Nieuws 2007

Keiloop Meddo (30-12-2007)

Gian heeft vandaag meegedaan aan de keiloop in Meddo. Hij liep daar de 10km in een PR: 42:36min. (Dat wordt dus trakteren…)

Gian:
Ik heb vandaag meegedaan aan de keiloop in Meddo. Ik heb daar de 10km in 42:36 gelopen. De eerste 5 km had ik me redelijk kunnen inhouden.Ik deed er met wind in de rug 21 minuten over. Dit was een meevaller. Daarna heb ik het tempo wat proberen te verhogen, maar omdat ik nu de wind tegen had viel dit niet mee. 42:36 betekent wel een nieuw pr op de 10 km. Hier had ik na een weekje vakantie met veel eten en drinken niet echt op gerekend.


Brink tot Brinkloop Deventer (30-12-2007)

Gilles, Noël en Laurens hebben vandaag de Brink tot Brinkloop in Deventer gelopen. Gilles en Noël hadden 39.05min nodig voor de 10km, Laurens 49.01min.

Laurens:
Na de inspanningen van vrijdag (14 km hard gelopen) en vooral zaterdag (zwemmen en 50+ km mountainbiken waarvan bijna de helft met de ‘gevorderden’ en eigenlijk te hard) had ik geen (hoge) verwachtingen van deze 10km loop. Een prima gelegenheid voor een rustige herstelloop, zou je denken. Met ‘enige’ frustratie over het aanmeldproces (met een voorinschrijving ruim 45 minuten in de rij moeten wachten, terwijl inschrijven op de wedstrijddag slechts enkele minuten vergde!) en als gevolg daarvan geen warming-up begon ik aan de wedstrijd. In plaats van rustig te vertrekken (horend bij een herstelloop), begon ik gelijk en zeker voor mijn doen erg hard. Ik probeerde een paar vrienden bij te houden, toch weer dat jeugdige enthousiasme 😉 Na een goede tussentijd van 23.40 op de 5 km, een onderbreking om mijn hamstrings te rekken, kwam ik binnen in 49.01. Met deze tijd ben ik heel tevreden, zeker omdat we vrijwel de hele route de wind van voren hadden. Helaas heb ik mijn vrienden niet bij kunnen houden ;-(.

Gilles:
Logistiek is het lastiger, maar het heeft wel iets bijzonders als een wedstrijd van A naar B gaat. Alhoewel de naam anders kan doen vermoeden, heeft de Brink tot Brink loop zo’n van A naar B parcours; namelijk van de Brink in Bathmen naar de Brink in Deventer. Nadeel vandaag was dat dit wel veel tegenwind betekende. Toch heb ik lekker gelopen. Voor start nog even warm gelopen met Nöel en direct na de start Laurens nog gezien. Verder was er na de start eigenlijk gelijk veel ruimte om je eigen tempo te gaan lopen. Ergens halverwege zag ik Nöel in een groepje voor mij lopen. Daar kon ik gelukkig bij komen en wat uit de wind gaan zitten. Maar spoedig daarna liepen wij met z’n tweeen, omdat de rest langzamer ging lopen (of gingen wij harder lopen?). Om en om op kop konden wij naar een tijd van 39.05 lopen. Na de finish ging ik per trein naar Apeldoorn, Nöel terug per bus naar Bathmen (om z’n fiets op te halen) en Laurens op zoek naar zijn vrouw.

Noël:
Ik werd gisteren door Gilles attent gemaakt op de loop van vandaag. Ik had er enkele maanden geleden wel iets over gelezen maar vergeten dat het 30 december was. Ben blij dat ik de loop heb gedaan, het is toch een extra trainingsprikkel. Het parcours had gezien de wind beter andersom kunnen zijn of er had een sterke oostenwind moeten staan. Het feit dat de wind continue van voren staat maakte het een zware loop. De 39:05 moet dan ook in perspectief worden gezien ben ik van mening. Als het een ronde geweest zou zijn dan was het een lage 38 of hoge 37 geworden volgens mij. Gilles heeft voor mijn gevoel juist het kopwerk verricht wanneer de wind het sterkst was. Hij liep voor mijn gevoel makkelijk. Ik ben zelf ook niet ontevreden gezien de tijd van het jaar (en alweer verkouden). De eerste 5 km ging in 19:22 en de 2e in 19:43. Weinig verval en dat met enkele kuitenbijters in het 2e deel. Verder een redelijke indicatie van mijn omslagpunt kunnen krijgen, deze ligt ca 5 slagen hoger dan ik aanvankelijk dacht. Conclusie: ik moet harder trainen.

 

Noël (r) en Gilles (l)
(foto Monique)

DerdeKerstdagloop(27-12-2007)

Veertien man/vrouw van Team DeDenker gingen vanmiddag in Arnhem van start; Zes op de 14km: Margreet, Joke, Ingrid, Judy, Laurens en Hinke. Acht op de halve Marathon: Pieter, Chris, John, Karst, Conny, Auke, Marco en Janine. Er stond een koud windje maar het parkoers lag er t.o.v. van voorgaande jaren goed en redelijk droog bij. Er konden dus zo na de feest- en rustdagen mooie tijden gelopen worden…

14km
Hinke van Wezep 1:05.07
Judy van Haaster 1:13.58
Joke Dekker 1:22.07
Margreet Berghuis 1:29.24
Ingrid van Berkel 1:34.xx
Laurens Verwoest DNS
21.1km
Pieter Boumeester 1:34.50
John Rave 1:38
Chris Heg 1:41.28
Conny Lankwarden 1:42.40
Karst Altena 1:42.40
Marco Betman 1:46.35
Janine Herweijer 1:55.45
Auke Wijnterp  

Pieter:
Een wereld van verschil; daar waar Ingrid zich op de 14 km met grote moeite naar een finish van ca.1.34 worstelde (grieperig geweest), liep ik relatief makkelijk naar 1.34.50 op de halve marathon. Mooi ‘strak’ schema, 45.00 min.op 10 km. (rustig begin door drukte op smalle paden), iets versneld met 1.07.00 op 15 en lekker doorgelopen naar mijn eindtijd. De laatste twee km. zijn overigens loeizwaar, als je dan nog een tijd wilt neerzetten ben je te laat!

Conny:
Karst wilde proberen om mij aan een tijd onder de 1:40 te helpen, is helaas niet gelukt. Het was wel een pittig parcours en erg druk in het begin. Voor Karst is het dus een lekker rustig trainingsloopje geworden en ik heb ook wel lekker gelopen. Onze tijd was 1.42.40.


“Wim van Beekloop” Klarenbeek (26-12-2007)

door Bert van der Zwan
De “Wim van Beekloop” in Klarenbeek werd onder goede condities afgewerkt. Ook enkele “Denkers” bevonden zich onder de deelnemers. Zover gezien waren dat: Margo, Patricia, Bas en Bert. Harry had weinig zin om mee te doen, maar was wel aanwezig om aan te moedigen. Top Harry! Ook Mia en man Eef werden gesignaleerd om zoon Mark te zien rennen. Zoals gewoonlijk was het in het begin behoorlijk dringen, maar na de kerk had iedereen de ruimte. Zelf lekker in een groepje gelopen. Voor het gevoel moest het ruim sneller gaan dan vorig jaar, maar dat bleek uiteindelijk maar 25 seconden te zijn.

Gemist door Bert, maar ook Korien heeft tweede kerstdag in Klarenbeek de 10km gelopen.

7.7km
Margo Maasman 37.39
Patricia van der Zwan 40.45
10km
Bas van der Zwan 40.33
Bert van der Zwan 43.17
Korien Termaat 51.07

Verslag Nacht Zwemmarathon Apeldoorn (22/23-12-2007)

door Bert van der Zwan
Een bijna voltalige ploeg heeft de voorlopig laatste Nachtmarathon met succes volbracht. Ruud, met lichte koorts begonnen, moest helaas de strijd staken. Met z’n allen zwommen we 43 km en 250 mtr. Zoals Janine al schreef, stonden we tegen middernacht op een elfde plaats. Echter door twee sterke beurten van onze concurrent, Aquapoldro-B, keken om 02.00 uur tegen een lichte achterstand aan. Uiteraard putten we daar weer nieuwe energie uit en door 2x 76 banen (in 1 uur) te zwemmen wezen we de concurrentie gedecideerd terug. Hoewel we nooit echt helemaal wegliepen konden we de elfde plaats behouden. Met z’n allen hebben we veel gezien en geleerd van de diverse zwemtechnieken en zwemstijlen. Sommige zelfs met binnenboord motortjes. Maar ook wij hebben onze grenzen verlegd en ik weet wel, wie er 02 februari 2008 gaat scoren.

