide en bos en was STIJL. Hele stukken werd in mijn omgeving niet meer hardgelopen en was het al een hele opgave om gewoon over de bomwortels heen te komen. Na het onverharde deel leek er een eind aan de klim te komen, maar dit was maar schijn want ook op het hete asfalt bleef de weg stijgen. Na kilometer 11 begon de afdaling van 15% en dat was goed te voelen aan rug en ongetrainde benen. Al met al leverde dit voor Ineke een eindtijd van 1:42:23 en voor mij 1:16:29 op. Onvoorstelbaar dat onder deze omstandigheden atleten net boven het uur finishten!

Hilly Panjer derde op WK Duathlon (10-08-2008)

Hilly en Marco verdedigden vandaag de Nederlandse en Aquapoldro eer bij respectievelijk de D40-44 en M40-44 op het WK Duathlon in Geel (België). De afstanden waren 18km lopen, 74km fietsen en 9km lopen. Hilly is derde geworden in 4:23.52uur. Marco werd 21ste in 4:40.00uur

 

WK LD Duathlon Geel

Marco:
Vannacht om 3 uur ben ik vertrokken naar Geel waar ik om 5 uur was dat was iets te vroeg want ik was de enigste de start was om 8 uur. Rond 7 uur trof ik de famillie Panjer, Hilly had er zin in dat kon nog wel eens wat moois opleveren. Ik heb lekker mijn eigen wedstrijd gedraaid beetje dollen met het publiek, zo af en toe zag ik Hilly voorbijscheuren met als resultaat een derde plek op het WK dat is niet gek. Marco is zeer tevreden met zijn prestatie weliswaar geen wereldkampioen maar het scheelde niet veel, en het is een mooie opsteker voor Almere daar gaat het echt gebeuren.

 

Hilly:
Geen optimale wedstrijd,maar wel een 1e bronzen plak op een echt WK !!!!!…De Amerikaanse (1e) en Britse (2e) dame waren te sterk die dag….ik ben tevreden…


Alpseelauf (10-08-2008)

Ineke liep vandaag, tijdens haar vakantie, de Alpseelauf in Duitsland. Ze liep de 15.65km in 1:42.23,44uur.


Runnersworldloop (09-08-2008)

Iwan, Pieter, Margreet, Danny en Gilles hebben, aangemoedigd door o.a. Margo, Marco, Ingrid en Janine, de runnerworldloop gedaan. Iwan liep de 5km. Danny, Margreet, Pieter en Gilles liepen de 10km in respectievelijk 58.12, 54.45, 44.40 en 38.10min.

Danny:
Ik ging vandaag met drie doelen van start. Ten eerste wilde ik gewoon finishen. Ten tweede wilde ik als het mogelijk was niet als laatste finishen. En heel graag binnen het uur. Alle drie de doelen heb ik dus gehaald, en ik kan dus niet anders dan super tevreden zijn. Ik had een half jaar geleden niet gedacht dat ik dit al weer zou kunnen. Het lopen op zich ging goed. Ik wist op welke tijd Margreet wegging en mijn (ter plekke bedachte) strategie was om haar zo lang mogelijk in het zicht te houden. Tot zes kilometer lukte dat, daarna ben ik iets langzamer gaan lopen en raakte Margreet uit zicht. Bedankt voor het hazen Margreet!


Ostseeman (03-08-2008)

John heeft de Ostseeman (een hele triathlon; 3.8-180-42.195km) volbracht met een mooi PR: 9:59.32uur!

John:
Het is uitstekend gegaan het zwemmen in zee was zwaar en ging in 1.09. Het fietsen uitstekend in 5.06 en vervolgens de maraton in ongeveer 3.40. Eindtijd 9.59.45 endaar ben ik superblij mee.


70.3 Antwerpen (03-08-2008)

Janine heeft mee gedaan aan de Ironman 70.3 van Antwerpen (1.9-90-21.1km). Ook wel de Marc Herremans Classic genoemd. Janine zette daareen mooie tijd neer: 5:07.36uur. Hiermee werd ze eerste bij de dames 40-44 en verdiende daarmee een slot voor het WK Ironman 70.3 in Florida dat in november wordt gehouden.

Janine:
Het ging SUPER! Het zwemmen in 35.48min. Het fietsen in 2:29.39uur, ondanks de regen, de vele spoorwegovergangen en wat kinderkopjes. En het lopen in 1:57.04uur!! Eindtijd 5:07.36uur, een PR en 1e in m’n agegroup 40-44. Dat betekent dus het slot voor de WK 70.3 in Florida, Clearwater in november!! Ik mag na Almere dus nog even door.


l’Alpe d’Huez Triathlon (31-07-2008)

Vandaag was de Courte afstand (1.2-30-7km) van de l’Alpe d’Huez Triathlon. Margo is gefinisht in 3:20.54uur.


Nieuwe voorzitter Aquapoldro Triathlon (31-08-2008)

Na iets meer dan 6 jaar voorzitter geweest te zijn draagt Johan Panjer per 1 augustus het voorzitterschap over aan Peter van Proosdij. In deze hoedanigheid zal Peter de nieuwe vertegenwoordiger zijn van de afdeling triatlon in het bestuur van Aquapoldro. Johan, bedankt voor al die jaren trouwe dienst; Peter, succes met je nieuwe taak!


Swim Challenge Almere (27-07-2008)

Tijdens zijn vakantie heeft Marco meegedaan aan de Swim Challange in Almere die voor het eerst georganisserd werd er konden maximaal 50 deelnemers meedoe.

Marco:
Het begon zeer ontspannen met een oude botter werden we van Almere naar Huizen gebracht. En vanuit Huizen terug zwemmen naar Almere ik heb er uiteindelijk 1 uur en 32 min over gedaan en was erg blij dat ik er was er zat veel alg in het water en ook in mij. Leuk evenement goede training voor Almere ik voorzie een podiumplaats op het WK.


l’Alpe d’Huez Triathlon (27-07-2008)

Vandaag was de Sprint afstand (0.5-15-4km) van de l’Alpe d’Huez Triathlon. Iwan stond daar aan de start en fisniste in 1:42.25uur.

Iwan:
Een triathlon in de Alpen, blijkt (in vele opzichten) toch heel wat anders dan in het vlakke Nederland. Het zwemmen ging heerlijk, ondanks het koude water 14,5 graden. Voor mij de eerste keer in het open water en was bij de start even schrikken, overal armen en benen. Na een (frans) vlak rondje om het meer, begon de klim naar Vaujany. Helaas waren mijn benen daar nog niet aan toe, om tegen bijna 10% 5 km te klimmen. De klim naar het dorp ging nog best aardig, alleen na de wissel was er nog een fijn loopparcour over een smal bergpadje wat op en af ging. Hierdoor kon ik niet in mijn ritme komen, pas na een vlak stukje ging het lekker en kon ik “lekker” naar de finish lopen. Niet heel erg tevreden over mijn tijd van 1:42.25, maar het was wel een mooie ervaring om in zo’n geweldige omgeving te sporten.


Verenigingscompetitie (11-07-2008)

Aquapoldro Triathlon heeft zich geplaatst voor de finale van de Verenigingscompetitie. In Didam werden vorige week nog de nodige punten gehaald om de eerste plaats in afdeling Oost te behouden. De finale zal plaats vinden tijdens de Deventer Triathlon in september.


Hamburg City Man (06-07-2008)

Addy heeft in Hamburg, daar waar vorig jaar het WK Olympische Afstand was, een mooi triathlon gedaan.

Addy:
Na de voor mij bijzondere buitenlandse wedstrijd van vorig jaar op Alpe d’huez, was het afgelopen weekend tijd voor de buitenlandse wijdstrijd van dit jaar: de Olympische afstand tijdens de Hamburg City Man. Wat een prachtig evenement. Ca. 8.000 tri-athleten in twee dagen op verschillende afstanden en allemaal heel strak georganiseerd. Start en finisch in het midden van de stad voor en rond het historisch stadhuis van Hamburg. Wij zijn op vrijdag al afgereisd naar Hamburg hebben vrijdagmiddag en de hele zaterdag gebruikt om de stad te bekijken. Zondag was de start voor mij in de laatste startgroep om 11.40 uur. De eerste start groep waar ik gelukkig niet zat was al om 7.40 uur gestart. Vervolgens om de 10 minuten gingen ca. 140 man/vrouw van start. Vooraf werd mij al verteld dat het zwemmen iets langer zou zijn dan 1.500 mtr. Na 30 minuten en 3 seconden kwam ik het water uit (301e zwemtijd). Hierna ruim 200 meter lopen naar het parc-ferme, die op zijn beurt in totaal 450 meter lang was. Omkleedtijd inclusief in- en uitlopen van het parc-ferme in 6 minuten. Tijdens het fietsen bleek wel dat het parcours niet zo vlak was dan dat ik mij vooraf had bedacht. Tijdens de tweede ronde voelde ik de krachten al snel weg vloeien en kwam na 1:13:24 (950e tijd) weer bij het parc-ferme. Weer 450 mtr. door de lange fietsen stalling. Het lopen ging voor mij heel erg slecht. Ik heb 4 of 5 keer moeten wandelen. Voor mijn gevoel langer dan 1 uur over gelopen, maar volgens de klokken van de organisatie bleek dit 56 minuten en 59 seconden te zijn geweest (1.705e looptijd). Onderweg nog wel oog gehad voor de prachtige omgeving met vele hele grote kasten van huizen, de zwaarbewaakte amerikaanse ambassade en het hoge porsche gehalte. Eindtijd 2 uur en 50 minuten precies. Hiemee was ik 953e heer van in totaal ca. 2.300 deelnemende mannen op de OD. Conclusie: toch tevreden over deze prachtige stad-triathlon en mischien wel net zo mooi als vorig jaar de finisch op de Alpe duez. Een echte aanrader voor een iedere triathlon liefhebber.


Triathlon Didam (05-07-2008)

Judy, Pieter, Janine, Hilly, Jeroen, Gilles, Conny, Karst, Hinke, Ingrid, Patricia, Martin, Peter vM, Joep en Peter vP gingen vandaag, aangemoedigd door familie en (geblesseerde) clubgenootjes, weer van start in Didam. Vandaag ging de strijd om zowel het NK-Masters, als punten voor de verenigingscompetitie. Hilly ging super hard en finishte als eerste dame bij het NK-masters, maar werd helaas gediskwalificeerd. Judy eindigde als derde bij de dames 40-44. Danny, Ynske en de moeder van Conny hebben heel veel foto’s gemaakt.

 

Triathlon Didam
DeDenkers bij de finish. (foto Ynske)

 

Olympic (Nederlands Kampioenschap Masters)

   
Pieter Boumeester 2:26.42
Joep Biermann 2:27.45
Judy van Haaster 2:28.18 (3e D40-44; 4e DOA)
Janine Herweijer 2:29.39 (4e D40-44; 6e DOA)
Hilly Panjer DISK (2:15.25)

 

Kwart  
Gilles Janssen 2:01.37 (5e OA)

 

Achtste  
Peter van Proosdij 1:02.09 (7e OA)
Hinke van Wezep 1:03.45
Karst Altena 1:03.55
Jeroen Hagen 1:09.21
Peter van der Meulen 1:12.19
Conny Lankwarden 1:13.01
Martin Grefte 1:15.48
Patricia van der Zwan 1:20.38
Ingrid van Berkel 1:24.40

Pieter:
De jaren gaan tellen! Afgelopen week rustig aan gedaan, nadat ik in Oud Gastel vreselijk had afgezien. Voelde me fit en uitgerust voor de start. Zwemmen ging nog wel goed, ik kwam ongeveer gelijk met Joep uit het water. Op de fiets springend een bijna botsing met……… Joep! Ging gelukkig net goed. Al na een paar km. begon mijn rug op te spelen en kon ik niet mijn ´normale´ tempo meer fietsen. Overigens doet dit niets af aan de prima fietsprestatie van Janine (the rocketteer) en Joep (the hulk) die mij beiden voorbijsnelden. Op het laatst nog een bijna botsing met nu een onverwachte ‘grijze golf’ (8 heren/dames op leeftijd breeduit fietsend op het parcours!). Pas na 2 ronden lopen kwam mijn rug wat los. Vooral de laatste ronde gaf me weer wat moed, helaas wat laat! De inspanningen van afgelopen maanden beginnen voelbaar te worden, blij dat er nu even 5 wkn ‘ rust ‘ naar de volgende zit.

Ingrid:
Een tevreden gevoel over gisteren, met zwemmen word ik steeds sneller (ondanks de schoolslag), met fietsen ook (nu een racefiets ipv de hybride, maakt toch wel uit) maar met hardlopen zak ik helemaal weg.Voor mijn gevoel was ik bezig met het laatste rondje schaatsen op de Weissensee (dan sport je ook alleen nog maar op karakter) .Begon zelfs koude rillingen te krijgen. Trots op mijzelf dat ik weer gedaan heb en hopelijk kan ik mijn hardlopen nog eens onder de 30 min. krijgen.