Al de zwemmers (Pieter Bolder, Pieter Boumeester, Bianca, Mia, Conny, Margo, Hans, Marjon, Auke, Eddie, Ruud en Bas) van harte gefeliciteerd en bedankt voor het meedoen. Uiteraard ook de tellers (Patricia, Margreet, Wim, Chris, Roelien, Ingrid, en Joep) en bezoekers Joep, Janine, Karst, Hinke (fotograaf; klik hier voor de foto’s) bedankt.


Nacht Zwemmarathon Apeldoorn (22/23-12-2007)

De zwemmarathon is in volle gang. Bianca, Hans, Bert, Pieter, Marjon, Ruud, Pieter, Margo, Bas, Conny, Eddie, Mia en Auke hebben de eerste meters er intussen opzitten en staan om 23:00uur nog op de 11e plaats. De zwemmers worden bijgestaan door o.a. de tellers Wim, Roelien, Chris, Joep, Ingrid, Patricia en Margreet.


Rusthoeveloop Putten (15-12-2007)

Gian heeft gisteren meegedaan aan de Rusthoeveloop in Putten. Hij heeft daar de 5 km in 20.23 gelopen. Daar was Gian best tevreden over mee: “Na de vrij pittige zwemtraining, ik had me niet echt aan de 85-90% gehouden, heb ik getwijfeld of ik nog wel naar Putten zou gaan. Ik ben daarom toch wel tevreden met de tijd.”


Auapoldro Triathlon feliciteert Stappenbelt (15-12-2007)

Stappenbelt Sportfietsen bestaat vandaag 15 jaar en kreeg daarom bezoek van onze “Lief en Leed” commissie. Judy en Ineke brachten namens Aquapoldro Triathlon een taart met kaart bij Gert en Roelien.

 

Cross Geld/Overijsselse competitie (08-12-2007)

Voor Hilly was het crossloopje van onze wintercompetitie vanmorgen na de zwemtraining nog niet voldoende. Zij liep namelijk vandaag ook nog de Cross voor de Geld/Overijsselse competitie in Apeldoorn (Bos bij de Wielerbaan). Daar werd ze met 21.01minuten 3e vrouw overall en 1e v35 op de 5100m.


Cross Wintercompetitie (08-12-2007)

Het viel mee met de modder en de plassen op ons vaste parcours voor de jaarlijkse clubcross als onderdeel van de wintercompetitie. Er waren maar liefst 20 deelnemers. Mia en Bianca waren zo goed om op het laatste moment de tijdregistratie te verzorgen. Nicolette heeft foto’s gemaakt. Jeroen en Levi waren er als supporters. En het was gelukkig droog. Het parcoursrecord is niet gesneuveld maar snel ging het wel. Voor de meesten sneller dan vorig jaar. Karst keek eerst even de kat uit de boom, maar besloot het vierde en vijfde rondje fors te versnellen. Hij passeerde daardoor als eerste de finish. Eerste dame was Hilly. Karst en Conny hebben hun koppositie in de wintercompetie met dit evenement weer iets versterkt. Klik hier voor de volledige uitslagen.


Montferlandrun ‘s Heerenberg (02-12-2007

Ruud, Chris, Karst, Janine, John, Joep, Conny en Bas zijn vandaag naar ‘s Heerenberg geweest voor de Montferlandrun. Allemaal liepen ze de 15km. De weersvoorspellingen kwamen helaas uit. Was het ‘s morgens nog droog. Kwart voor twaalf begon het te regenen en dat hield niet meer op. Het ging zelfs steeds harder regenen. Gelukkig had de organisatie voor twee grote tenten gezorgd zodat de carpoolers droog en enigzins warm op elkaar konden wachten. Intussen hebben we de meeste tijden ‘gevonden’:

Karst Altena 0:58.10
Chris Heg 1:06.43
John Rave 1:06.53
Ruud Gilde 1:07.23
Conny Lankwarden 1:11.32
Joep Biermann 1:13.11
Janine Herweijer 1:15.09
Bas Schepers 1:20.01

Janine:
Ik liep de Montferlandrun voor de eerste keer. Mooi parkoers. Ik ben super tevreden met m’n tijd. Mijn PR op de 10km is 49.58min, en dan loop ik nu 15km in 1:15.10uur ondanks (of is het dankzij?) de hoogte verschillen in het parkoers. Waar al die fietskilometers al goed voor kunnen zijn 😉


15 jaar Stappenbelt Sportfietsen

Stappenbelt Sportfietsen bestaat 15 december 15 jaar. Gert en Roelien vieren dit binnenkort uitgebreid!


Foto’s Limburg en ATB-tijrit

 • De foto’s, door Jos Gulikers gemaakt tijdens het weekendje Limburg (13/14 oktober) zijn toegevoegd aan de overige foto’s van de het weekend.
 • De foto’s van de ATB-tijdrit (10 november) gemaakt door Ingrid van Berkel zijn ook online.

Zevenheuvelenloop (18-11-2007)

Auke, Conny, Hilly, Ingrid, Joke, Karst, Laurens, Pieter, en Ruud gingen vandaag van start bij de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De meeste uitslagen zijn intussen binnen…

Karst Altena 0:56.58
Hilly Panjer 1:00.14 4e dame V35
Pieter Boumeester 1:03.49
Ruud Gilde 1:06.43
Auke Wijnterp 1:17.07
Conny Lankwarden 1:11.59
Laurens Verwoest 1:21.01
Joke Dekker 1:23.14
Ingrid van Berkel 1:32.12

Joke:
Wat een evenement. Ik zag er tegenop, maar het was erg leuk. We moesten in een kroeg verzamelen, Tino had mijn startnummer, dus tot dan toe wist ik nog steeds niet waar ik moest starten. We (Lex en ik) waren ruim op tijd met de auto vertrokken en konden meteen een parkeerplaats vinden. Maar toen moesten we wel lang wachten, want om 13.40 uur mocht ‘by-pass 3’ pas van start!! Ik heb heerlijk gelopen, kon heel veel mensen inhalen, en de heuvels vielen ook nog wel mee. Het was prima loopweer. Ik heb genoten, vooral achteraf in de kroeg!!

Ruud:
Ondanks de relatief lage temperatuur (met een odlo, een T-shirt, een fleeze en een jas had ik het toch niet overdreven warm) goed begonnen. Met een lekker gevoel in de benen de afdalingen gelopen en met ingehouden enthousiasme de klimmetjes geslecht. Vanaf het 10 km bordje vol gas gegeven daar waar het kon en na 1.06.45 kwam ik over de eindstreep. Dit was 3 minuten sneller dan vorig jaar en met een tevreden gevoel ben ik met de trein van 15.00 uur weer naar huis gegaan.

Hilly:
Ik ben blij met de tijd en de klassering en heb weer eens genoten van een super georganiseerd hardloopfestijn. Ook de treinreis v.v. was erg gezellig.


Rusthoeveloop (17-11-2007)

Gian heeft vandaag de 5km bij de Rusthoeveloop gelopen. Het was de eerste keer sinds de marathon van Amsterdam dat hij van start ging op een loop. Gian liep de 5km in 20.10min.


ATB-Tijdrit Wintercompetitie (10-11-2007)

Toen we vanmorgen wakker werden om te gaan zwemmen kwam de regen met bakken uit de lucht. Toch waren er nog 11 zwemmers die de moed hadden om hun ATB mee te nemen. Gelukkig was het na het zwemmen en de koffie droog. De zon kwam zelfs een beetje door, dus alle redenen om de tijdrit af te gelasten waren weg. Aangevuld met Jeroen gingen er dus 12 atleten van start op een redelijk drassig en zwaar parkoers. Hanno en Ineke registreerden de tijden, Pieter coachte te fietsers door de bochten en Ingrid maakte foto’s.
Gilles was vandaag de snelste, gevolgd door Karst en Harry. Janine legde beslag op de vierde plek en was daarmee de snelste dame. Jeroen had te veel last van z’n nekblessure en stapte af. Margreet wist in de tweede ronde een kortere weg… Klik hier voor de eindtijden.


Marathon van Athene (04-11-2007)

Karst en Conny hebben de marathon van Athene gelopen. Karst zijn tijd was 3.14uur en die van Conny 3.49uur.


Links: Karst in een eind sprint. Rechts: Conny.

Conny:
De marathon was zwaar (klimmen van 15 tot 32 km!) maar het weer was heel goed, 18 graden en een beetje regen. We werden met de bus van Athene naar Maraton gebracht en zo zag je het hele parcours waardoor de moed eigenlijk wel in onze schoenen zonk, wat klimmen zeg! Er was geen weg meer terug (ja lopend) dus toch vol goede moed gestart en achteraf hebben we allebei een lekkere marathon gelopen.


Berenloop Terschelling (03/04-11-2007)

Een behoorlijk aantal Aquapoldroërs was dit weekend op Terschelling voor de Berenloop: Patricia, Bert, Auke, Nicolette, Gilles, Janine, Hans, Ineke, Marco, Bas (oudlid) en Margreet. Patricia heeft op zaterdag de 10km gelopen. Bert, Nicolette, Marco, Auke, Bas, Gilles en Janine liepen op zondag de halve marathon (21.1km) en Margreet, Hans en Ineke gingen van start op hun eerste marathon (42.195km). Beide dagen was het goed loop weer met af en toe het zonnetje. Er stond weinig wind, die ook nog eens over het eiland kwam, waarneer je hem tegen had. Het strand was redelijk te doen en de wind stond daar schuin in de rug. Er konden dus mooie tijden gelopen worden en dat is ook gebeurd: Patrica liep een mooie tijd op de 10km zonder kramp in haar kuiten. Gilles liep een PR op de halve marathon. Marco zetten ondanks dat hij zijn beruchte fluitje had meegenomen ook een mooie tijd neer. Bas liep sneller dan hij had gehoopt. Bert, die achteraf klaagde over tijdverlies op het strand, heeft toch een mooie tijd gelopen. Auke was ook tevreden met zijn tijd. Janine was nog maar 1 keer sneller op een halve marathon. Nicolette zette met een mooie loop een punt achter haar (rug)blessure leed. En…”last but not least”; de drie marathonlopers die van te voren nog twijfelden of ze het wel binnen de vijf uur konden doen, hielden alle drie netto nog dik twee en halve minuut over…Gefeliciteerd!


Hans links en Ineke en Margreet met medaille rechts.

 

 

10km
Patricia van der Zwan 53.16

 

 

21.1km
Gilles Janssen 1:26.40 (PR)
Marco Betman 1:28.46
Bas van der Zwan 1:29.18
Bert van der Zwan 1:37.04
Auke Wijnterp 1:54.10
Janine Herweijer 1:54.14
Nicolette Verdugt 2:23.53

 

 

42.195km
Ineke Telgen 4:56.48
Hans Visser 4:57.21
Margreet Berghuis 4:57.24

Nicolette:
Behoorlijk zenuwachtig stond ik aan de start. Precies een halfjaar geleden strompelde ik kromgebogen van de rugpijn uit het vliegtuig. Eind mei mocht ik het hardlopen met minuutjes weer voorzichtig opbouwen. Af en toe heb ik zeker getwijfeld of de Halve Berenloop haalbaar bleef, er mocht geen enkele blessure meer tussenkomen. Half juli liep ik voor het eerst weer 5 kilometer in een achtste en 2 maanden later pas 10 km. Een keer een duurloop qua lengte verkeerd inschatten (16 km ipv 13) gaf me ondanks alle pijntjes achteraf het gevoel dat het ging lukken. Met nog een keer een 16 km was mijn voorbereiding zeker niet optimaal, maar ik vertrouwde op de woorden van fysiotherapeut Marcel dat ik die laatste 5 km wel op wilskracht zou lopen. En dat is gelukt. Het strand kwam ik redelijk soepel over en ik heb geen moment hoeven wandelen. De laatse kilometer tot de Brandaris ging wel moeizaam en mijn veter ging ook nog los. Na de finish ging het lichtje uit. Met een beker bouillon ben ik stilletjes tegen een muur gaan zitten en na een kwartiertje ging het weer wat beter met me. Vooraf was ik tevreden met een tijd van 2:30 en met 2:23:53 ben ik dus heel blij. Nu deze conditie bijhouden en weer wat snelheid er in krijgen.


Veldloop Vorden (04-11-2007)

Ingrid heeft de grote Veldloop van Vorden gelopen en daar haar snelste 7,5 km ooit gelopen. De uitslagen zijn nog niet bekend, maar zelf schat ze rond 43min.


Halve marathon Epe (03-11-2007)

Chris en Pieter hebben de halve marathon in Epe gelopen. Chris liep de 21.1km in 1:40.52uur, Pieter in 1:34.34uur. Voor Pieter was het het Gelders en Overijssels Kampioenschap en hij werd met zijn tijd 9e in zijn categorie H40.


Bergrace by Night (02-11-2007)

Addy heeft de Bergrace by Night gelopen. Hij liep de 9.6km in 48.30min.

Addy:
Ik heb 9,6 km gelopen in een tijd van 48.30 min. Hiermee 51e geworden van de 140 deelnemers en 6e in mijn categorie. De start en finish was erg sfeervol in het donker. Daartussen was het erg donker en moest je goed oppassen waar je liep. Leuk om een keer te doen.


Beachmarathon Hoek van Holland – Den Helder (28-10-2007)

Janine heeft vandaag de Beachmarathon Hoek van Holland – Den Helder gereden. Deze marathon is een wedstrijd onder de auspiciën van de KNWU en staat open voor licentiehouders en niet-licentiehouders. De organisatie zegt de wedstrijd speciaal aan het einde van het seizoen te organiseren: “Dat is natuurlijk niet zo maar gedaan. Uit ervaring weten we dat de 130 km die je gaat rijden, wind mee of tegen, behoorlijk pittig is…”
De zwaarte van de 130km wordt natuurlijk voornamelijk bepaald door de elementen. Hoe hard is het strand, hoe staat de wind en hoe is het weer. Janine trof het redelijk. Het was niet koud en het was droog, het strand was misschien niet overal optimaal, maar er stond een behoorlijke wind in de rug. Mede hierdoor wist Janine, ergens midden in het veld, de 132km in 5:05.07uur af te leggen. Janine eindigde rond de 180ste plek van de bijna 300 finishers en werd 9e dame van de 15.


Voor de start en net onderweg.

Wolfskamerloop (28-10-2007)

Hanno heeft de 59ste Wolfskamerloop gedaan. Hij liep de 10km in 40.39min en werd daarmee zevende.


Diepe Hel Holterbergloop (27-10-2007)

Karst Altena en Conny Lankwarden hebben de 10mijl in Holten gelopen. Karst liep de 16.1km in 1:02.23 uur en Conny in 1:17.06 uur.


Wintertriathlon Assen (27-10-2007)

De winter komt er aan…..Ingrid van Berkel, Pieter Boumeester en Robert Rietveld hebben vandaag wintertriathlon in Assen gedaan. Ingrid en Robert deden de sprint (5km Lopen – 25km Fietsen – 10 Schaatsen). Ingrid eindigde als zesde in haar categorie (D40) met een tijd van 1:54:55,694 uur. Robert werde derde bij de H40 in 1:27:17,699 uur. Dit zal zeker een opsteker voor hem zijn na zoveel blessureleed en DNFs. Pieter vinden we terug bij het NK Wintertriathlon (10 km Lopen – 50 km Fietsen – 20 km Schaatsen), maar helaas zonder schaats- en eindtijd.


Foto links; Ingrid in actie. Foto rechts; Robert op het podium (rechts).

Ingrid:
De wintertriatlon van Assen is weer geweest. Ik vind het de leukste wedstrijd die er is. Lopen fietsen schaatsen is toch meer mijn ding. Voor de tijd hoef ik het niet te doen, mijn insteek is weer te finishen en dan ben ik toch trots dat ik het weer wat sneller heb gedaan dan vorig jaar. In het klassement ben ik 107 van de 120, dus waar praat je over. Van de D40 ben ik 6e van de tien. Op naar volgend jaar dan word ik 50. Weer nieuwe kansen…

Pieter deed de middenafstand en is na het fietsen uitgestapt. Onze wedstrijden lagen dit keer erg uit elkaar, mijn start om 9.30 zijn start om 12.30. Pieter heeft mij de hele ochtend aangemoedigd en geteld in de ijsbaan en vooral dat laatste had ie beter niet kunnen doen. (ik vond het erg prettig om een keer gesteund te worden tijdens het schaatsen), maar de kou van de ijsbaan slaat op de spieren en zijn benen waren opgeblazen. Onder het lopen, liep het al niet en het werd tijdens het fietsen niet beter. Helaas dus. En er zijn maar twee wintertriatlons. Mooi balen dus voor Pieter

Robert:
Ik had mij onlangs ingeschreven voor de sprintafstand van de wintertriathlon van Assen………Ik had de uitslagen van vorig jaar bekeken en ik wist dat een 1e plaats bij de H40 zeer zeker tot de mogelijkheden behoorde. Daar ging ik ook voor. Met een redelijk looponderdeel, een 7e tijd bij het fietsen kwam ik hier uiteindelijk toch 1.54 voor tekort (en 32 seconden voor de 2e plek). Ik ben derde geworden .. wetende dat als ik iets meer voorbereidingstijd had gehad dan… Maar goed, ik ben gewoon ontzettend blij om weer voluit te kunnen trainen en wedstrijden te kunnen doen en zonder pijn. Ik ben terug!