Hilly:
Tja….een dag met een behoorlijke bijsmaak: Ik was tevreden over mijn zwemtijd,kwam als 3e dame het water uit.(ca.24.30 min)…stapte op de fiets en merkte na ca. 10 km dat ik mijn chip kwijt was(bij het uittrekken van de wetsuit..later teruggevonden)….de 1e ronde had ik moeite met het hoge tempo (ook omdat mijn fiets compleet verbouwd is door Chris Brands de dag ervoor..)…maar de 2e ronde ging best wel lekker…..totdat ik op ca. 33 km door de jury een zog.STOP EN GO kreeg…Moest ca.30 seconden (duurde veel langer…) blijven staan en kreeg toen rood vanwege vermeend stayeren…ik was te verbouwereerd om iets zinnigs te zeggen..en mocht de wedstrijd nog wel uitlopen…..op de fiets was de motivatie weg,maar om toch een goed gevoel te houden besloot ik toch uit te gaan lopen….hetgeen zeer makkelijk ging…Ik had zelfs Marijke Zeekant ingehaald…. Eindtijd: 2.15.25 uur……Gezien alle commotie ben ik hier toch wel een beetje blij mee (de vorm gaat komen…!)…!!Maar leuk is anders…..Proficiat voor Judy en Janine !!.en bedankt voor de support van vele Aquapoldro-ers….

Martin:
Als je niet komt trainen kun je ook niet goed zwemmen. Dat bleek vandaag wel weer. Ik heb (nog) geen idee wat mijn zwemtijd is, maar eigenlijk wil ik hem niet weten ook. Waarschijnlijk heb ik mij lopen ergeren dat wij (=1/8) niet in wetsuit mochten en de rest wel. bij mij scheelt dat zeker een minuut op het zwemmen op de 500. Waardeloos dus. Dan maar fietsen. Gelukkig ging dat beter. Flinke rijtjes (stayerende) fietsers ingehaald. Ook kwam ik Ingrid en Patricia (allebei keurig niet stayerend) ingehaald. Bij de wisselzone zag ik Peter en Conny ook wisselen. Maar die wissel “liep” bij mij helemaal niet. Mijn rug zat helemaal vast en moest stoppen om hem weer recht te krijgen. Wonderlijk genoeg lukte dat snel en kon daardoor in lekker tempo de eerste ronde afleggen. Ging waarschijnlijk iets te snel, want de tweede ronde ging ik helemaal kapot. Mijn doel (onder de 1:15) heb ik op 47 seconden gemist. (1:15:47 handgeklokt). Toch was het wel een lekkere wedstrijd. Op naar de Kristalbadtriathlon.

Judy:
Mijn eerste wedstrijd dit seizoen op de weg. Met veel atb-kilometers en weinig race-kilometers had ik er weer es absoluut geen vertrouwen in. Het fietsen viel me erg zwaar, en direct de eerste meters reed ik al naast de straat in de graskant. Tja, dat off road gedoe zit wel diep….
Ik heb heel lang het gevoel gehad dat m’n remmen aanliepen, dat was natuurlijk niet zo, maar het duurde lang voordat ik mijn draai gevonden had. Janine spoot me voorbij na ongeveer 20 km, en ik was nog zo van plan om zo lang mogelijk in haar buurt te blijven. Helaas, daar was geen denken aan.
Met fikse kramp in linker kuit en bovenbeen aan het lopen begonnen. Wonderlijk genoeg verdween de kramp tijdens het lopen. En het duurde lang voordat ik Janine weer bij had gehaald (tja, je richt je toch op bekenden).
Grote verrassing dat er vandaag toch weer een medaille in zat. Dit wel met een beetje een bijsmaak, door de diskwalificatie van Hilly schoof ik op van een 4e naar een 3e plek.

Janine:
Een geweldige wedstrijd! Het zwemmen ging weer hard van start, maar ik heb me niet gek laten maken en na een half rondje (van de drie) kon ik al mensen gaan inhalen. Een zwemtijd van 29min past wel bij mij. Toen de fiets op, tjonge wat was ik aan het hannesen om m’n schoenen aan te krijgen (ik schaam me diep). Maar toen dat eenmaal gebeurd was kon een geweldige fietsrit beginnen…de een na de ander zoefde ik voorbij (ook Judy, Joep en Pieter aan het begin van het tweede rondje). Ik werd nog wat opgehouden door de jury die in de weg reed, de bezemwagen en een afslaande bewoner, maar dat mocht de pret niet drukken. Na zo’n 1:02uur fietsen kon het lopen beginnen en het afstappen liep als een trein, ondanks een stijve achillespees, die ik tegen het einde van het fietsen was gaan voelen. Het lopen ging voor mijn doen ook best goed. Aan het begin zag ik Hilly nog even zo’n 20m voor me lopen en kreeg ik te horen dat ik 2e dame was (??? en Marijke Zeekant dan ???). Pieter, Joep en Judy kwamen me natuurlijk in de derde ronde weer voorbij, zoals vele anderen. De achillespees hield zich gelukkig goed. Dit alles resulteerde in een PR op de OD: 2:29.3x! (4e NK-Masters 40-44); Binnen de 2:30!.


Oud Gastel (28-06-2008)

Pieter heeft in het kader van het Mastercircuit, in Oud Gastel meegedaan aan de Olympische afstand.

Pieter:
Slechte wedstrijd, goed resultaat.
Het was bitter slecht zatermorgen in Oud Gastel. De lange rit ernaartoe al constant regen. Tijdens de wedstrijd ook nog een (zeer) stevige wind. Zwemmen was naar mijn idee redelijk; maar 27:40 min. netto is niet goed . Doch iedereen bleek 2 a 3 min langzamer! Of door stroming of gewoon te lang en dan ook nog 1 voor 1 een trapje op klauteren om er uit komen. Fietsen was zwaar, open en veel dijkjes op en af. Vooral zwaar doordat ik mijn fietsschoenen had vergeten (voor het eerst in ruim 200 wedstrijden!) Kostte me erg veel moeite om tempo te houden met die wind. Lopen ging slecht, 48 min.. Ik betaalde duidelijk mijn extra fiets-inspanning terug. Hoewel het loopparcours wat aan de lange kant leek. Resultaat in de voorlopige uitslag van deze wedstrijd; 2.26…min., 5e M50. In de wetenschap dat twee M50-ers niet gestart waren en er 1 uitviel, gaat dat positief uitpakken voor mij in het Mastercircuit, want alle drie stonden ze boven mij geklasseerd.


Triathlon Holten (28-06-2008)

Jacques, Noël, Auke, Conny, Gian, Gilles, Harry, Ineke, Karst, Laurens, Margo, Margreet en Ruud gingen vandaag, op verschilldende afstanden, van start bij de triathlon in Holten. Er zijn weer mooie prestaties neer gezet. Daarnaast was de strijd om de tuimelaar was vandaag groot, meer daarover op het forum. Iwan, Janine en de moeder van Conny hebben foto’s gemaakt.

Olympic  
Noël Elsinghorst 2:15.58
Jacques Koetsier 2:41.40
Peter van Proosdij DNS

 

Kwart  
Gilles Janssen 1:58.56 (3e)
Harry van Milligen 2:00.06 (5e en gevallen)
Karst Altena 2:03.59
Gian Dorsthorst 2:13.30
Ruud Gilde 2:20.10
Laurens Verwoest 2:22.17
Auke Wijnterp 2:26.20
Margo Maasman 2:26.48
Conny Lankwarden 2:27.39
Margreet Berghuis 2:35.01
Ineke Telgen 2:43.32

Laurens:
Dit jaar deed ik voor de 3e opeenvolgende keer mee aan de (bijna) kwart van Holten. En wederom een nieuw PR: met 2.22.17 ruim 4 minuten sneller dan vorig jaar (toen ik al 13 minuten sneller was dan in 2006). Eerlijk gezegd ben ik verrast door de deze tijd omdat ik de afgelopen periode nauwelijks aan duurtrainingen heb gedaan en de ¼ van Laren mij erg zwaar gevallen was.
Het zwemmen ging gisteren heerlijk: ik had een goede gangmaker. Inhalen had gekund maar dan zou ik waarschijnlijk net iets voor hem komen te zwemmen. Dan maar lekker in de slipstream. Ik heb denk ik 20 baantjes borstcrawl gedaan en wel als volgt: na elk keerpunt begon ik met borstcrawl maar halverwege de baan zat ik aan zijn voeten te kietelen en ging ik maar over op schoolslag. Want langzaam borstcrawlen betekent bij mij langzaam zinken. Het fietsen ging lekker. In het begin had ik het gevoel aan ons clubkampioenschap mee te doen. De eerste 3 deelnemers die ik inhaalde waren namelijk allemaal van Aquapoldro. Wel leuk zo veel clubgenoten in de wedstrijd. Omdat ik mij vooral zorgen maakte over het lopen heb ik het laatste kwart van het fietsen relatief rustig aan gedaan en vooral op soeplesse gefietst. Hierdoor ging het lopen redelijk ondanks dat mijn rechter hamstring behoorlijk opspeelde. Bij het begin van de rondes 2, 3 en 4 heb ik telkens even staan rekken. Al met al tevreden met mijn prestatie bij een zeer goed georganiseerde triatlon. Op naar een tijd onder de 2.20 uur bij het EK2009.

Margo:
Na Max en Iwan vrijdagavond te hebben aangemoedigd ben ik zaterdag op de kwart in Holten gestart. Leuk en strak georganiseerde triathlon. Zwemmen gebeurde in een vrij ondiep bad, waardoor tuimelkeerpunten aan een kant van de baan niet mogelijk waren. Toch lekker gezwommen en zeer sociale medesporters in de baan die rustig aan de kant gingen om me er langs te laten. Ik kende het fietsparcours niet echt, maar dat fietsen was best pittig. Genoeg denkerpakjes langs zien komen! Het lopen ging best lekker en zo kwam ik onder een eintijd van 2.30 uur. Heb me weer prima vermaakt.

Gian:
Ik heb vandaag meegedaan aan de kwart van Holten. Mijn eindtijd was 2.13.25. De wedstrijd verliep erg goed. Het zwemmen ging enigszins moeizaam. Het bad was aan een kant net iets dieper dan mijn knieën. Hierdoor kon ik geen tuimelkeerpunt doen en zelfs bij het schoolslag keerpunt moest ik oppassen dat ik niet met de voeten tegen de bodem aan kwam. Mijn zwemtijd was 16.23, dat viel dan nog wel weer mee. Ik heb voor het eerst zonder kilometerteller gefietst (vergeten!). Dit was eigenlijk best prettig. Aangezien fietsen niet echt mijn sterkste onderdeel is hoefde ik me nu geen zorgen te maken als het tempo onder de …..kwam. Mijn fietstijd was 1.07 nog wat. Het lopen ging voor het eerst dit jaar erg goed. Ik Haalde in het begin van de eerste (van de vier) ronde Ineke in. Zij was een half uur eerder gestart. We hadden het er al over gehad dat ik zou proberen haar in te halen. Op dat moment moest zij nog drie rondes en ik nog vier. Ik had verder als doel om weer eens een keer ruim onder de 50 minuten te komen tijdens een triatlon. Dit betekent dus ruim binnen de 5 minuten per kilometer lopen. Dit ging erg goed. Toen ik tijdens de doorkomst voor mijn laatste ronde van Jeannette hoorde dat Ineke nog 4 minuten voor lag, gaf dat net even die extra motivatie om er alles uit te persen. Dit resulteerde in een looptijd van 45.44 en als bonus haalde ik Ineke een paar meter voor de finish in. Dus al met al zeer tevreden over mijn debuut in Holten.


Zwemloop Holten (27-06-2008)

Max en Iwan deden vanavond mee aan de zwemloop in Holten. Margo heeft foto’s gemaakt.

Iwan:
Aangezien mijn uitzichtloze positie op de wachtlijst voor 1/8 triathlon in Holten, heb ik vrijdagavond meegedaan aan de Zwemloop in Holten om toch de sfeer een beetje mee te pikken. Het zwemmen ging lekker, temparatuur was een stuk aangenamer dan in Rijssen vorige weekend. Max en ik hebben het kopwerk afgewisseld, hij 10 banen op kop en daarna ik. Na wat trek en duw werk met de achterblijvers in de baan, was ik binnen 9 minuten uit het water (was dit echt een 25 meterbad!!!). Met het lopen hele frisse benen, want geen fiets onderdeel. Leuk was dat je drie keer door het stadion heen kwam, zorgt toch een beetje voor vleugels. Na 31,45 minuten kwam ik over de finish, nette tijd vond ik zelf.


Roc Aventus 10 Engelse mijl (21-06-2008)

Margreet, Ineke, Hilly en Hans hebben de Roc Aventus 10 Engelse mijl gelopen. Hilly werd eerste dame in 1:07.43uur. Margreet (1:35.54uur) finishte een minuutje voor Ineke die 1:37.01uur liep en Hans kwam daar een kleine 2 minuten na: 1:38.52uur


Triathlon Rijssen (21-06-2008)

Acht Aquapoldoers stonden vandaag aan de start van de triathlon van Rijssen. Auke op de Kwart, Iwan, Pieter, Margo, Addy, Max, Peter en Ruud op de Achtste.

Kwart  
Auke Wijnterp 2:29.59

 

Achtste  
Pieter Boumeester 1:03.26
Addy van Asselt 1:07.22
Iwan de Wit 1:07.30
Peter van der Meulen 1:08.55
Ruud Gilde 1:09.27
Margo Maasman 1:11.12
Max van der Wal 1:11.58

Ruud:
Ik kwam in een baan te zwemmen met eindtijden tussen negen en tien minuten. Tot mijn verbazing kwam ik in mijn baan als eerste uit het water in een voor mijn gevoel matige tijd 9.48 min, ik had het gevoel dat ik sneller had gezwommen. Daarna fietsen met mijn nieuwe ligstuur, in 33 minuten weer terug. Onderweg was ik nog getuige van 2 gele kaarten. Voor het lopen had ik weer te weinig over, bijna 24 minuten over de 5 km. Ik moest uitkijken dat mijn benen niet direct volliepen bij de klim direct na het fietsen. Al met al een leuk kleinschalig evenement

Pieter:
Onder prima omstandigheden een lekkere trainingswedstrijd tussendoor. Releaxed zwemmen in een 50mtr. bad, hoewel ik volgens mijn clubgenoten niet al te snel was; 9 (?) min., zelf heb ik geen tussentijden opgenomen. Fietsen was op een prachtig parcours, volle bak de heuvels op, mooie rechte einden om snelheid te maken. Ook het loopparcours had het nodige hoogteverschil, ik kon in de tweede ronde nog versnellen. Mocht zowaar nog het podium bestijgen met mijn eindtijd van 1:03:26, 2e M50. Leuke wedstrijd, met voor eenieder wat wils.


Aquapoldro Triathlon op Kop (20-06-2008)

Aquapoldro Triathlon voert na de wedstrijd in Laren van afgelopen weekeind, in de verenigingscompetitie afdeling Oost de lijst aan. Met 2956 punten heeft Aquapoldro 300 punten meer dan nummer twee; Triade.


Triathlon Laren (15-06-2008)

Een grote groep Aquapoldroërs vertegenwoordigde vandaag onze afdeling in Laren; Gian, Harry, Ingrid, Iwan, Martin, Nicolette, Hinke en Pieter startten op de Achtste. Chris, Conny, Karst, Laurens Margo en Noël deden de Kwart.

Kwart  
Noël Elsinghorst 2:01.05 (5e)
Karst Altena 2:13.39
Chris Heg 2:16.55
Conny Lankwarden 2:34.34 (2e)
Laurens Verwoest 2:36.46
Margo Maasman 2:37.09 (3e)

 

Achtste  
Harry van Milligen 1:02.18 (4e)
Hinke van Wezep 1:06.45
Pieter Boumeester 1:08.53
Gian Dorsthorst 1:09.58
Iwan de Wit 1:13.08
Martin Grefte 1:17.15
Nicolette Verdugt 1:31.00
Ingrid van Berkel 1:34.51

Laurens:
Gisteren heb ik de ¼ van Laren gedaan en dat viel niet mee. Zeker omdat ik vorige week in Nijverdal ‘gemakkelijk’ de 1/8e had gedaan, hoopte ik deze kwart ook ‘lekker’ te kunnen voltooien. Maar dat pakte even anders uit. Het zwemmen ging nog redelijk in een kleine 23 minuten maar het fietsen was zwaar. De eerste 2 ronden gingen nog aardig maar in de ronden 3 en 4 had ik het gevoel dat er meer wind was en dat ik echt moest werken om de vaart erin te houden. Daar hadden anderen blijkbaar minder last van, want ik werd bij snelheden van soms 35 km per uur gewoon ‘keihard’ voorbij gereden door de echten zoals Noël. Na het moeizame fietsen ging het lopen zeker niet beter. De 10 km net binnen het uur en wederom door enkele clubgenoten (Karst 2x (!), Conny en – weer die dekselse – Noël) ingehaald. Eindtijd 2:36:46 en dat was langzamer dan de 2:30 waar ik op gehoopt gehad. Ik zal meer tijd aan vooral het lopen en in mindere mate fietsen moeten besteden, zodat ik over 2 weken iets gemakkelijker de ¼ van Holten kan doen.

Ingrid:
Ondanks de slechte tijd, meer dan tevreden. Ik heb nog nooit zo snel gezwommen. Bij het fietsen sloeg mijn achterband vast en dat scheelde z’n 3.30 min. Kortom tevreden.

Pieter:
Ik voelde me voldoende uitgerust na zaterdag om toch (recreatief) te starten in Laren. Bij het zwemmen verkeerde afspraken m.b.t. de startvolgorde. Hinke als eerste weg, daarna twee dames die beweerden erg goed te zwemmen (ca. 8 min.?), daarna ik en een volgende zwemmer. Dat ging niet goed, de dames waren duidelijk te langzaam. Ik had meteen de beslissing moeten nemen er overheen te zwemmen en achter Hinke te gaan. Helaas! Tijdens de wissel naar het fietsen had ik een klein ongelukje, mijn schoenlepel brak af en bleef vast in mijn schoen zitten. Gepruts dus! Fietsen ging lekker, te lekker! In tegenstelling tot de rest besloot ik toch maar aan een 3e ronde te beginnen (van twee!?!), kostte me zo’n 2 min. voordat ik weer terug was in de wisselzône. Het laatste onderdeel ging goed, al lijkt mijn tijd anders te duiden doordat ik de mat al eerst met de fiets gepasseerd was. Tijd 1.08.53 uur, 4e H40.

Martin:
Vandaag heb ik ook meegedaan. Over het zwemmen had ik geen enkele verwachting, en kwam in mijn serie ook als laatste uit het water (11:47). Dat was de 75e tijd van alle 107 deelnemers. Na een voor mij snelle wissel (1:22) lekker gefietst. De eerste ronde in 17:57, mooi, echter de tweede ronde beduidend langzamer (te langzaam) in 20:08. Wel ondertussen opgerukt naar de 51e plek. De wissel naar het lopen ging dit keer wonderbaarlijk goed. Al na 300 meter was ik mijn stijfheid in de rug kwijt, en de kramp die ik voelde opkomen in mijn linkerkuit verdween. Ik heb elke ronde iets kunnen versnellen. Eindtijd 1:17:15 en een 48e plek. Ik had twee doelstellingen. Een tijd binnen de 1:15:00, dat is dus net niet gelukt, de andere was een top 50 notering, en dat is dus wel gelukt. Leuke wedstrijd, met goede resultaten van “De Denkers”. Volgens mij goede punten gehaald voor de VC.

Gian:
Ik heb vandaag mee gedaan aan de triatlon van Laren. Ik heb de achtste gedaan. Mijn eindtijd was 1.09.58. Erg leuk om met zoveel mensen van Apeldoorn aan een wedstrijd mee te doen. Met een aantal mooi klasseringen hebben we goede zaken gedaan voor de verenigingscompetitie. De meest opvallende prestatie vond ik de kwart triatlon van Karst. Hij had op zijn eerste kwart een eindtijd van 2.13.39. Erg goed gedaan.

Iwan:
Vandaag meegedaan aan de triathlon in Laren. Had geen hoge verwachtingen van deze wedstrijd, hele week al zware benen. Vanaf het begin ging het eigenlijk wel lekker, kon met zwemmen heerlijk met mij voorganger meeliften. De 500 meter ging voor het eerst onder de 10 min. Fietsen ging lekker, misschien iets te hard, want met lopen toch wel een beetje pap in de benen de 1e ronde, 2e ronde kwam ik een beetje in het ritme. Na 1:13:08 kwam ik over de finisch, waarmee ik mijn doelstelling voor dit jaar nu al gehaald, want dat was 1:15:00.

Margo:
Ook ik heb vandaag in het Leussinkbad meegedaan. De eerste kwart van het seizoen. Het zwemmen ging lekker rustig. Het fietsen blijft een lastig onderdeel, zeker met de wind erbij. Doordat m´n ademhaling op de fiets wel ok was (vooral zere benen), heb ik de eerste 4 ronden lekker gelopen. De laatste 2 ronden gingen niet helemaal van harte. Uiteindelijk een PR van 2.37.09 en tot mijn verrassing een derde plaats, net achter Conny. Dat zijn weer punten voor de verenigingscompetitie!!

Hinke:
In eerste instantie was ik niet van plan om mee te doen. Het zwemmen gaat nog steeds niet perfect en ik had nog maar 1 keer sinds Enschede op de fiets gezeten. Als je dan niet van plan bent om mee te doen, zet dat dan vooral niet op het forum 🙂 Van verschillende kanten kreeg ik te horen dat ik juist wel moest meedoen, zodat we extra punten zouden scoren voor de VC. Gezien de leden die meededen was dat ook wel juist. Zaterdagochtend heeft Harry mij nogmaals duidelijk gemaakt dat meedoen erg belangrijk was. En ach dan doe je ook maar mee: gewoon als een soort van training. In Laren aangekomen bleken ook daar veel dranghekken te worden gebruikt, gelukkig niet midden op het parcours. De wedstrijd ging op zich best lekker: niet zo’n goede zwemtijd, maar dat komt vast doordat het koprolkeerpunt nog niet gaat. Fietsen ging goed: lekker door kunnen trappen en een aantal mensen kunnen inhalen, waaronder Gian (die op dat moment aan het uitrusten was in het wiel van een ander). In de 2de ronde kwam er wat meer wind, waardoor de snelheden nogal wisselend waren. Lopen kon een stuk beter: kon merken dat ik de laatste weken niet veel had gedaan. Met name de overgang viel erg zwaar.
Eindtijd was uiteindelijk 1:06:45 en dat betekende een 16de plek en 2de binnen de vereniging. Hiermee toch dus wat puntjes gescored en daar ging het om.

Nicolette:
Vandaag meegedaan aan de achtste triathlon in Laren. Deze wedstrijd was voor de verenigingscompetitie en de Denkers waren weer ruim vertegenwoordigd. Een leuk parcours, waarbij je regelmatig langs het start/finish-gebied kwam. Gelukkig bleven de buien weg tot na de finish van de laatste. Met zwemmen had ik bijna een botsing, een idioot deed rugcrawl en was af en toe de richting kwijt. Het lopen ging al weer wat minder moeizaam dan in Nijkerk. Eindtijd 1:30.?? Conny en Margo resp tweede en derde op de kwart, super!


Triathlon Nijeveen (14/15-06-2008)

Pieter Boumeester zet zijn Mastercircuit voort op de OD (1.325-44-10km) in Nijeveen…

Pieter:
Na Groningen toch wat twijfel, veel rust genomen afgelopen week, dus voor het gevoel fit aan de start. Zwemmen tevreden met netto ca. 21:30 min.. Fietsen weer hetzelfde probleem als in Groningen. De OD start eerst en vervolgens komen er allerlei recreatieve series bij; er werd dus weer flink gestayerd! Toch redelijk gefietst (1:16…), moet nog wel beter kunnen. Lopen tevreden met bijna 42 min., totaaltijd 2:21:15 een 4e Stek masters 50+.


Dutch Open Apeldoorn (14/15-06-2008)

Hilly heeft meegedaan aan de Dutch Open van onze MASTER afdeling van Aquapoldro in het Kristalbad. Ze heeft daarbij een 800m en een 1500m gezwommen.

Hilly:
Een goed georganiseerd evenement:…je geeft een richttijd op en komt in een serie met gelijkwaardige dames en/of heren aan de start… Je ziet supersnelle haaiepakken en ook iets minder snelle (en oudere) zwemmers uit binnen- en buitenland… Ik heb zaterdag 800 m gezwommen: 13.33 min.(4e dame 40+) en zondag 1500 m gezwommen : 25.20 min.(plaats ??) (zonder wetsuit natuurlijk…het water was heerlijk warm dus dat was geen probleem)


Oostermeent triathlon Huizen (14-06-2008)

Hanno heeft de Oostermeent triathlon in Huizen gedaan.


Hanno

Hanno:
Voor het eerst in drie jaar heb ik weer eens een triathlon gedaan, de Oostermeent triathlon in Huizen. Dat is voor mij een thuiswedstrijd. Ik had mijn De Denker pakje aan, dat ik al zo lang in de kast heb hangen. Het was de allereerste kwart na een paar sprinttriathlons in 2005. Na alle blessures ging het heel erg goed. Het zwemmen was in het Gooimeer met wat golfslag, dat is dat toch heel anders dan in het zwembad. Ik ben heel erg tevreden met een netto zwemtijd van precies 16 minuten. Daarna 40 kilometer door de polder ploegen. Ik heb nog 3 mensen ingehaald. De windmolens langs het Eemmeer draaiden behoorlijk hard. Dat betekende dat voor- en nadeel elkaar afwisselden. Ik kwam als tweede van de fiets af. Het lopen was op een deels heen en weer parcours door een woonwijk en winkelcenrum. Dat ging ook soepel. Ik liep in vierde positie de derde plek kon ik na een sprint van 300 meter net niet halen. Op de streep een meter tekort. Maar met een tijd van 1:58:46 ben ik ongelooflijk blij. Volgende de keer de doe ik de olympische afstand, daar is een heel sterk deelnemersveld. Op de foto zie je mij met mijn nieuwe “projectje”.