Marathon Amsterdam (21-10-2007)

Gian Dorsthorst en Joep Biermann hebben de Marathon van Amsterdam gelopen. Gian debuteerde op deze afstand met een tijd van 4:03.57 uur. Voor Joep was het de tweede keer dat hij in Amsterdam liep en zijn derde marathon. Joep had vandaag 3:57.31 uur nodig.
Karst Altena, Conny Lankwarden en Martijn van Eck gingen van start op de halve marathon. Karst finishte in 1:22.09, Martijn in 1:35:39 en Conny in 1:41.42 uur.


Gian en Joep. foto: Eddie.

Gian:
De marathon is mede door de ondersteuning, de begeleiding en de prima verzorging van Eddie goed verlopen. Als je naar de tussentijden (5 km 26:30 (26:30),10 km 52:40 (26:10), 15 km 1:19:53 (27:13), 20 km 1:47:17 (27:24), 21.1 km 1:53:14, 25 km 2:14:30 (27:13), 30 km 2:42:42 (28:12), 35 km 3:12:33 (29:51), 40 km 3:47:14 (34:41), Netto tijd 4:03:57) kijkt dan krijg je een aardig beeld hoe de marathon verlopen is. Ik had me van te voren voorgenomen om rond de 27 minuten per 5 km te lopen. Dit ging tot 25 km goed en tot 30 km redelijk. Het gevoel was bij 30 km echter niet meer goed. Ik had toen al wel in de gaten dat het nog zware laatste kilometers zouden worden. Tot 35km kon ik de schade nog beperken en liep ik nog steeds ruim onder een schema voor onder de 4 uur. Daarna kwamen er wat heuveltjes en 1 “hele fijne” tunnel in het parcours. Vooral die tunnel heeft me de das om gedaan. Hierna waren de laatste 6 km alleen nog maar een kwestie van niet gaan wandelen. Dit is gelukt maar het was erg zwaar. Toen ik bij de laatste kilometer was kwam er een heerlijk gevoel over me heen omdat ik toen wel wist dat ik het zou gaan halen. Dat ik niet onder de 4 uur zou gaan komen vond ik toen niet zo erg meer. De finish in het olympisch stadion was erg mooi.


Athloscross Harderwijk (20-10-2007)

Hilly heeft vandaag ook nog de Athloscross in Harderwijk gelopen; 5500m in 22 minuten en 12 seconden…(7e dame). Vorig jaar heeft Hilly deze cross ook gelopen, nu was ze 6 seconden sneller.

Hilly:
Lekker gevoel om weer de wedstrijden mee te kunnen doen !!


Wintercompetite 500m zwemmen (20-10-2007)

Hoewel nog niet iedereen er aan toe was, in de oktober speelmaand, hadden we vandaag alweer het eerste wedstrijdje van onze wintercompetitie: 500m zwemmen. Tweeëntwintig zwemmers gingen van start. Harry zwom bij de mannen de snelste tijd (7:24 min) en Marjon bij de vrouwen (7:58 min). Klik voor de totale uitslag hier.
In de tussenstand gaan Conny en Karst aan kop; zij hebben sinds 1 oktober nog geen traning gemist!


 

Halve Marathon Eindhoven (14-10-2007)

Karst Altena en Conny Lankwarden hebben de halve marathon in Eindhoven gelopen. Karst finishte in 1:23.58 en Conny in 1:43.05 uur.


Weekend Limburg (12/14-10-2007)

Ruim 20 Aquapoldro Triathlon leden hebben zich dit weekend prima vermaakt in Limburg. Nadat Jos Gulikers eind vorig jaar naar Limburg verhuisde, maakte hij dit weekend zijn beloofte waar: een “trainings” weekend in Limburg! Bij prachtig weer werd er vanuit Epen gelopen en gefietst (race en ATB) op door Jos uitgezette of aanbevole routes met prachtige klimmetjes. Daarna moesten natuurlijk alle reserves weer bijgevuld worden met Limburgse vlaai of ander door Louisa klaargemaakt of geregeld lekkers. Hinke heeft een flink aantal foto’s gemaakt.


De eerste klim – Koffie met Vlaai – Lekke (ATB) band.

Halve Marathon Loenen (13-10-2007)

Marco Betman en Korien Termaat hebben in Loenen de 10km gelopen. Volgens Marco was het “een mooi zwaar loopje (9850 meter)”, waar hij 37 minuten en 59 seconden voor nodig had. Korien finishte in 51.37 minuten.


NK Duathlon Oss (07-10-2007)

Marco Betman heeft meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Run-Bike-Run in Oss 10-40-5km. Helaas is hij geen Nederlandskampioen geworden. Wel schijnt hij zich goed vermaakt te hebben, hij had volgens eigenzeggen zelfs nog tijd om “wat te grappen en grollen met het plubliek en vrijwilligers”. Marco’s handgeklokte tijd was 2:16.46uur.


Hoge Veluwe Loop (07-10-2007)

Het seizoen van loopjes voor triatleten is weer begonnen. Hilly, Korien, Auke, Laurens, Nicolette en Ruud gingen van start in de Hoge Veluwe Loop. Ruud deed de halve marathon, de rest koos voor de 10km.

10km

Hilly 40.36 (3e dame)
Auke 50.00
Laurens 50.53
Korien 51.07
Nicolette 1:06.36

21.1km

Ruud 1:39:28

Nicolette:
Ik heb samen met Auke, Hilly, Korien en Laurens meegedaan aan de 10 km van de Hogeveluweloop. Hilly is 3e geworden bij de dames met een tijd van van 40.??. Auke liep 50:00 Andere tijden weet ik niet. Mijn doel was om zo constant mogelijk te lopen in een tempo dat ik ook 21 km kan volhouden bij de Berenloop over 4 weken.Ondanks de warmte lukte dat goed. Elke kilometer tussen de 6.35 en 6.40 resulteerde in een eindtijd van 1:06:36. Een leuke, goed georganiseerde loop, voldoende vrijwilligers en ook voor de minder snellen voldoende water / sportdrank bij de post halverwege.


Skeeler Triatlon Heerde (06-10-2007)

Pieter Boumeester, Ingrid van Berkel en Robert Rietveld hebben meegedaan aan de skeelertriatlon in Heerde. Voor de dames 6 km lopen 21 km fietsen en 20 km skeeleren, voor de heren hetzelfde behalve 45 km fietsen. Pieter finishte in 2:44.53uur. Voor Ingrid was het hobbelige asfalt op de skeelers, na een ‘puzzeltocht’ op de fiets, net iets te lang. Robert finishte in 2:47.36uur.


Pieter tijdens de wissel.

Ingrid:
Het weer was redelijk al begon het onderweg steeds meer te waaien. Ik ben helaas niet gefinished, eerst verkeerd gereden met fietsen, dom dom en na 10 km skeeleren was de pijp leeg. Het is het slechtste skeelerasfalt wat we kennen. Kon het op de techniek niet bolwerken en de kracht was op. Na 2.13 uur sporten was het voor mij genoeg. Een mooi opmaat voor de wintertriatlon Assen.
Pieter daarentegen zat weer heerlijk in zijn vel, skeeleren is in dit deelnemersveld zijn minste onderdeel. Fietsen goed, lopen ging geweldig. “Op naar Assen” zei hij glunderend.


Halve Marathon Texel (30-09-2007)

Pieter Boumeester heeft de halve marathon van Texel gelopen in een tijd van 1:35.53uur. “Mijn slechtste marathontijd ooit” zei hij volgens Ingrid met een stralende lach. Hij voelde zich erg sterk en had niet verwacht al weer zo snel zo makkelijke te kunnen lopen. Het was een bijzondere wedstrijd, met de boot van Den Helder naar Texel en dan starten vanaf het autodek.


De start en onderweg.

Duathlon Molenschot (30-09-2007)

Marco Betman heeft meegedaan aan de duathlon in Molenschot: 7.5-30-2.5km. Volgens eigen zeggen is hij als een dolle te keer gegaan, maar behaalde hij net geen podiumplek. Zijn eindtijd was 1.37.03uur.


Clubkampioenschap (29-09-2007)

Het weer werkte niet echt mee, maar de strijd was er niet minder om. Zo’n twintig man/vrouw streden deze zaterdagochtend om het het clubkampioenschap. Ze werden hierbij aangemoedigd door vele clubgenootjes en familie. Harry zette ‘s morgens in het zwembad de snelste tijd neer bij de mannen en Marjon bij de vrouwen. Na een korte rust en verplaatsing naar een locatie waar gefietst en gelopen kon worden, vond er een herstart plaats in willekeurige volgorde. Door de herstart in willekeurige volgorde wist niemand precies hoe hij/zij tenopzichte van de anderen lag en moest dus iedereen volle bak.
De spanning (vooral bij de dames) bleef tot aan de prijsuitreiking ‘s avonds op het Lustrumfeest. Daar werd duidelijk dat Noël dankzij een supersnelle fietstijd de winnaar bij de mannen was, gevolgd door Harry en Gilles. Judy werd voor de tweede maal op rij clubkampioen bij de dames. Janine werd tweede op slechts 4 seconden en Marjon derde.


Clubkampioen 2007: Noël

De uitslagen en tijden samen met een heleboel foto’s, gemaakt door Peter, Ynske, Monique, Gilles en Pieter, zijn intussen te bekijken.


Marathon di Garda (23-09-2007)

Eddie Zeën heeft in Italië de Marathon di Garda gelopen. Het was even zoeken, maar we hebben gevonden dat hij de marathon in 4:29:27uur (netto tijd) heeft gelopen. We kijken uit naar zijn verhalen.


Triatlon Deventer nagekomen berichten

 • We hadden nog even gemist dat ook Robert Rietveld aan de start van de halve van Deventer heeft gestaan. Helaas is hij niet gefinisht.
 • John Rave heeft wederom in de krant gestaan. Dit keer was het in Stadsblad Deventer…klik hier

 


Triatlon Deventer (16-09-2006)

Aangemoedigd door verschillende leden, o.a. Pieter, Ingrid, Danny, Hinke, Korien en Monique (die ook fotos hebben gemaakt), hebben Noël, John, Harry, Laurens en Janine de triatlon van Deventer gedaan. Dit jaar was het een strak georganiseerd evenement. Niets op aan te merken. ‘s Morgens was het nog wat frisjes, maar de zon zorgde al gauw voor wat warmte. Op het uitloopstuk van het fietsparkoers hadden de athleten de wind in de rug. De omstandigheden waren dus zeer goed! Noël en John deden de halve (2-90.3-21.1km) en zetten allebei een mooie tijd neer: Noël 4:24.01uur en John 4.45.07uur. Harry, Laurens en Janine deden de olympische afstand (1.5-45.3-11.1km). Voor Harry en Laurens was het hun eerste OD. Harry, die vorige week in Apeldoorn nog uit moest stappen vanwege kramp in de kuit, werd nu zesde in 2:26.40uur. Janine werd vierde in 2:46.09uur en Laurens finishte rond de 2:59.33uur.


Noël

Laurens:
Vandaag heb ik mijn tweede (!) OD afstand gedaan. Het weer was heerlijk: een mooi parcours, een prachtig zonnetje, niet te warm en de wind stond gelukkig niet ongunstig (meer in de rug dan tegen). En de organisatie was vlekkeloos. Dit keer had ik besloten om het fietsen ‘gecontroleerd’ te doen, zodat ik ‘fris’ aan het lopen kon beginnen. Hoewel het lastig was om de hartslag laag te houden (jeugdig enthousiasme?), heb ik redelijk gedoceerd de ruim 45 km gefietst. En daardoor heb ik lekker kunnen lopen met een looptijd van 56 minuten voor de 11,1 km en een eindtijd van 2.59.33 (tegen 3.16.40 vorig jaar). Volgend jaar doe ik weer mee.

Noël:
Het was een strak georganiseerde triathlon met een mooi sfeervol begin op Bussloo. Fietsen ging lekker, de wind wakkerde flink aan de laatste paar ronden dus was het buffelen geblazen. De uitlooproute langs de IJssel naar Deventer gelukkig wind achter (in 9 van de 10 gevallen tegen). Uiteindelijk na 2:23 fietsen in het parc fermé. De eerste 5 ronden lopen gingen erg lekker maar toen kreeg ik beton in mijn benen. Ik had misschien beter een gelletje kunnen nemen tijdens het lopen, maar was bang dat mijn maag op zou spelen. Toch nog in 1:26 gefinisht. Eindtijd: 4:24:03 op mijn horloge. Zeer tevreden met de tijd en een compliment aan de organisatie voor een geruisloos verloop.

John:
De zwemstart verliep erg goed en het was absoluut geen gevecht en kon snel in mijn slag komen met als resultaat een zwemtijd van rond de 32 minuten en maar 10s achter Noel. Het fietsen was heftig met veel wind maar kon goed de gang erin houden en na 2.30 uur (36 km p/uur) fietsen kon ik beginnen met lopen. Na de eerste 5 km met Heleen bij de Vaate te hebben gelopen moest ik daarna helaas wat gas terugnemen. In ronde 2 kwam Noel mij voorbij die dus al een ronde voorliep. Maar ondanks dat ik met name in ronde 4 erg lastig had en ook nog even na 1 uur lopen sokken heb aangetrokken liep ik de halve marathon in 1.38 uur. Totale eindtijd 4.45.03 uur en de complimenten aan de organisatie. Ze hebben puik werk geleverd.

Janine:
Het was een goede zet om over te stappen van de halve naar de OD. Nu kon ik weer genieten en kan ik tevreden op een mooie wedstrijd terugkijken. Zwemmen ging lekker op een strak uitgezet parkoers. Het fietsen was (natuurlijk) weer mooi en hard; 1:15uur op dik 45km. Het lopen ging ook goed, de ruim 11km gingen binnen het uur. Eindtijd 2:46.09uur en vierde bij de dames. Daar kan ik wel tevreden mee zijn.


John en Wouter in het duitse nieuws

Klik hier voor een leuk verslag over John en Wouter in de Wörrstadt triathlon (wel in het Duits).


Kristalbad Triathlon Apeldoorn (08-09-2007)

Aquapoldro heeft weer een mooie triathlon neergezet. En dan hebben we het niet alleen over de triathleten of de afdeling triathlon. Heel Aquapoldro was vandaag in de weer als athleet individueel of in een trio-team, als vrijwilliger of als supporter.

De triathlon was goed bezet; Marjon Werink was de enige die in de prijzen viel, zij werd tweede op de kwart bij de D40+. Harry van Milligen lag erg goed na het fietsen, maar stapte helaas met kramp tijdens het lopen uit. Hierdoor mocht Gilles Janssen (die zo’n 2 minuten achter lag) voor de vierde achtereen volgende keer met de beker voor de snelste Apeldoorner naar huis.

De andere leden verbeterden veelal hun persoonlijk record op dit toch wel als zwaar bekend staande triathlon parkoers.


Marjon Werink (links)

Hinke, John, Ingrid en Janine hebben veel foto’s gemaakt…

Marco:
Zes jaar geleden was de laatste keer dat ik aan de start stond van dit geweldige evenement. En ik had grootste plannen om deze keer te winnen of anders Apeldoorns kampioen te worden. Helaas kreeg ik tijdens de derde fietsronde een lekke band. Gelukkig kreeg ik het uiteindelijk voor elkaar om er een nieuwe op te leggen en het bandje weer op te pompen. Toegejuigd door het duizendkoppige en uitzinnige plubliek wist ik weer in mijn ritme te komen. En kon ik na vier rondjes lekker te hebben gelopen de finisch bereiken.


Finale Verenigingscompetitie Rutbeek Triathlon Enschede (02-09-2007)

Aquapoldro heeft het goed gedaan in Enschede. Met een vierde plek mogen we tevreden zijn. Zie het forum voor de verhalen en klik hier voor de fotos van Ynske en Margreet.


Aquapoldro Team DeDenker bij Finale Verenigingscompetitie

Triatlon Doetinchem (26-08-2007)

Noël, Bert, Harry, Pieter Boumeester, Jeroen, Richard, Ruud, Addy en Patricia zijn in Doetinchem geweest. Intussen heeft Bert bijna alle uitslagen doorgemaild en hebben we een veel persoonlijke indrukken:

 

Achtste:

Harry van Milligen 1:01.20
Ruud van der Zwan 1:03.58
Pieter Bouwmeester 1:04.57
Richard Buitenhuis 1:07.21
Jeroen Hagen 1:12.57 (met lekke band!)
Patricia van der Zwan 1:23.01

 

Kwart

Noël Elsinghorst 1:55.55
Addy van Asselt 2:14.46
Bert van der Zwan 2:15.46
Ruud Gilde 2:32.xx

Richard:
Nadat vorig jaar mijn “triathloncarriere” hier in Doetichem begon stond ik met 1 jaar ervaring hier weer aan de start. In het parc ferme mocht ik plaats nemen naast clubgenoot en topper Harry. Natuurlijk heb ik daar gebruik van gemaakt door diverse vragen te stellen die een beginner heeft. Harry beantwoordde de vragen heel rustig en daarvoor alsnog dank. Vorig jaar kwam ik, zoals volgens mij Pieter mij vertelde, terecht in de bermuda-driehoek bij het zwemmen. Voor mij als niet zwemmer een panische gebeurtenis waarvan ik mij had voorgenomen dat mij dit nooit meer moest gebeuren. Dus rustig aan de zijkant gestart, iets verder gezwommen maar verder geen problemen gehad met ander deelnemers. Na een voor mij redelijke zwemtijd van 9.31 (heren en dame zwemtrainers nog bedankt, vorig jaar had ik 11.15 min. nodig ) snel gewisseld en de fiets op. Het fietsen ging best goed, sneller als vorig jaar) en zo kon ik redelijk aan het looponderdeel beginnen. Uiteraard de eerste ronde met de voor iedereen bekende volgelopen benen maar de tweede ronde ging goed. Uiteindelijk was ik met 1.07.21 bijna 5 minuten sneller als vorig jaar en eindigde ik als 44e. Hiermee was ik dit tevreden en zal dit een stimulans zijn om mij verder te verbeteren.