Halve Marathon Zwolle (14-06-2008)

Jeroen en Auke hebben in Zwolle de halve marathon gelopen. Jeroen finishte in 1:50.17 en Auke in 1:53.58uur


Triathlon Hengelo – Gld (08-06-2008)

Addy, Arnoud, Auke, Conny, Karst en Gert hebben vandaag de “DeDenker” eer in Hengelo hoog gehouden. Arnoud, Gert en Auke op de kwart, Addy, Conny en Karst op de achtste.

Kwart  
Gert Jansen 2:07.41
Arnoud Gobas 2:22.26
Auke Wijnterp 2:33.57

 

Achtste  
Karst Altena 1:03.48
Addy van Asselt 1:06.29
Conny Lankwarden 1:11.55

Conny en Karst:
Deze triathlon was onze eerste echte wedstrijd sinds we lid zijn en we waren dus best wel zenuwachtig en blij dat we ons voor de 1/8 hadden ingeschreven, dat zwemmen he, daar kun je echt tegenop zien! Maar het ging eigenlijk heel goed, zwemmen viel reuze mee, fietsen was een leuk rondje en het lopen was warm maar ging ook zonder problemen. Al met al was het een hele leuke, goed georganiseerde triathlon en we zijn best tevreden met onze tijden.

Arnoud:
Een mooie dag in Hengelo vandaag. Een geweldige starttijd: 9 uur. Kan niet beter. Dus eerst maar weer zwemmen, dit jaar mocht de wetsuit niet aan maar het water was oke. En mijn tijd ook, vond ik zelf temninste: 17.57. Dan maar fietsen. Aangezien ik sinds het trainingsweekend in Amerongen niet meer op de racefiets heb gezeten, was dat toch weer even wennen. Dan is 40 km toch wel lang, al ging het tweede deel sneller dan het eerste. Ik werd wel heel vaak ingehaald, de ene zoefde nog sneller voorbij dan de andere. Nog wel een gezellige babbel gemaakt met een vrouwelijke deelneemster die ongeveer hetzelfde tempo fietste, moet toch ook kunnen tijdens een triathlon.Gelukkig mochten we daarna gaan lopen, en dat ging eigenlijk prima, net onder de 45 minuten. Dezelfde mensen die mij met fietsen passeerde kon ik weer achter me laten. Einddtijd 2.22.26. Prima dag gehad, leuke gemoedelijke triathlon. Weinig clubgenoten gezien door de sterk wisselende starttijden, maar ze waren er wel.

Addy:
Gezien de matige vorm van de laatste maand, met weinig vertrouwen naar Hengelo (gld) afgereisd voor een 1/8. Wonder boven wonder 35 seconden sneller dan vorig jaar toen ik wel in goede vorm was. 26e totaal tijd (1.06.29) en 4e in categorie H40.


NK Offroad Nijverdal (08-06-2008)

Judy is Nederlands Kampioen Offroad Triathlon D40!!
Gian, Judy, Martin, Laurens en Noël hebben vandaag aan het NK Offroad in Nijverdal meegedaan. Martin en Laurens deden de Sprint (0.750-15-3km). Gian, Judy en Noël deden de OD (1.5-28-9km).

Olympic  
Noël Elsinghorst 2:23.36
Gian Dorsthorst 2:42.xx
Judy van Haaster 2:44.xx

 

Sprint  
Laurens Verwoest 1:28.03
Martin Grefte 1:38.03

Martin:
Vandaag aan de Goldrush triathlon meegedaan. Samen met Laurens de sprintafstand. Onder de aanmoedigingen van Joke, Margreet en Roelien 750 mtr gezwommen in het riviertje ” De Regge”. Deze was breed genoeg (echt wel breder dan een sloot) om de 42 deelnemers goed te leiden. Ik kwam samen met Laurens uit het water (is dat een slecht teken voor mij of een goed teken voor Laurens?) en begon aan het prachtige ATB deel. Als je heel goed oplet rij je niet verkeerd (of als je iets minder snel bent….) slechts 1 keer verkeerd gereden, maar had dat snel in de gaten. Nogmaals…..wat een prachtig parcours. Respect voor de mannen/vrouwen van de OD die dit 15 km lange parcours twee keer moesten doen. Daarna crossen. Noel meldde vooraf dat dit waarschijnlijk een beetje “rennen door de weilanden” zou zijn, maar niets is minder waar. Een op en af parcours (zou ook een leuk ATB parcours zijn geweest) met inderdaad een vervelende uitloop. Maar ik was aan het eind toch tevreden. Uiteindelijk 10 minuten verloren op Laurens. Met 1:38:03 ben ik best tevreden.

Laurens:
Ook in heb vandaag meegedaan in Nijverdal. Tjonge wat ben ik blij dat ik woensdag mijn inschrijving heb laten aanpassen van de OD naar de 1/8e met als afstanden 750 m zwemmen, 15 km ATB’en en 3 km lopen. Het was een zwaar parcours onder zware omstandigheden, met name het looponderdeel moest grotendeels in de brandende zon gedaan worden. Ik ben heel tevreden over mijn eindtijd 1:28:03 waarmee ik keurig in de middenmoot ben geëindigd. Zonder tot het uiterste te gaan, want ik ben aan het voorbereiden op Holten, gingen vooral het zwemmen en lopen prima. Bij het zwemmen kwam ik na 17:47 min en vóór (!) Martin het water uit. Zeker het begin van het fietsen was lastig en zwaar maar na 5 km had ik een prima ritme en tempo te pakken en heb ik nauwelijks boven mijn omslagpunt doorgereden. Dat was anders bij het lopen: de combinatie van heuvel(tje)s en de hoge temperatuur zorgden ervoor dat mijn hartslag richting HF 180 ging. Het lukte mij niet om dit omlaag te krijgen. Uiteindelijk had ik, met het gevoel dat ik ontspannen had gelopen en nog wat over had, een looptijd van 21:42 min. Al met al ben ik, zeker in de wetenschap dat ik met nr 13 mocht starten J, heel erg tevreden: zonder stuk te gaan toch een prima eindtijd bij een erg leuk en uitdagend evenement.

Noël:
Aanvankelijk zou ik vandaag niet deelnemen. Vanwege ruim 2 weken geen tot zeer weinig trainen leek het me verstandig vandaag te laten schieten, maar heb me afgelopen dinsdag toch door Gian laten overhalen. Donderdag was de inschrijving reeds gesloten, maar na een mailtje vrijdagavond naar de organisatie kreeg ik al snel bericht dat ik als laatste deelnemer was toegevoegd. Het zwemmen ging lekker en kon snel mijn ritme vinden. Mijn brilletje zat de eerste 100 meter niet goed, maar na eventjes watertrappelen kon ik weer verder en vlak na Gian het water uit. Fietsen was fantastisch al heb ik één keer bijna verkeerd gefietst. Wel vond ik het vreemd dat af en toe plotseling enkele deelnemers voor me opdoken die enkele seconden daarvoor in geen velden of wegen waren te bekennen…. In totaal 1 liter gedronken op de fiets en daarna de afsluitende 10 km lopen. Dat ging super voor mijn gevoel muv de laatste 2 kilometer toen ik in het bos verkeerd ben gelopen (en hierdoor enkele minuten en dito plaatsen lager in de uitslagenlijst ben uitgekomen) en het gebrek aan duurtraining me begon op te breken. Uiteindelijk gefinisht in 2:23:36. Al met al blij dat ik heb meegedaan. De organisatie heeft wederom goud in handen met dit evenement. Wat meer aandacht aan het fietsparcours zou niet misstaan en volgend jaar hoeven er wat mij betreft ook geen paarden mee te doen.

Judy:
Vol goede tegenzin vandaag begonnen aan het NK off road te Nijverdal. Ik had er weinig zin in vanwege het te verwachten zwemgedrang in de Regge en de te verwachten 28 graden. Het zwemgedrang bleek erg mee te vallen, er waren denk ik zo’n 100 man aan de start en dat paste wel in dat smalle slootje. Zo waar tevreden over het zwemmen mocht ik gaan fietsen. Het nieuwe fietsparcours bleek lastig, een soort speurtocht naar de goede route. Velen, waaronder ook ik, hebben teveel gefietst door het nemen van een of andere verkeerde afslag. Gelukkig kwam ik daar snel achter dus de schade bleef beperkt tot enkele minuten. Ondanks alle frustraties hierover beviel het parcours me wel, heel erg afwisselend en ze hadden erg leuke stukjes er in opgenomen. Het looprondje was erg zwaar, maar ik denk dat dat vooral door de inmiddels flink gestegen temperatuur kwam. Het laatste stuk van 3 km ging door de brandende zon naar een atletiekbaan die maar niet dichterbij leek te komen. Smachtend naar vocht heb ik het volbracht (althans zo voelde het….)
Na de finish toch maar even wachten op de prijsuitreiking. En toen bleek dat ik Nederlands kampioen off road triathlon ben geworden in de categorie D40. Een wel heel bijzonder slot van deze dag…

Gian:
Ik heb vandaag mee gedaan met de offroad wedstrijd in Nijverdal. Vanwege een verbouwing aan het zwembad was dit jaar het zwemmen in het riviertje de Regge. Ze hadden er ook gelijk maar 1,5 km van gemaakt. Het zwemmen ging verder goed. Het fietsen op zich ook wel ik ben alleen 4 x verkeerd gefietst. Het hardlopen was weer erg zwaar. Het laatste stuk liepen we over een beroerd “pad” pal in de zon. Dit was net even te veel van het goede. Achteraf werd er door meer mensen geklaagd over het fietsparcours. Het bleek dat er veel mensen verkeerd waren gefietst of zelfs stukken hadden overgeslagen. Ik heb achteraf toch wel een goed gevoel over de wedstrijd overgehouden. Of je nou goed fietst of niet het blijft een zware wedstrijd en dan ook nog eens onder behoorlijk zware omstandigheden. Mede dankzij de aanmoedigen van vrouw en kinderen en een kleine delegatie “de denker” vrouwen die helemaal op de fiets naar Nijverdal waren gekomen heb ik deze wedstrijd toch maar weer met succes weten te volbrengen.


Speedman Groningen (07-06-2008)

Pieter Boumeester doet mee aan het Mastercicuit en heeft daarvoor in Groningen, de eerste wedstrijd (van 7) gedaan. In Groningen stond een OD met iets meer fietsen, 1.5/45/10km, op het programma

Pieter:
Geen goede wedstrijd. De afgelopen week stevig verkouden geweest (Nijkerk al af moeten zeggen). Zwemmen was nog goed in 25:30 min. netto, fietsend kon ik in de 1e ronde nog flink inhalen, maar de tweede ronde kwamen ze als één blok weer over me heen (peleton van ca. 15, hoezo niet stayeren!) . De organisatie liet de recr. 1/8 exact zo starten, dat ze aan het fietsen begonnen op het moment dat de OD de 2e ronde in ging. Geen, of weinig controle op stayeren en slechte beveiliging, waardoor je nogal eens in de remmen moest. Nog wel een redelijke fietstijd met netto 1:15 uur. Lopen was een hel. Erg warm (27 gr.C), en vreselijk zwaar, doordat de oude vuilnisbelt van Kardinge in het parcours was opgenomen. Moesten we 3 keer overheen! Al bij de eerste klim ging ik op een (vuilnis)hoop. Kon daarna slechts in rustig duurlooptempo door. Dikke 50 min., waarmee ik een redelijke klassering wel kon vergeten, totaaltijd 2:34 uur, 31e van ca. 60 en 10e M50. Ik hoop dat Nijeveen volgende week beter gaat.


Alpe d’HuZes (05-06-2008)

Peter van Proosdij is, in het kader van de KWF kankerbestrijding sponsoractie Alpe d’HuZes, zes keer de l’Alpe d’Huez op geweest: Zijn tijden 1:06.49, 1:06.23, 1:07.37, 1:10.41, 1:13.34 en 1:14.24uur.


Flitstriathlon Nijkerk (04-06-2008)

Harry, Jacques, Auke, Ineke, Nicolette en Danny hebben, aangemoeidigd door Conny en Karst, weer mooie prestaties in Nijkerk neergezet.