Ruud:
Mijn eerste kwart triathlon. Het zwemmen afgerond in 22 minuten(eigen planning 20 min), ik moest erg wennen aan het orienteren in het water. Ik had moeite om de boeien te vinden. Daarna een heerlijke lange wissel van ca 3 minuten. Fietsen ging voor mij gevoel goed, 1.16 (planning 1.20) en daarna had ik te weinig over om vol te gaan voor het hardlopen (49 minuten, planning 45 min). Al met al kijk ik met een tevreden gevoel terug om alles zo eens voor de eerste keer mee te maken.

Jeroen:
Zoals te zien een eindtijd die ik dit jaar nog niet eerder had gehaald. Voor het eerst in mijn triatlon carrière een lekke band. Ik rende het parc ferme uit, sprong op mijn fiets en reed bijna gelijk de middenberm in (lastig sturen met een lekke voorband). Ik denk dus effe snel een bandje verwisselen, maar nee hoor raak ik een pomp onderdeel kwijt in het oksel hoge gras. gelukkig heeft iemand uit het publiek mij geholpen met een klein had pompje. Na 9 en een halve minuut kon ik dan eindelijk mijn fietsonderdeel starten, weliswaar met een halfzachte voorband, maar ja ik kon tenminste verder. Verder ging het trouwens echt super. ik ben helemaal klaar voor een top finale volgende week.

Patricia:
Voor mij was het de eerste triatlon sinds 10 jaar of zo. Het zwemmen was een worsteling, maar het fietsen ging lekker en het lopen redelijk. Het smaakt wel naar meer, maar nu even niet. Volgend jaar weer!

Bert:
Tijdens het zwemmen een kaakslag van een “dame” gehad (en ik deed niets!). Vervolgens met een pijnlijke kaak het fietsonderdeel afgewerkt, maar dat zag er niet naar uit. Tegels sjouwen in de tuin is niet bevordelijk voor de fietsspiertjes. Na 5 km speelde ik met het idee na 1 ronde uit te stappen. De harmstrings en rug voelden als na Luik-Bastenaken-Luik. Echter bij 10 km en wat wind in de rug, kwam de zaak wat los en besloot ikm toch verder te fietsen. De tweede ronde ging eigenlijk lekker. Het lopen gaat nog moeizaam (48 min), maar dik tevreden met m’n tijd van 2.15.46.

Harry:
Vandaag weer meegedaan in Doetinchem (voor de weet ik niet hoeveelste keer). Prachtige omgeving en goede omstandigheden. Eindtijd 1:01.20 (vorig jaar 1:04.10) 6e plaats dit jaar (vorig jaar 6e plaats overall). Zo zie je maar mooie progressie op het zelfde parcours en toch zelfde plaats overall.
Vele andere Denkers gezien waaronder ook weer gelukkig Pieter Boumeester met een mooie prestatie ergens in de 1:04.

Noël:
Samen met enkele andere clubgenoten deelgenomen aan de triathlon in Doetinchem. Wat een leuke triathlon is dat zeg. Een korte impressie van mijn sportieve belevenis vanochtend.
Ik stond op de verkeerde plek tijdens de zwemstart en werd volledig overzwommen. Het heeft me ca. 1,5 minuut gekost om in het ritme te komen. Daarna zeer slechte wissel (gadegeslagen door Harry en consorten) waarbij het wetsuit vond dat het aan mijn enkels moest blijven hangen. Ik had net zo goed zonder kunnen zwemmen. Vervolgens voor het eerst triathlon fietsschoenen gebruikt in een wedstrijd, kostte me in het begin ook een beetje tijd maar verder fietst het erg fijn. 4e fietstijd gereden en vervolgens wel een redelijk snelle fiets-loopwissel. Toen brak mij de biefstuk, schnitzel, worst, hamburger en bier op van de familiedag gisteren. Alsof er een blok beton op m’n maag lag, gevolg was 1,5 rond lang steken in m’n zij en aangepast tempo. Nadat de steken waren verdwenen kon ik lekker doortrekken en finishen in 1:55:58, de achtste tijd.

Addy:
Na de overwiningsroes van gisteren in de sterk bezette zwemloop van Loenen. (550 mtr zwemmen en 3 km hardlopen in 23minuten en 36 seconden en ruim één minuut sneller dan Pieter Boumeester!!) vandaag weer ontnuchterd in Doetinchem met een 62e eindtijd.
Wel dik tevreden hoor. Een PR op de 1/4. Mijn eindtijd is 2.14.46. Dit is bijna 10 minuten sneller dan 3 jaar geleden. 5 minuten sneller met zwemmen, 3 minuten sneller gefietst en 1,5 minuut sneller met lopen.


Zwemloop Loenen (25-08-2007)

Aquapoldro heeft weer met een flink aantal leden meegedaan aan de zwemloop in Loenen. Net als vorig jaar regende het weer prijzen bij ons… Alle eerste prijzen gingen naar de aquapoldro-leden. “‘t Was net een klein clubkampioenschapje…” Aldus Ineke…

 

 

500m zwemmen-3km lopen
1 Addy v Asselt 23.36
2 Pieter Boumeester 24.42
     
1 Ineke Telgen 30.19
2 Ingrid v Berkel 34.xx

 

 

1000m zwemmen-9 km lopen
1 Chris Heg 59.04
     
1 Margreet Berghuis 1:18.49

vlnr staand: Pieter, Addy, Ineke, Ingrid, Margreet en Chris,
zittend: Femke

Run-Bike-Run Borne (25-08-2007)

Margo heeft gisteren de RBR (6,5 – 30 – 4,8km) in Borne gedaan

Margo:
Goed georganiseerd met een erg sterk deelnemersveld waaronder schaatsploegen, ultralopers, tri- en duathleten. Het eerste onderdeel blijft het zwaarste in mijn beleving, hoewel de laatste 4,8 niet erg soepel gingen met bovenbenen die heel dicht tegen kramp aan zaten. Het fietsen ging best lekker. Uiteindelijke tijd van 2:06:01. Nog even trainen om dit soort afstanden met iets meer gemak af te leggen dan nu het geval was, maar een mooie voorbereiding voor de kwart in Apeldoorn.


International Triathlon Wörrstadt (19-08-2007)

John Rave en Wouter de Schipper zijn afgelopen weekend afgereisd naar het Duitse Wörrstadt voor de kwart triathlon, en niet onverdienstelijk. Van de 68 deelnemers stonden beide op het podium. John Rave werd 2e in 2.01.40 en Wouter de Schipper 3e in 2.04.44 uur. Ondanks de snelste fietstijd en een goede 10 kilometer was nummer 1 helaas 3 minuten sneller door met name zeer goed te zwemmen. Wouter kwam met een goed looponderdeel nog dichterbij en passeerde nog de nummer 3 in de wedstrijd om zodoende gezamelijk het podium te betreden.


Triatlon Veenendaal (18-08-2007)

Bij het NK-Masters OD in Veenendaal is Judy van Haaster derde geworden bij de D40. Ook Chris Heg deed mee aan het NK-Master OD. Hij werd tiende bij de H50. Nicolette Verdugt deed de achtste. Laurens Verwoest ging ook van start op die afstand. en Harry van Milligen en Auke Wijnterp vertegenwoordigden Aquapoldro op de kwart.

Judy:
Zwemmen in een groene vijver was zo ongeveer 1500 m knokken, van begin tot eind geduw en getrek. Maar gelukkig was het zwemwater niet afgekeurd want dat zou een run-bike-run betekenen, en dat is toch minder leuk. Fietsen ging als een speer. Op een volledig afgezette ringweg van Veenendaal een heen en weertje op prachtig asfalt. Lopen begon goed, maar het gebrek aan training van de laatste weken (vakantie…) was wel goed merkbaar na 7 km. Resultaat: 2.25 nogwat en daarmee 3e op het Nederlands kampioenschap OD triatlon in de categorie D40. Mooie wedstrijd met een hele strakke en goede organisatie, en leuk om naderhand tussen de toppers op de groepsfoto te komen van alle prijzenwinnaars.