Harry van Milligen 0:57.46 (2de)
Jacques Koetsier 1:03.47
Auke Wijnterp 1:14.58
Ineke Telgen 1:21.16
Danny Bol 1:21.55
Nicolette Verdugt 1:26:02


Links: Danny in actie, aan gemoedigd door Harry,
Conny en Karst. Rechts: Harry op het Podium

Harry:
De weergoden waren ons beter gezind dan die in Apeldoorn. Onder droge omstandigheden en een temperatuur van 21 graden namen gisteren een zestal “Denkers” deel aan de tijdritserie van Nijkerk. Nicolette startte 10 seconden voor mij en had het voorrecht om een halve baan hiervan te mogen genieten;) Als tweede uit het water geklommen en na de fietswissel als eerste het parcours op. Ik had besloten mijn fietsbril niet op te doen (scheelt weer 3 seconden), die ik later hard nodig had. Of dit een verstandige keuze was betwijfel ik want ik heb regelmatig vliegjes uit mijn ogen moeten verwijderen. Tijdens het fietsen niet ingehaald dus alles loopt nog goed. Tijdens het lopen kwam nummer 63 mij tegemoet, 40 seconden later gestart, hoe groot zou het gat zijn. Als een dolle doorgelopen en direct na de finish het gat met mijn concurrent geklokt. 39 seconden shit, 1 seconde sneller. Met bijna de volledige groep gewacht op de prijsuitreiking. De speaker roept nummer drie op, met een tijd van 57:48. Die ene seconde sneller van nummer 63 blijken volgens de championchip twee seconden langzamer te zijn. Op dus voor de 2de plaats in een tijd van 57:46. Een evenaring van mijn positie van vorig jaar maar wel 42 seconden sneller. Connie en Karst nog bedankt voor jullie aanmoedigingen!

Nicolette:
Gisteren Nijkerk gedaan, mijn eerste wedstrijdje weer dit jaar. Na de koppeltraining van afgelopen maandag had ik er toch wel een beetje vertrouwen in gekregen., maar ik was behoorlijk zenuwachtig. Vooral het fietsen ging heel lekker (38 minuten!). Met het lopen ging het kaarsje langzaam uit, maar dat was te verwachten met de weinige (en dan ook nog korte) looptrainingen die ik in de benen had en ik kon in ieder geval blijven lopen. Eindtijd 1:26.02, geen PR maar toch wel tevreden.

Ineke:
Mijn tijd 1:21.16, daar ben ik superblij mee!! Geen kiespijn, wel wat steken, maar heeft maar anderhalve kilometer geduurd. Het is gewoon een te gek leuke wedstrijd daar in Nijkerk. Karst en Conny zijn speciaal nog even gekomen om ons aan te moedigen. Natuurlijk in clubkleding!

Danny:
Ik heb deelgenomen aan de Flitstriathlon in Nijkerk. In precies 1:21:55 ben ik gefinished 😉 Vooraf was finishen mijn doel, en dat is gelukt. Dus niks om over te klagen, al ging het lopen wel erg zwaar. Te weinig duurvermogen op dit moment. Gelukkig werd ik door een grote groep “de Denkers” onderweg en aan de finish aangemoedigd, wat ik op dat moment goed kon gebruiken. Al met al een zeer geslaagde wedstrijd!

Jacques:
Gisteren meegedaan in Nijkerk. Een ontzettend leuke triathlon. Zwemmen in een 35 meter bad waarbij je rechtsom onder de lijnen moet keren. Dat is lastig als je altijd linksom je “rondjes” maakt. Desondanks heerlijk gezwommen. Goed gefietst, ben nog een aantal clubgenoten onderweg tegengekomen. Lopen ging in een voor mij mooie tijd van 21,28 Mijn eindtijd: 1.03.47, een 28e plaats en 4e in de categorie H40+. Wij hebben nog flink van ons laten horen door Harry onder luid applaus te begeleiden naar het podium. Een geweldige prestatie die de mislukte verloting meer dan goed heeft gemaakt.


Halve Marathon Minnickendam (01-06-2008)

Arnoud Gobas heeft de halve marathon in Monnickendam gelopen. Zie hier zijn verslag…

Arnoud:
Vandaag heb ik meegedaan aan de halve marathon in Monnickendam, dorp van mijn jeugd. Heel erg leuk omdat mijn laatste deelname hier in 1989 was. Aan het parcour was niets veranderd, gewoonweg nog steeds schitterend, zeker als je rondom Apeldoorn altijd tussen de bossen loopt. Via de dijk naar Marken ( een prachtige weg met uitzicht over de Gouwzee), liepen we via Uitdam, Scharwoude en Broek in Waterland weeer terug naar Monnickendam. Eindeloze uitzichten over weilanden, smalle bruggetjes, en strak asfalt , het was een geweldige dag. Alsof er al die jaren niets veranderd was ! En ook zeker niet te warm na een broeierige week. Het lopen ging prima en met 1.35.29 lekker gefinished. Bijna tot op de seconde een gelijkmatige wedstrijd gelopen van gemiddeld circa 4.30 per kilometer. Een mooie voorbereiding voor de triathlon van Hengelo volgende week.


Triathlon Nieuwkoop (01-06-2008)

Hilly en Marco hebben de halve triathlon van Nieuwkoop (tevens NK Middenafstand) gedaan. Hilly zette daar een mooie tijd neer van 4:47.25uur. Hiermee is ze 2e bij de D40 geworden. Marco finishte in 5:00.38uur.


Hilly op het podium


Veluweloop Dieren (30-05-2008)

Patricia, Ineke, Hans, Judy en Chris hebben de Veluweloop in Dieren gedaan. Chris liep de 15km (in 1:08.58uur) de rest liep de 10km; Hans z’n tijd was 1:57.07uur, waarmee hij zijn PR op de 10km met 3 minuten verbeterde.


Foto’s Team-Triathlon Enschede (24-05-2008)

De foto’s, gemaakt door Hinke, Ruud, Nicolette, Bianca Altena, Pa Berghuis en een supporter van Chris, zijn te bekijken.

 


Team 7: Hans, Peter, Ingrid en Ismail


Triathlon Heerenveen (24-05-2008)

Hilly, Pieter en Robert hebben meegedaan in Heerenveen. Hilly en Pieter deden de OD (1,5-36-10km) en Robert de ‘kwart’ (1-27-7.5km). Hilly werd 4e overall (1e D40) in een tijd van 2:05.44uur. Pieter had 2:12.08uur en Robert 1:38.07uur

Pieter:
Binnen 100 mtr. wist ik weer wat een massastart betekent: veel klappen en natuurlijk mijn zwembril scheef op mijn hoofd, snel even uit de drukte, bril goed op mijn ogen en weer aansluiten. Ging verder wel goed ca. 26 min. Vervolgens een elementaire fout bij het afstropen van mijn wet-suit. Ene been ging goed, de ander vastgestroopt op mijn enkel, toch maar even zitten, kost al met al toch flink tijd. Pas na ca. 30 min op de fiets. Goed gefietst, precies 1 uur incl. wissel naar lopen. Lopen ging in 42 min. 5e H50 in een stevig deelnemersveld. Goeie generale naar het mastercircuit toe; leren van je fouten! Overigens diepe buiging voor Hilly, topprestatie!


Run-Bike-Run Amersfoort (18-05-2008)

Marco Betman heeft de Run-Bike-Run in Amersfoort gedaan 7km lopen 30 km fietsen en 3,5 km lopen, na Hilversum en Horst aan de Maas was dit alweer zijn derde RBR dit seizoen. Ook Robert Rietveld is in Amersfoort gesignaleerd.

Marco Betman 1.35.50
Robert Rietveld 1:37.13

Marco:
Ik ben weer zeer tevreden. De eerste run ging goed; Ik ben voorzichtig gestart en kon daardoor veel mensen inhalen. Deze mensen haalden mij vervolgens op de fiets weer allemaal in waaronder Robert Rietveld die mij voorbij zoefde. Na het fietsen nog een rondje lopen. Ik heb toen nog een stuk of wat snelle fietsers ingehaald.


Team Triathlon Enschede (18-05-2008)

Zesentwintig leden in zeven teams gingen vandaag van start in de team triathlon van Enschede. Zie hier de individuele tijden van de ochtendserie:

 

Persoon Team Tijd
Noël Elsinghorst Tri-Apeldoorntoppers 23.27
Harry van Milligen Tri-Apeldoorntoppers 24.21
Peter van Proosdij Tri-Apeldoorntoppers 24.27
Hinke van Wezep Tri-Apeldoorntoppers 24.57
Gilles Janssen Aquapoldro-4 24.58
Pieter Boumeester Triaquapoldro 2 25.07
Bert van der Zwan Aquapoldro-4 26.17
Gert Jansen Aquapoldro-4 26.39
Chris Heg Aquapoldro-4 27.05
Karst Altena Triaquapoldro 2 27.08
Addy van Asselt Aquapoldro Masters3 27.51
Jacques Koetsier Triaquapoldro 2 28.05
Laurens Verwoest Aquapoldro Masters3 28.34
Ruud Gilde Triaquapoldro 2 28.57
Margo Maasman TriAquapoldroMix 29.34
Iwan de Wit TriAquapoldroMix 29.43
Wim van Wezep Aquapoldro Masters3 29.55
Margreet Berghuis Aquapoldro Team6 30.17
Marjon Werink TriAquapoldroMix 30.24
Peter van der Meulen Tri-Apeldoorn7 30.44
Conny Lankwarden Aquapoldro Team6 30.48
Patricia van der Zwan AquapoldroTeam6 32.00
Ismail Sarica Tri-Apeldoorn7 32.29
Hans Visser Tri-Apeldoorn7 33.23
Ineke Telgen Aquapoldro Team6 34.22
Ingrid van Berkel Tri-Apeldoorn7 37.51

En de eindtijden:

Team Middag Ochtend Ochtend+Middag
Tri-Apeldoorntoppers 01:02:28 00:48:35 01:51:02
Aquapoldro-4 01:01:13 00:52:29 01:53:41
Triaquapoldro 2 01:03:58 00:54:38 01:58:36
Tri AquapoldroMix 01:10:44 01:04:01 02:14:44
Aquapoldro Masters3 01:13:28 01:02:20 02:15:47
Aquapoldro Team6 01:14:49 01:03:43 02:18:31
Tri-Apeldoorn7 01:22:08 01:07:13 02:29:20

Jacques namens Aquapoldro 2; Pieter, Karst, Jaqcues en Ruud:
Na een hele lekkere en gedisciplineerd gezwommen 525 meter zijn we vol goede moed aan het fietsen begonnen. Het fietsen liep gesmeerd. Hierbij een hoofdrol voor Pieter. Met volle bewondering hebben de overige teamleden mogen genieten van zijn straffe tempo. En het treintje hield stand! Nu het lopen nog… Met een coachende rol voor Karst en Pieter zijn we keurig met z’n vieren over de finish gekomen in een prachtige tijd van 1.03.58. Er is nog winst te boeken bij de wissels, dus… De afspraak voor volgend jaar is tussen de teamleden reeds gemaakt.

Margo namens Aquapoldro Mix; Marjon, Iwan en Margo:
Marjon, Iwan en ik zijn vandaag van start gegeaan in Enschede. Omdat we met z’n 3en waren kregen we bij de ochtendserie de langzaamste mannentijd erbij geteld. We gingen 13:26 van start in de middagserie, gevolgd door nog 2 Aquapoldroteams, het damesteam en de masters. Hoewel Marjon niet helemaal lekker was en dit Iwans eerste wedstrijd was in 2 jaar gingen we lekker. We hebben elkaar goed aan kunnen vullen en zijn blij met onze eindtijd van 1:10:43 voor de middag! Erg leuk om met zo veel Denkers mee te doen!

Ingrid namens Team 7; Ingrid, Hans, Ismail en Peter.
Allen hadden weinig tot geen ervaring met de triatlonsport. Door deze onervarenheid waren we allemaal erg zenuwachtig, ik fiets individueel een rondje te weinig en wordt gelukkig door Hinke gecorrigeerd, maar ja nog een keer parc fermee uit! Peter vergat zijn helm kon weer terug. Maar op deze hobbels na hebben wij een leuke dag gehad. Het weer zat mee en het is leuk om te zien dat er zoveel leden waren. Allen teamleden gaan zeker door met de triatlon


Triathlon Kruiningen (17-05-2008)

John en Hilly gingen vandaag van start op de halve van Kruiningen. Ze hadden daar niet veel beter weer dan wij hier in Apeldoorn. John zette toch een mooie tijd neer: 4.18.56uur en werd daarmee 32ste. Hilly is helaas niet in de uitslagen terug te vinden, ze heeft een lekke band gehad en is na 1 ronde uitgestapt.

John:
Na 4 jaar afwezigheid stond de halve van Kruiningen weer eens op het programma. Mijn beste tijd van 2004 in 4.18 had ik vanwege de weersomstandigheden eigenlijk al uit mijn hoofd gehaald. Kruiningen was nu met name bedoeld om te kijken hoe ik ervoor zou staan. Het zwemmen ging prima en konden al na 100m een mooi treintje met 3 man vormen en stapten na 41 minuten uit het water. Het fietsen ging vervolgens over 4 ronden door de zeeuwse polder met veel wind en regen. Na 2.04 kon ik gaan lopen om vervolgens elke ronde (4x) in 22 minuten af te ronden en mijn pr van 4 jaar geleden te evenaren. Helaas moest Hilly haar wedstrijd staken na 1 ronde fietsen vanwege (ook) een lekke band.


Offroad Triathlon Hilversum (10-05-2008)

Judy, Gian en Bart hebben meegedaan aan de offroad triathlon van Hilversum. Gian en Judy deden de zogenaamde Olympic Distance (1-30-10km) en Bart de Sprint (0.5-20-5km). De tijden waren Gian 2:34.37, Judy 2:38.20 en Bart 1:44.52uur.

Judy:
Vandaag meegedaan aan de offroad in Hilversum, eigenlijk meer in de Baarnse bossen dan in Hilversum. Leuk voor mij want dat was ooit mijn trainingsgrond. Vage ogenblikken van herkenning gehad zo nu en dan. Het was er lekker warm en stoffig, weer een leuk dilemma hoe hard de banden van de atb op te pompen. Ik had gekozen voor erg hard (5 bar) en de vering helemaal uit. Dus flink door elkaar gerammeld op de fiets.
Een aardige klassering behaald, 3e overall (zag ik ’s avonds op de website en er is nu een ander, de eigenlijke nr 4, met mijn prijs vandoor) en 1e dames 40. De prijs voor 1e D40 was heel erg verrassend: een fietshelm.

Gian:
Ik heb vandaag meegedaan aan de offroad triatlon in Hilversum. Het was de eerste keer dat de wedstrijd werd georganiseerd en hopelijk niet de laatste keer. Ik vond het een leuke wedstrijd die goed georganiseerd was. Het zwemmen was in een 25 meter bad. We lagen maar met drie man in de baan, dat was lekker rustig. Mijn zwemtijd was 15.30. Het Atb’en ging door een mooi bos maar was niet echt heel moeilijk ik heb ongeveer 24 km per uur gemiddeld gefietst over een afstand van 33 km. Het hardlopen was ongeveer 10,5 km. Het was inmiddels al behoorlijk warm geworden, hierdoor werd het lopen wel zwaar. Ik heb ongeveer 52 minuten over het lopen gedaan. Mijn eindtijd was 2:34:37.


Run-Bike-Run Wageningen (09-05-2008)

Pieter Boumeester heeft de run-bike-run van Wageningen gedaan.

Pieter:
Deels door het mooie weer en de samenloop met het Pinksterweekend (file-leed) geen grote opkomst in Wageningen. Start om 19.00 uur werd nog met 30 min. uitgesteld, toch niet meer dan ca. 50 atleten aan de start.
De eerste run ging verschrikkelijk hard, ik snakte na zo’ n 2 km al naar adem. Natuurlijk ook veroorzaakt door de extreem droge lucht en de hoge pollenwaarde. Kwam als ca. 15e bij de fiets, vervolgens een ‘ Rob Barel’-wissel en stampen op de pedalen. Fietsend nog een paar rbr-ers ingehaald, een extra ‘Barèlletje’ eruit gegooid naar de 2e run, in de eindsprint nog een laatste inhaalmanoevre. Resultaat een 8e stek bij de heren (overall) in 1.07.40 uur.
Prima testwedstrijd, smaakt naar meer zomer-triathlonvreugd!


Triathlon Grenada (03-05-2008)

Janine en Gilles hebben op Grenada meegedaan aan de 21ste jaarlijkse triathlon: Gilles de sprint en Janine uiteraard de Olympische.

Janine:
Vandaag was de triathlon van Grenada. Gilles deed de Sprint op een gehuurde ATB en is 2e overall geworden (eerste mountainbiker). Ik deed de Olympische afstand. Ik was vierde overall bij de dames en dong daardoor mee bij de age-group prijzen (eerste drie vallen af) en had toen de eerste plaats bij 40+ (ik geloof dat ik ook de enige 40+ dame in de hele strijd was…) Ik kwam als tweede dame uit het water, als eerste van de fiets, maar de voorsprong was niet groot genoeg. Het lopen ging ook redelijk moeizaam. Nummer 1 kwam me na een dikke 3km voorbij, nummer 2 na ruim 7.5km en nummer drie in de laatste km… Maar na twee weken zitten op een boot kan ik toch wel tevreden zijn en het was een leuk evenement.


10km loop Twello (30-04-2008)

Marco is de laatste tijd goed bezig. Op Koninginnedag heeft hij meegedaan aan een 10km loop in Twello. Zijn tijd was 39:05.


Bosloop in Harderwijk (27-04-2008)

Gian en Chris hebben afgelopen zondag meegedaan aan de Bosloop in Harderwijk. Beide hebben ze daar de 10km gelopen. Chris liep deze afstand in 44:03 en Gian 45:10.

Gian:
Deze tijd viel mij een beetje tegen. Dit kwam vooral door de hoge temperatuur en het mulle zand op het parcours.


Coopertest-5 km AV Veluwe Apeldoorn (24-04-2008)

Diverse leden hebben afgelopen woensdag meegedaan aan de Coopertest van AV Veluwe op de atletiekbaan in Apeldoorn.
Marco Betman deed mee met de 5km en hij liep die afstand in 18:52.

 

Coopertest 12 min.  
Danny Bol 2245m
Ineke Telgen 2425m
Hans Visser 2450m
Wim van Wezep 2570m
Marjon Werink 2580m
Iwan de Wit 2630m
Auke Wijnterp 2780m
Gert Jansen 3035m
Chris Heg 3120m
Peter van de Meulen 3130m
Hinke van Wezep 3200m

Duathlon Powerman in Horst aan de Maas (20-04-2008)

Marco heeft meegedaan aan de Powerman Duathlon in Horst aan de Maas. Hier werd het Europees en Nederlands kampioenschap duathlon gehouden.

Marco:
Helaas kon ik mij deze keer niet mengen in de strijd om de podiumplaatsen, maar naar 3.41.07 kwam ik zeer tevreden over de finisch.


Ekiden Zwolle (06-04-2008)

Marco heeft meegedaan aan de Ekiden in Zwolle. Hij is daar op de racefiets naar toe gegaan (47km). Normaal loop je in een Ediken met z’n zessen de marathon, maar omdat het team van Marco maar uit 5 personen bestond, heeft hij de 5km (in 18.34min) en de 10km (in 41.16min) gelopen. De eindtijd van het team was 3:18.15uur. Marco was wel moe van alle inspanningen en heeft daarom maar de trein terug naar Apeldoorn genomen.


Aquapoldro Vrijwilliger van het Jaar (05-04-2008)

Vanmorgen, na de zwemtraining schuift Johan Panjer, de voorzitter van onze afdeling Triathlon, aan bij de koffie. Zou er een belangrijke mededeling komen, of komt hij gewoon even buurten? Het duurt niet lang of Johan neemt het woord. Hij vertelt dat onze club Aquapoldro ieder jaar de zogenaamde vrijwilliger van het jaar kiest. Johan vindt het prachtig ons nu te kunnen vertellen dat de keuze dit jaar gevallen is op iemand uit onze afdeling. En dat is …..Janine Herweijer! Johan noemt onder andere haar werk als trainer (vanaf de oprichting van de afdeling), haar vaak dagelijkse inzet voor onze zeer actuele website en in het algemeen haar grote betrokkenheid bij de club …. Janine is er even stil van ….


Janine ontvangt de
Aquapoldro Vrijwilliger van Jaar
wisseltroffee van Johan.

Trainingsweekend Amerongen (28/30-03-2008)

We hebben weer een geweldig weekend gehad. Het duurde even voordat alle foto’s gemaakt door Hinke, Ruud, Nicolette, Ineke, Eddie en Monique van het weekend binnen waren, maar ze staan nu op de site. Het nagenieten kan dus nog even door gaan.
Tijdens het weekend hebben we ook de winterkampioenen 2007/2008 gehuldigd! Conny en Karst nogmaals gefeliciteerd!


Winterkampioenen Karst en Conny.

Zwemloop Amersfoort (30-03-2008)

Gian heeft vandaag meegedaan aan de zwemloop in Amersfoort. Hij heeft daar 1 km gezwommen en 9,6km gelopen. Zijn eindtijd was 1:01:50. Dit was een minuut langzamer dan vorig jaar.

Gian:
Het zwemmen en de eerste kilometers van het lopen gingen niet echt geweldig daarna begon ik beter in mijn ritme te komen en kon ik het tweede deel van het lopen aardig goed doortrekken.


Lenteloop Eerbeek (16-03-2008)

Het was niet echt lenteweer maar de Eerbeekse Rotary liet zich er niet door van wijs brengen en gaf met rechte rug het startsein voor de verschillende afstanden van de Lenteloop. Addy, Harry, Conny en Karst hebben de 6 km gelopen. Harry is 12e geworden in 23:14 en Addy is 20e geworden in een tijd van 25:07.


Olympic Distance Nevis (16-03-2008)

Janine moest vandaag haar titel verdedigen op de OD (1,5-40-10) in de zonnige Caribbean op het paradijselijke eiland Nevis. En dat is gelukt, met een tijd van 2.47.17 liet zij alle andere dames achter zich. Net als vorige jaren houdt Janine weer een dagboek bij van haar belevenissen op Nevis (ga naar http://www.herweijer-janssen.com en klik linksboven op “dagboek Janine op Nevis”). Daarin schrijft zij onder andere:


Janine op het podium

Janine:
Het zwemmen ging lekker. Na het zwemmen kon ik aan m’n gebruikelijke inhaalrace op de fiets beginnen. Al zat ik in het begin wat te knoeien met een steentje onder rechter voet in m’n schoen. Uiteindelijk de schoen maar even uitgedaan en m’n voet afgeveegd (ja,…fietsend natuurlijk). Ik had een paar dames voor me en Clare (3e vorig jaar) zat dik 4min voor me. Ook wist ik dat ik Kristina in de gaten moest houden; zij had vorige week zaterdag 22min op 5km gelopen… Bij de keerpunten nam ik m’n tijd op en checkte dan na hoeveel tijd ik de anderen tegen kwam, dat maal twee was dan ongeveer het verschil. Clare haalde ik in het tweede rondje in en ik kon het verschil uitbreiden naar zo’n drie minuten. Op Kristina had ik zo’n 5 minuten. Zou dat genoeg zijn? Na 1:15.33uur fietsen kwam ik als eerste dame van de fiets. Het lopen was zwaar, het was warm (natuurlijk) en ik was opgejaagd. Bij het eerst keerpunt klokte ik ruim 2min op Clare en dik 5 op Kristina. Bij het begin van het tweede rondje was het net 2min op Clare en nog steeds 5min op Kristina. Kristina kon ik dus waarschijnlijk wel achter me houden. Bij het laatste keerpunt had ik net een minuut op Clare over…dat zou krap worden. Kristina kwam niet dichterbij. Ik probeerde zo hard mogelijk te blijven lopen en niet om te kijken. Behalve toen ik Hunkin’s Drive op kwam toen keek ik even om en door de bocht. Ik zag geen Clare, dus hoogstwaarschijnlijk ging ik het halen…volle bak! En ja hoor, na 2:47.17uur (met een looptijd van 56.15min, waar ik zeer tevreden over ben) kwam ik als eerste dame over de finish en uiteindelijk had ik nog 42s op Clare over… Kristina werd derde.


Run Bike Run Hilversum (16-03-2008)

Marco heeft meegedaan aan de RBR in Hilversum (6-20-3), hij mocht voor het eerst meedoen bij de masters. Het was volgens zijn zeggen een zware wedstrijd: Het lopen bestond uit 4 ronde’s door het bos met een aantal pittige klimmetjes en de regen zorgde voor een extra zware omstandigheid. Het fietsen bestond uit 2 ronden met een aantal scherpe bochten erin. En daarna nog lekker 2 ronden ploegen door het bos. Marco deed 1.18.57 over.


Rusthoeveloop Putten (15-03-2008)

Gian heeft vandaag meegedaan aan de Rusthoeveloop in Putten. Gian heeft daar de 10km in 43.52 gelopen. Hij is daarmee derde geworden.


Run-ATB-Run (01-03-2008)

Conny, Karst, Judy, Gilles, Pieter en Noël hebben Aquapoldro vandaag vertegenwoordigd bij het eerste evenment van de verenigingscompetitie; de Run-ATB-Run van TVA in Arnhem. Op een winderige dag en een modderig en nat parcours deden Conny, Gilles, Judy en Addy de korte afstand: 3.5-15-3.5km. Pieter, Karst en Noël startten op de lange afstand: 7-30-3.5km.