Chris:
Ik was er ook op de NK masters te Veenendaal. Mijn tijd: 2.16.35… Dat leverde mij de 10e plek van de 26e deelnemers in de categorie heren 50+ Ik ben altijd al een “middenmootje” geweest dus deze keer ook weer.. Maar weer dik tevreden met mezelf..

Nicolette:
Na een zeer slecht zwemonderdeel (buitenwater en ik dat zijn geen grote vrienden), voornamelijk schoolslag, ging het daarna heel lekker op de fiets. Een heen en weer parcours licht mij wel en ik kon verschillende mensen van mijn startgroep weer inhalen. Bij de start van het lopen had ik een oud-clubgenote ongeveer 50 meter achter me en ik wist dat wij vroeger ongeveer even hard liepen. Een goede stimulans en ze had me bijna ingehaald, maar na 4 km kon ik weer iets versnellen, dus ook op de finish was het verschil weer 50 meter. Een tevreden gevoel behalve over het zwemmen dus. Eindtijd 1:29:50

Laurens:
Ik heb meegedaan aan de 1/8e van Veenendaal. Het zwemmen in de vieze vijver met veel te veel mensen was niet gemakkelijk. Althans veel te veel voor een beginnend borstcrawler die behoefte heeft aan rustig zwemwater. Het was een waar gevecht om vooruit te komen met en langs al die schoolslagzwemmers, vooral bij de boeien. Het fietsen heen-en-weer op de ringweg ging heerlijk hoewel de wind tegen op de terugweg het niet gemakkelijk maakte. Het lopen ging redelijk met als uiteindelijke resultaat 1:13:22.
Oh ja, ik was niet de langzaamste zwemmer van Aquapoldro. Hopelijk dat Nicolette van haar open water angst af is en over twee weken in het Rutbeek ‘gewoon’ weer voor mij eindigt.


Runnersworldloop Apeldoorn (11-08-2007)

Danny Bol, Jos Engelbert en Janine Herweijer hebben meegedaan aan de Runnersworldloop in Apeldoorn. Danny liep de 5km in 25.33min. Jos liep de 10km in 49.16min. Janine liep ook de 10km en werd eerste in de categorie V35 met 51.59min.


Janine in actie
Foto Wim Derksen

Alpe d’Huez Triatlon (1/2-08-2007)

De Alpe d’Huez Triatlon was een professioneel georganiseerd evenement, met drie afstanden en totaal circa 900 deelnemers. Maar liefst 5 leden van Aquapoldro waren van de partij. Janine deed op 1 augustus mee aan de lange afstand. Gian, Addy, Jeroen en Gilles deden op 2 augustus mee aan de korte afstand. Zij genoten allemaal van het spektakel. De besneeuwde Alpenreuzen om je heen, een helikopter boven je hoofd bij het zwemmen, de beroemde klim naar Alpe d’Huez en een loopparcours op circa 2000 meter hoogte, zijn allemaal elementen die deze triatlon bijzonder maakten.

Lange afstand
Voor de lange afstand moest er 2200 meter gezwommen, 115 kilometer gefietst en 22 kilometer gelopen worden. Het zwemmen vond plaats in een bergmeer met water van 16 graden. Het fietsparcours had maar liefst 3 zware beklimmingen waarvan de laatste de beroemde Alpe d’Huez. Ook het loopparcours was bepaald niet vlak. Voor Janine en vele anderen was het erg zwaar. De zon zorgde voor temperaturen ver boven de 35 graden in het dal. Met name het zware fietsparcours had veel energie gekost zodat het lopen extra lastig was. Janine finishte na 11 uur 7 minuten en 13 seconde.

Korte afstand
Voor de korte afstand moest er 1100 meter gezwommen, 30 kilometer gefietst en 7 kilometer gelopen worden. Het zwemmen vond plaats in hetzelfde koude bergmeer, en het fietsparcours bevatte de beroemde klim van de Alpe d’Huez. Het weer was bar en boos: onweerbuien met hagel tijdens de klim en het lopen, hoosbuien en slechts 6 graden tijdens de finish. De tijden waren als volgt:

Gilles Janssen: 2.19.06
Jeroen Hagen: 2.41.48
Addy van Asselt: 2.45.31
Gian Dorsthorst: 2.52.00


Het meer met de heli (links) en Janine tijdens de laatste klim (rechts).

 


Gian ontspannen voor de start (links) en Gilles in de regen (rechts).

 


Jeroen (links) en Addy in de laatste kilometer (rechts).

 

Janine:

Het was inderdaad een mooie wedstrijd. Het zwemmen was wat frisjes (16 graden) en zorgde daardoor bij het verlaten van het water voor wat coordinatie probleempjes, maar die waren op de fiets weer snel verdwenen. Het fietsen was natuurlijk heerlijk, wel warm (de polar heeft ergens 46 graden geconstateerd; waarschijnlijk op l’Alpe d’Huez), maar vooral heel zwaar met dik 2900 hoogte meters. Daar heb ik me wel op verkeken. Hierdoor kwam ik al erg vermoeid van de fiets. En dan is het lopen, wat altijd al lastig voor me is, wel heel zwaar. De rug hield het gelukkig goed. Tijdens het fietsen (vooral tegen het einde) ben ik wel een aantal keer van de fiets af geweest om te rekken en te strekken, maar tijdens het lopen heb ik geen last gehad. Ik was alleen helemaal op. Op een gegeven moment maak je dan de keuze: Uitstappen of met hangen en wurgen uitlopen….Tja, ik koos voor het laatste, maar dan is triathlon niet heel erg leuk meer…


10km Voorthuizen (18-07-2007)

Gian en Chris hebben meegedaan aan de 10 km in Voorthuizen. Op een officieel KNAU-gecertificeerd parcours heeft Gian zijn pr met bijna 3 minuten verbeterd. Zijn eindtijd was 43:24 (handgeklokt). Dit met dank aan Chris die de eerste drie ronden (totaal 5 ronden) een kleine voorsprong op hem had. Dit motiveerde hem dusdanig dat Gian Chris in de vierde ronde kon inhalen en er vervolgens nog een schepje bovenop heeft gedaan.


Rondje IJsselmeer (15-07-2007)

Hinke, Noël, Janine en introducé Henk-Jan hebben het rondje IJsselmeer gefietst. Het kortste rondje; van Lelystad over de dijk naar Enkhuizen, via Medemblik, Den Oever, over de afsluitdijk en vervolgens langs Hindelopen, Stavoren, Lemmer, Urk en weer Leystad, was dit keer 235km lang. Ondanks de voornemens rustig te fietsen, de wind en het nood weer in Friesland is er een record gemiddelde neergezet van 30km/uur. Het was de vierde keer een het vijfjarig bestaan van de club dat het rondje gereden werd.


Triatlon Utrecht (14-07-2007)

Nicolette heeft vandaag meegedaan aan de Kromme Rijn Triatlon in Utrecht (0.5-23-5km).

Nicolette:
Mijn enige doel vandaag was de rug heel houden, toen ik 2 maanden geleden uit het vliegtuig strompelde had ik niet meer verwacht dit seizoen een wedstrijd te doen. Geen wetsuit, ook al zwem ik dan beter, maar ontspannen zwom ik in een baan met voornamelijk schoolslagzwemmers. Het fietsen ging lekker, ik kon toch regelmatig nog iemand inhalen.Veel aanmoedigingen van mijn oud-clubgenoten onderweg, die bijna allemaal vrijwilliger waren. Na het fietsen was de energie helaas op, maar ja meer dan een uur had ik nog niet getraind. Ik zag erg tegen de wissel op, zou mijn rug het houden? Erg hard ging het niet meer, ik werd door iedereen die ik met fietsen ingehaald had, weer gepasseerd. Moe maar voldaan en zonder pijn in de rug kwam ik over de finish. Mijn eindtijd 1:38:??


Triathlon Holten (07-07-2007)

Harry, Auke, Laurens, Gilles, Jeroen, Chris, Janine, Margreet, Bas en Martin zijn vandaag naar Holten geweest voor de triathlon daar. Harry, Auke, Laurens, Gilles, Chris, Margreet en Bas gingen van start op de recreatieve kwart. Jeroen en Janine deden de Olympische Afstand en Martin de Achtste. Harry reed voor het eerst een wedstrijd op zijn Cervelo P3 Carbon en dat hielp…hij verbeterder zijn PR dik en werd zesde overall (derde bij de niet Holtenaren). Janine zette ook een PR neer en werd derde bij de D40. Verder regende het, ondanks de flinke wind (stond er wind? JH) PRen. Zie hieronder de tijden:

Olympic Distance  
Jeroen Hagen 2:23.02 PR
Janine Herweijer 2:38.07 PR

 

Recreatieve Kwart    
Harry van Milligen 2:01.01 PR
Gilles Janssen 2:01.37 PR
Bas Schepers 2:11.23 PR?
Chris Heg 2:12.53  
Laurens Verwoest 2:26.20 PR
Auke Wijnterp 2:26.40 PR
Margreet Berghuis 2:43.34 PR?