 

Kort  
Gilles Janssen 1:04.20 (6-de plaats heren)
Judy van Haaster 1:15.25 (4-de plaats dames)
Addy van Asselt 1:15.31 (28-ste plaats heren)
Conny Lankwarden 1:22.12 (8-ste plaats dames)

 

Lang  
Noël Elsinghorst 1:50.01 (5-de plaats heren)
Karst Altena 2:00.17 (21-ste plaats heren)
Pieter Boumeester 2:08.24 (36-ste plaats heren)

Wintercompetitie Zwemloop (02-02-2008)

Het laatste evenementje van onze wintercompetitie, de zwemloop, zit er ook al weer op. Er is weer hard gezwommen en gelopen op 2 afstanden; Een korte afstand: 500m zwemmen en 3.8km lopen, en een lange afstand 1000m zwemmen en 9.5km lopen. Gelukkig was het niet zo koud als vorige week en kon er ook nog snel gewisseld worden en waren er geen ijsmutsen nodig….al zijn ze wel gezien…
Op de korte afstand was Peter van Proosdij de snelste bij de mannen en Judy van Haaster, die op het laatste moment toch nog voor de korte afstand koos, bij vrouwen.
Bij lange afstand finishten Hilly Panjer en Noël Elsinghorst (zoals de bookmakers al hadden voorspeld) als eerst vrouw, respectivelijk man. Het was, ondanks de mail, niet voor iedereen duidelijk dat de lange afstand deze keer 5 rondjes mocht lopen, maar dat is ook allemaal goed gekomen. Rest alleen nog dat Bert te veel heeft gezwommen…maar hij genoot ook zo van alle aanmoedigingen…
De tijden zijn mooi geregisteerd door Jeroen, Richard, Mia, Gilles, John en Johan. Klik hier voor de eindtijden.

Nog twee trainingen, maar het nu al duidelijk dat Karst en Conny dit jaar de eeuwige roem van winterkoning en koningin Aquapoldro Triathlon toekomt. Gefeliciteerd!

 


Ingrid (links) en Marjon (rechts) in aktie.

 


Leestencross (17-02-2008)

Vandaag was de Leestencross en het was erg mooi weer voor een crossloopje. Er waren (dan ook?) vele ´Denkers´ te bespeuren: Margo, Chris, Martin, Conny, Karst, Pieter en Ingrid. Alhoewel Ingrid gezien de thuiswedstrijd nog meer lopers had verwacht.

5km  
Martin Grefte 24:25
Ingrid van Berkel 28.30 PR
10km  
Pieter Boumeester 42.48
Chris Heg 43.22
Margo Maasman 51:48

Martin:
Vanochtend vond onder prachtige omstandigheden de Leestencross plaats. Ik was verbaasd dat er eigenlijk maar zo weinig Tri leden meededen. Chris, Pieter, Ingrid, Margo, Karst en Conny ben ik tegengekomen. Ik heb de 5 km gelopen, ben rustig begonnen, in het middendeel (klim) iets versneld en rustig uitgelopen. 24:25. Niet slecht voor een cross. Karst, Chris en Pieter liepen voor mij, alleen was ik na 1 ronde klaar en moesten zij er nog 2 of 3.

Margo:
Ik heb meegedaan aan de Leestencross en heb de 10 km in 51:48 gelopen. Ik ben erg tevreden op dit parcours. Het blijft een leuke loop.


Jutbergloop (08-02-2008)

Pieter en Ingrid hebben vandaag na het zwemmen de Jutbergloop gedaan.

Ingrid:
Onverhard parcours met klimmetjes, vals plat, alles zit erin voor een pittige training. Het weer werkte goed mee. Mooie omgeving om eens te trainen. Pieter 3e op de 9 km in een tijd van 38.33 (Nummer 1 en 2 waren respectievelijk 20 en 15 jaar jonger!) Ik heb de 6 km gelopen in een voor mij goede tijd van 35.30 ( ik was de oudste vrouw van de 6 km) Kortom dit wordt ons jaar ….. op naar de 50!


Midwintermarathon Apeldoorn (03-02-2008)

Aquapoldro was vandaag op alle fronten vertegenwoordigd bij de midwintermarathon. Zaten Ingrid en Joke in de VIP-wagen; Karst en Gilles liepen de marathon. Chris, Hilly, Hans en Margreet liepen de Asselronde. Patricia, Peter, Pieter, Bert, Addy, John, Marjon, Laurens, Jacques, Auke, Marco en Noël gingen van start op de mini. En ‘last but not least’ Martin, Nicolette, Harry en Eddie volbrachten de Acht van Apeldoorn. Al deze lopers werden toegejuicht door vele clubgenootjes….Conny, Janine, Ineke, Hinke, Wim, Johan, Jeroen, Danny, Bert en waarschijnlijk nog veel meer. Ineke heeft veel foto’s gemaakt.

Marathon (42.195 km)
Karst Altena 2:59.22
Gilles Janssen 3:23.18
Midwintermarathon
Conny begeleidt Karst
Midwintermarathon
Gilles
Asselronde (27.5 km)
Hilly Panjer 1:57.09
Chris Heg 2:13.47
Margreet Berghuis 2:57.19
Hans Visser 3:00.17
Asselronde
Chris
Asselronde
Margreet en Hans
Asselronde
Hilly
Minimarathon (18.5 km)
Marco Betman 1:12.51
Noël Elsinghorst 1:18.57
Bert van der Zwan 1:21.35
Pieter Boumeester 1:23.17
Peter van der Meulen 1:26.25
Jacques Koetsier 1:27.40
Addy van Asselt 1:33.21
John Rave 1:33.59
Laurens Verwoest 1:34.25
Marjon Werink 1:38.27
Auke Wijnterp DNF
Patricia van der Zwan DNF
Minimarathon
Bert
Minimarathon
Addy
MiniMarathon
Pieter
Minimarathon
Noël
Minimarathon
John
Acht van Apeldoorn (8 km)
Harry van Milligen 32.01
Martin Grefte 41.20
Eddie Zeën 41.34
Nicolette Verdugt 54.54
Acht van Apeldoorn
Martin
Acht van Apeldoorn
Harry
Acht van Apeldoorn
Nicolette
Acht van Apeldoorn
Eddie

Gilles:
Vandaag voor het eerst een hele marathon gelopen. Ik heb onderweg beseft dat het hele andere koek is dan de 1/4 triathlon en 1/2 marathons die ik gewoonlijk doe. Tot 30 km heb ik braaf zo’n 30 tot 25 slagen onder de hartslag gelopen die ik normaal heb op wedstrijdjes. De eerste 25 km liep ik nog van alles de verzinnen over een fraaie versnelling na 30 km naar richting de snelheid die ik gewend ben. Na 25 km dacht ik dat zo doorgaan ook wel heel mooi zou zijn. En na 30 km slaat een soort algehele malaise toe met de nadruk op pijn in de bovenbenen. Dus toen ging het ietsje langzamer. Door de mooie trainingsschema’s van Janine is het denk ik toch goed gekomen en ben ik niet kermend in berm beland, maar ruim binnen de 3.30 die ik voor ogen had, gefinished. Bovendien was het leuk om de clubgenoten voor, na en tijdens het lopen te zien.

Martin:
Ik heb lekker gelopen, eerste 4 km in 22:20, tweede 4 km iets meer gas gegeven in 18:57 en kwam dus handgeklokt na 41:17 over de finish. Ik heb Eddy nog gezien, Liep eerst voor mij, later achter mij, maar ik weet niet waar die gebleven is. Harry zag ik na de finish. Die wist te melden dat het parkoers 300 meter langer was dan vorig jaar. Erg leuke loop, en ondanks de drukte bij de start heb ik niet veel last gehad van de mensenmassa. Volgend jaar weer (mini marathon?)

Nicolette:
Het weekend van de secondjes sprokkelen. Gisteren 2 sec sneller dan vorig jaar op de 1000 m zwemmen, vandaag 11 seconden sneller dan vorig jaar op de Acht van Apeldoorn. Het ging naar mijn gevoel beter dan vorig jaar en achteraf zag ik dat het parcours 300 m langer was, dus ik ben best tevreden. Eindtijd (handgeklokt) 54:53.

Patricia:
Na een goede voorbereiding en een geslaagde proefloop over het hele Minimarathon-parkoers, vanmorgen vol goede moed begonnen. Na de starttonen langzaam gestart. Maar na ca 1 km bij het opdraaien van de Bosweg was het gebeurd. Ik werd voor de zevende keer “verblijd” met een zweepslag. Terug naar de start gestrompeld en bij de EHBO gewacht op Bert. Morgen eerst maar weer naar de fysio!

Bert:
Gisteren was ik ondanks een aardige zwemtijd toch teleurgesteld. Gelet op de trainingen had ik gehoop de 15 miniuten grens te kunnen benaderen. 15.24 valt dan niet mee. Dan besluipt het idee je of je toch niet teveel verwacht. Ook als je iets meer traint, zet zich dat niet direct om in betere prestaties. Vandaag dus met wat gemengde gevoelens van start. De eerste vijf km gingen niet echt soepel, maar 21.43 netto was niet verkeerd. Een paar honder meter voor me liep Pieter Boumeester en daarnaast een freewhelende Noel. Bij de 10 km een netto tijd van 45.22. Heuvel op liep ik steeds uit op ons groepje en heuvel af gingen zij weer harder. Dat heb je met die korte beentjes he! Op de Amersfoortseweg samen met een andere loper het tempo een beetje opgekrikt. De macht was er. Steeds koppositie wisselend konden we een aardig tempo lopen tot de finish op de Loolaan. 1:21.33, bijna vier minuten sneller dan vorig jaar. Tot m’n verrassing trof ik Patricia bij de finish. Dat voorspelde niet veel goeds. Waardeloos voor haar!

Marco:
Ik heb de mini gelopen en dat ging meer dan goed ik heb 1:12.51 (handgeklokte tijd) gelopen. En dat had ik absoluut niet verwacht ik ben heel erg tevreden. Onderweg liep Kamiel Maase nog een stukje met me mee, ik zei tegen hem dat hij me aardig kon bijhouden. En dat ik mischien ook wel naar de olympische spelen zou kunnen ik weet niet meer wat hij zei maar hij liep vrij makkelijk bij me weg.

Noël:
Lekker gelopen, ik maakte me niet al teveel illusies na enkele magere trainingsweken en ben daarom ook niet voor een tijd gegaan. Eerst lekker met Pieter meegelopen tot ca. km 11, daarna toch even versneld. Eindresultaat: 1:18 en nog iets. Gemiddelde hartslag 152. Leuke loop, volgend jaar kan ik in ieder geval voor een pr gaan.

Karst:
Vandaag moest het gebeuren mijn eerste marathon onder de 3 uur. Conny zou mij begeleiden op de fiets, door een rood stickertje kon ik vooraan starten. Dat is een risico voor mij want ik ben van nature geen snelle starter maar het rode stickertje heeft toch zijn werk gedaan. De eerste ronde ging geheel volgens schema en ik liep zelfs harder, een minuut onder mijn schema. Met het ingaan van de tweede ronde kreeg ik het wel wat moeilijker en na 30 kilometer zat het versnellen er voor mij ook (zie stukje van Gilles) niet meer in. Maar door opbeurende woorden ben ik door gelopen om toch te komen tot mijn persoonlijk record. Het laatste stuk heb ik nog even alles gegeven en ben geeindigd op 2:59:22 ONDER DE DRIE UUR!!!!! Ik wil iedereen bedanken die langs het parcour stond en mij heeft aangemoedigd dat doet een mens goed wanneer je het heel zwaar hebt en dat daar dan mensen staan die je naam roepen.

Eddie:
Rustig gestart. Op de Loolaan zie ik Danny en Jeroen iedereen aanmoedigen. Als ik van de Loolaan de Jachtlaan opdraai komt Martin mij voorbij. Deze blijf ik redelijk bij totdat ik op de Valkenberglaan hem voorbij loop. Ik zie Martin niet meer terug. Ik reken al lopend nog uit dat ik hem op minimaal 2 á 3 minuten ga lopen. Blijkt als ik in de uitslagen terug lees Martin gewoon 20 seconden voor mij te zijn geëindigd. Op de Amersfoortseweg staat Bert Bergsma als toeschouwer ons aan te moedingen. Bij de naald nog op de foto gezet door een altijd vrolijke Ineke. Kon wel redelijk doorlopen en werd op de Loolaan nog even uitgedaagd door Peter die bij mij inhaald om de laatste 500 meter te sprinten. Kijkend naar de kleur van zijn nummer wist ik dat hij de 18 liep. Ik moest passen en hij liep langzaam van mij weg. Op de Loolaan nog aangemoedigd door Ingrid en Danny. Na 41:33 gefinished.

Joke:
Nee, we (Ingrid en ik) waren geen ‘vippers’ maar V.I.P.’ers. En zo werden we dus ook behandeld! Een V.I.P.’er kan zijn auto gewoon op het parkeerdek bij Orpheus parkeren; een V.I.P.’er krijgt ongevraagd een kaart om haar nek en mag dan vervolgens ongegeneerd aan de koffie met krentenbrood. Een V.I.P.’er wordt echter wel geacht het verhaaltje van de voorzitter van de Midwinter Marathon aan te horen. Gelukkig duurde dit niet zo lang en hadden we uitzicht op de achterkant van Bas van der Goor. Ook niet mis! Kamiel Maase zat al klaar voor zijn trainingsrondje, maar hebben we tijdens de wedstrijd niet meer kunnen ontdekken. Jammer. Een V.I.P.’er mag via een illegale uitgang gewoon doorlopen naar een speciale V.I.P. tent, alwaar de nodige versnaperingen werden geserveerd. Helaas, hier zijn we niet aan toe gekomen, omdat we in een V.I.P. busjes mochten stappen om te worden rondgereden (nee, niet door Apenheul) Zo kon de V.I.P.’er het spektakel van de kopgroep bij de mini-marathon goed volgen. Dit onder het genot van een V.I.P. lunchpakket en aangenaam V.I.P. gezelschap. De V.I.P.’er werd bij de finish weer uitgelaten, om na dit hongermakende festijn zich tegoed te kunnen doen aan erwtensoep, alcohol of een compleet warme maaltijd. Deze V.I.P.’er had genoeg aan een kopje koffie. Daarna konden de V.I.P.’ers nogmaals instappen in de V.I.P. limousine om het marathonstrijd te volgen; echter de V.I.P.’ers waren moe van deze overweldigende aandacht. Ze verlieten de V.I.P. tent; trokken hun V.I.P. kaart af en bewogen zich weer onder het gewone volk.

Laurens:
Vandaag voor de 3e achtereenvolgende keer meegedaan aan de mini marathon en wederom een PR met 1:34:25 (handgeklokt). Onder goede omstandigheden (heerlijk zonnetje, goede temperatuur en nauwelijks last van wind) begon ik misschien een beetje te hard. Vooral de stijgende kilometers 6-10 deden mijn hartslag verontrustend oplopen en het was wachten op de man met de hamer. Maar die kwam niet! Hoewel ik vanaf 12 km mijn hamstrings begon te voelen, was ik toch in staat om wat te versnellen op het dalende parcours. Wel erg vervelend was dat aan het einde, ondanks andersluidende mededelingen van de organisatie, de 8 km lopers zich bij de lopers van de Mini voegden. Dat gaf zoveel drukte – met ook heel veel wandelende mensen midden en links op de weg, waarvoor 8 km gewoon te ver is – dat lekker doorlopen erg moeilijk werd. Wat mij betreft moet de organisatie hiervoor echt een oplossing gaan vinden. Uiteindelijk ben ik goed tevreden met mijn eindtijd. Volgend jaar ga ik, met iets meer of gerichtere trainingsuren dan dit jaar, voor de 1:30.

Pieter:
Mijn bedoeling was 1:20 te gaan lopen op de 18,5 km. Noël besloot met mij mee te lopen en er zo een duurtraining van te maken.Tot en met 5 km. (ca. 21.00) zat ik nog redelijk. Tussen 5 en 10, als het echte klimwerk gedaan moet worden, zakte ik ver weg in tempo. Mijn bovenbenen gingen zeer doen (schaatsen?) en ik kreeg geen lekker loopritme. Bij 10 km (ca. 45 min.) wist ik dat ik er beter aan zou doen de wedstrijd uit te lopen en mijn eindtijd te vergeten. Op ca. 11,5 km raakte mijn veter los en zag ik Noël in de verte verdwijnen. Kort daarop kwam ook Bert mij in kordate pas voorbij. Uiteindelijk nog een redelijke 1.23.17 netto. Valt nog mee. Noël nog dank voor de eerste gezellige kilometers!

Addy:
Voor het eerst sinds 14 jaar weer eens een ‘halve marathon’ gelopen. Ik heb bewust de eerste 10 km rustig aangelopen om daarna te versnellen. De tactiek lukte goed. Vanaf km 10 heel veel lopers ingehaald. Toen het parcours samen kwam met de 8 km was het gedaan met het tempo. Door de enorme drukte flink uit het ritme gehaald. Het lukte daardoor niet om binnen de 1 uur 30 te lopen. Ik ben uiteindelijk erg tevreden met 1.33.21


Wintercompetitie 1000m Zwemmen (02-02-2008)

Vanmorgen is er weer hard gezwommen bij de 1000m test. Harry was de snelste bij de mannen in 15:22min en Marjon bij de vrouwen in 16:29min. Klik hier voor alle tijden.
Nog vier weken en dan zit het winterseizoen er al weer op en dan zal blijken of Conny en Karst nog steeds aan kop staan.


Loting Holten (26-01-2008)

Een snelle blik van Laurens op de lotingslijst van Holten leert dat:

 • Er hoogstwaarschijnlijk niemand van Aquapoldro aan de 1/8e zal gaan meedoen. De grens ligt bij 210 en Martin (305) en Nicolette (367, helaas ook dit jaar geen enkel geluk) staan daarvan heel ver op de wachtlijst.
 • Er veel Aquapoldroërs aan de 1/4 gaan meedoen. Ingeloot – dus geen wachtlijstpositie – is een heel elftal:
  • Harry
  • Conny
  • Auke
  • Ineke
  • Karst
  • Gian
  • Margreet
  • Ruud
  • Margo
  • Gilles
  • Laurens

Dat wordt gezellig.


Koningcross Apeldoorn (26-01-2008)

Marco heeft vandaag de Koningcross gelopen. Volgen hem was het 11km ploegen door het orderbos in 42.51min.


Grote AET Toertocht Weissensee (25-01-2008)

Ingrid van Berkel en Pieter Boumeester hebben van de 200km toertocht op de Weissensee reden. Ingrid en Pieter reden de toch samen in 8:56:26uur.

Weissensee Weissensee
Pieter en Ingrid tijdens de tocht.

 


Run-Bike-Run Nijverdal (19-01-2008)

Laurens heeft vandaag de Run-Bike-Run van Nijverdal gedaan. Noël had ook plannen, maar daar hebben we nog niets van gehoord. Laurens had voor de 6km lopen, 22km fietsen en 3km lopen over het zeer natte parkoers in 1:59:43uur nodig.

Laurens:
Vandaag heb ik meegedaan aan de offroad Run-Bike-Run in Nijverdal. In vergelijking met deze wedstrijd was onze eigen Run-Bike echt een supermakkie. De wedstrijd bestond uit 2 ronden lopen (totaal 6 km), 3 ronden ATB’en (totaal bijna 22 km) en tenslotte nog 1 ronde lopen (3 km). De overvloedige regen van de afgelopen week hadden het parcours heel nat en nog selectiever gemaakt. Ik ben net binnen de 2 uur in 1:59:43 uur gefinished. Volgend jaar doe ik zeker weer mee. Hopelijk met meer mensen van Aquapoldro want dat is gewoon gezelliger.


Zwolse Bosloop (19-01-2008)

Gilles heeft bij de Zwolse bosloop de 15km gelopen. Het zou in eerst instantie 14.2km zijn maar door het natte weer van de laatste dagen was het parkoers verlegd. Gilles liep de 15km, in voorbereiding van zijn Midwintermarathon, in 1:00.28uur.


Egmond Halve Marathon (13-01-2008)

Conny, Karst, Janine en Gilles gingen vandaag van start op de Halve Marathon. Conny, Karst en Janine deden dus mee aan het combi klassement (met het ATBen van zaterdag). Gilles liep de 21.1km als een rustige duurloop met Janine mee. Marco zou eigenlijk ook vandaag de halve marathon lopen, maar hij heeft wat problemen met zijn rechterknie.

Uitslagen

Karst Altena 1:25.02
Conny Lankwarden 1:43.40
Janine Herweijer 1:55.24
Gilles Janssen 1:55.24

Egmond Halve Marathon
Gilles en Janine (foto: Frans Janssen)

Marco:
Dat was een leuke zware strandrace ik heb er 1.46.02 over gedaan ik zou eigenlijk ook zondag de halve marathon lopen. Maar ik heb wat problemen met mijn rechterknie die is lichtoverbelast. Dus ik heb maar verstandig gedaan en afgezien van de halve marathon wel jammer maar het verstand zegeviert.

Uitslagen Combiklassement

  ATB 1/2M Totaal Plaats
Karst Altena 1:42.08 1:25.02 3:07.10 42/323
Janine Herweijer 1:44.03 1:55.24 3:39.27 14/46
Conny Lankwarden 2:13.17 1:43.40 3:56.57 23/46

Nieuwjaarsloop Orderbos Apeldoorn (12-01-2008)

Martin Grefte heeft de 5km van de Nieuwjaarloop in het Orderbos gelopen…

Martin:
Ik heb vandaag meegedaan aan de Nieuwjaarsloop in het Orderbos. Ik had al jaren niet meer aan een cross meegedaan, en dit was vandaag mijn eerste. Vandaag leek trouwens wel een mini-triathlon. Eerst vanochtend zwemmen (dank je Bert voor de beenoefeningen) daarna een uurtje spinnen in de sportschool en dus vanmiddag de 5 km. Het ging lekker. Volgens mijn polar een lagere gemiddelde hartslag en lagere maximale hartslag dan vorige week bij de klaverbladloop, en toch een minuut sneller, ondanks alle klimmetjes en glibberpartijen. Ik ga vooruit. De tijd was 25:42 minuut.


Rusthoeveloop Putten (12-01-2008)

Gian heeft een mooi PR gelopen op de 5km van de Rusthoeveloop in Putten…

Gian:
Ik heb vandaag meegedaan aan de rusthoeve loop in Putten. Ik heb daar de 5km in 19:53 gelopen, dit was goed voor de derde plaats. Dit was voor mij de eerste keer dat ik onder de 20 minuten heb gelopen op de de 5km. Ik had besloten om deze keer niet te gaan zwemmen voor de wedstrijd omdat ik nu maar eens onder de 20 minuten moest komen. Dit was een goede keuze want door de regen van gisteren was het parcours duidelijk wat zwaarder dan de vorige twee keer. Dus ik denk niet dat het ook gelukt zou zijn als ik was gaan zwemmen. Aanstaande zaterdag zal ik wat lekkers meenemen voor het na het zwemmen, want dit is me wel een traktatie waard.


Egmond Pier Egmond (12-01-2008)

Conny, Marco, Karst en Janine trotseerden vandaag 36km lang de wind op het strand in Egmond-Pier-Egmond. Na alle regen van de laatste dagen, viel het weer verder vandaag mee, het zonnetje kwam zelfs nog door. Hanno zou ook mee doen, maar die is niet gesignaleerd.

Uitslagen

Karst Altena 1:42.08
Janine Herweijer 1:44.03
Marco Betman 1:46.02
Conny Lankwarden 2:13.17

Egmond - Pier - Egmond
Janine (foto: Gilles)


Klaverbladloop Apeldoorn (06-01-2008)

Hilly kan er geen genoeg van krijgen. Deed ze gisteren nog mee aan de Run-ATB, vandaag startte ze alweer op de 10km van de Klaverbladloop en zette daar een tijd mooie tijd neer: 39.41min. Ook Martin Grefte heeft meegedaan aan de klaverbladloop, maar dan bij de 5 km.

Martin:
Lekker rustig begonnen (uitlopen van gisteren) en goed doorgelopen tot de finish. De tijd van 26:41 viel mij na de inspanning (en moeite) van gisteren niet tegen. Leuk loopje onder prima weersomstandigheden.”


Nieuwjaarsloop Vaassen (05-01-2008)

Hadden wij het bij de Run-ATB droog, Pieter en Ingrid liepen in Vaassen helaas wel in de regen. Ingrid liep daar de 10km in 1:01.02uur en Pieter de 10 engelse mijl in 1:09.50uur.


Run-ATB Wintercompetitie (05-01-2008)

Het weer werkte mee, want het werd direct na het zwemmen droog en dat is toch wel fijn als je een run-atb wedstrijd moet doen. Maar liefst 23 deelnemers verschenen aan de start. Na een loopronde van ruim 3 kilometer kwamen Karst en Noël vrijwel gelijk bij de fietsen aan. De ervaren Noel wisselde echter veel sneller en vertrok dus alleen op kop op de fiets. Probleempje was dat hij niet helemaal zeker van het parcours was. De eerste dame in de wissel was Hilly. Bij de finish was het Noël die als eerste aankwam. De eindsprint om de tweede plaats werd door Peter van Proosdij gewonnen van Hinke, en de eerste dame over de finish was Janine, die vermoedelijk ook de meeste mensen op de fiets heeft ingehaald. Verder waren de dunste bandjes van Harry, de blootste benen van Peter van Proosdij, het meest racy stuur van Magreet, de platste band van Nicolette, en ….(hij mag er best trots op zijn) de snelste fietstijd van Hinke! Na de race deden velen zich tegoed aan de meest verrukkelijke erwtensoep met roggebrood bij Wim en Tiny.

Gilles en Ruud hebben de (eind) tijden genoteerd en foto’s gemaakt.

RunATB
Noël

RunATB
Janine

 


DonJon Nieuwjaarsduik Bussloo (01-01-2008)

Terwijl Gilles foto’s maakte en Bert, Pieter en Johan, met kids, toekeken, doken Marco, Hilly, Ingrid en Ineke. Omdat het voor Marco de laatste keer was dat hij de duik organiseerde ontving hij ook nog een bloemetje.

 

Marco bij    Nieuwjaarsduik
Marco met bloemetje
Ingrjd bij Nieuwjaarsduik
Ingrid

Ineke bij Nieuwjaarsduik
Ineke