 

Recreatieve Achtste    
Martin Grefte 1:16.28  

Harry:
Ik ben nog blijven wachten tot de prijsuitreiking daar was. De recreatieve wedstrijd wordt opgesplitst in twee series, te weten de serie niet Holtenaren en Holtenaren. Overall was ik zesde geworden met eindtijd 2:01.02. Dit betekende een derde plaats bij de niet Holtenaren. Het is toch best bijzonder om daar vervolgens op het podium te staan met zoveel mensen op de tribune en daaromheen. Mijn pr sterk verbeterd dus ik kan alleen maar tevreden zijn.

Laurens:
Vanmiddag meegedaan aan kwart van Holten. Na de 2.43.30 van vorig jaar had ik bij aanvang van dit seizoen een streeftijd van 2.30. Echter door drukke werkzaamheden, te weinig (nacht)rust en heel weinig trainen in de laatste maand had ik een streep door deze tijd gezet. Onhaalbaar. Vandaag zou ik vooral voor het plezier in Holten meedoen. Wat schetst de verbazing: na een keurige 1km schoolzwemmen, een gevoelsmatige niet zo maar in tijd alleszins redelijke 39km fietsen en een constante 10km met vier klimmetjes van de 3e categorie kwam ik binnen op een tijd van (handgeklokt) 2.26.20. Kortom, een verbetering van mijn pr met ruim 17 minuten !!! Ongelooflijk. Ook dit jaar was Holten weer een feest met veel mensen langs het parcours en heerlijk weer. Volgend jaar ga ik weer voor een nieuw pr. Op naar de 2.10 ha ha ha.

Janine:
Weer een leuk wedstrijd, ookal vind ik dat hij altijd veel tijd kost omdat hij zo (goed) georganiseerd is. Ik ben zeer tevreden. Ondanks dat het wetsuit in het begin behoorlijk in de weg zat heb ik een mooie tijd zwommen (tegen de 27min). Op de fiets kon ik weer lekker rammen en heb me ook niet ontzien (een kleine 1:11uur). Het lopen was zwaar, maar pijnloos en net binnen het uur (iets meer dan 58min). Mijn doel pijnloos en binnen het uur lopen heb ik dus gehaald; Dat dat ook nog een PR en een derde plek bij de D40 opleverde maakt het allemaal nog mooier.

Martin:
Ook ik heb met veel plezier aan holten meegedaan. Het zwemmen was een waar gevecht ondanks dat we maar met 6 in de baan zaten. Het fietsen was prima ondanks de klimmetjes (wat kan ik dat toch slecht) en het lopen ging lekker. Uiteindelijk een 110e plek van de 447 deelnemers. Inderdaad een waar feest en het is echt lekker om door het binnenstadje te lopen tussen die volle tribunes, en over het platteland waar allerlei totaal onbekende mensen je met je naam aanmoedigen. Volgend jaar weer.

Jeroen:
Het was wederom een superwedstrijd om aan mee te doen. Het zwemmen in De schipbeek was nieuw voor mij, ik ben daar gestart met het idee rustig te beginnen. Ik had nog niet eerder 1500 meter gezwommen. tot mijn verbazing verliet ik het water al na 23 minuten, erg snel dus. bij de wissel kon ik me echter niet staande houden, dan maar even zittend de schoenen aantrekken. het fietsen ging wel lekker alhoewel dit ook wel eens harder is gegaan. Het lopen heb ik vervolgens rustig gedaan om er voor te zorgen dat ik niet net als anders weer zou moeten gaan wandelen. Met een uiteindelijk 2:23:02 (Dit is natuurlijk een pr. Het was namelijk mijn eerste OA.) ben ik met een goed gevoel weer richting Apeldoorn gegaan. Wat ook erg leuk was is dat je onderweg zoveel De Denker pakjes tegen komt.


Zwemloop Holten (06-07-2007)

Margo Maasman heeft de zwemloop (500m, 5km) in Holten gedaan; Daarbij is ze tweede dame geworden in een tijd van 33.48min.


Margo op het podium.
Foto: Organisatie Holten

Ironman Frankfurt (D) (01-07-2007)

Wouter de Schipper en zijn broer Peter zijn vanmorgen van start gegaan bij de Ironman van Frankfurt. Intussen zit het zwemonderdeel voor beide heren erop. Wouter legde de 3.8km in 1:11.36 uur af, Peter was ietsje sneller: 1:10.01 uur. Na een wissel van respectievelijk 6.18 en 5.49 min zitten ze nu op de fiets. Wordt vervolgd…

…Peter is intussen gefinisht in een zeer mooie tijd van 10:34.06uur en geeindigd op de 659ste plaats; Hij heeft een fietstijd van 5:28.42uur, wisseltijd T2 2.23min en een looptijd van 3:47.11uur. Wouter heeft een fietstijd van 5:53.46 neergezet, wisseltijd T2 3.19min en is nu nog aan het lopen. Wordt dus nog vervolgd…

…Wouter is ook gefinisht en wel in een tijd van 11:53.02uur. Wouter had 4:38.03uur voor de marathon nodig.

Wouter en Peter gefeliciteerd met jullie prestatie!

Het verslag van Wouter:
Aangekomen in Frankfurt was het gelijk één groot triatlonfeest. Zondag was het vier uur opstaan en zeven uur klonk het startschot. Een start met meer dan 2000 mensen resulteerde in zeker anderhalve kilometer van ‘slachtveld’ in het water. Door de volle concentratie die hiervoor nodig was, gingen de meters snel. Na tweederde mocht je even over het land heen, om vervolgens nog 1,2 km te zwemmen. Het zwemmen ging goed. Bij de start van het fietsen vervolgde zich de drukte en moest je je best doen om niet in de stayerzone (hier 10 meter) terecht te komen. Na Frankfurt (circa 20 km) was het geheel wat uit elkaar getrokken en had je er niet meer zoveel last van. Het fietsen verliep over een geheel verkeersvrij parcours. Hoewel ik het eerste gedeelte rustig was begonnen, ging het fietsen vanaf 70 km minder lekker. Na de sportdrank ook af te wisselen met water (ipv alleen sportdrank) ging het fietsen rond 130 km weer wat beter. Het parcour was echt super: heerlijk glooiende brede wegen van dorpsfeest naar dorpsfeest met echt duizenden mensen (officieel 450 duizend toeschouwers overall). Op enkele plekken gaf dit een Tour de France sfeer: fietsen door een dun lijntje gevormd door duizende mensen die je met allerlei middelen aanmoedigen. Echt fantastisch! Doordat het fietsen me veel energie gevraagd had, lag m’n looptempo niet echt hoog meer. Er telde voor mij echter maar één ding: uitlopen! Dit betekende veel drinken en veel eten. Vier ronden telden het parcour. De eerste helft verliep vrij stabiel. bij de derde begon het zwaarder te worden. Naast het water en de gelletjes, goot ik dan ook af en toe een zakje zout naar binnen en aan het einde van de derde rond ging ik over op water en cola. Ook gaf ik mijzelf in de die derde ronde toestemming bij enkele posten te wandelen. Omdat zo’n post zeker 100 meter lang was, was dat echt heerlijk :). Aan het einde van m’n derde ronde kwam m’n broer in volle vaart langs me heen. Peter moedigde mij aan, ik Peter. Tijdens de vierde ronde ontving ik mijn vierde polsbandje en was het vanaf het 39 kilometerpunt alleen nog maar langs de Main naar de binnenstad van Frankfurt. Dit gaf me mentaal zo’n boost dat mijn tempo omhoog schoot. 300 meter voor de finish voelde ik niets meer en liep ik in volle sprint de rode loper op. Het finish gebied was gigantisch! Duizenden mensen die je van alle kanten aanmoedigen in die laatste meters over die rode loper! Emotioneel doet dat echt enorm veel met je. Eén woord heb ik daarvoor: WAUW!


Triatlon Didam (30-06-2007)

Auke, Peter, Bas en Janine gingen van start bij de triatlon van Didam. Hierbij werden ze aangemoedigd door Pieter Boumeester. Auke op de kwart en de rest bij de achtste. De officiele tijden zijn er nog niet; Auke finishte precies in 2:40.00 uur. Peter raakte wat in de war nadat hij was ingehaald op de fiets (zie zijn relaas), Bas finishte in 1:11.15 uur en Janine in 1:12.57 uur. Janine werd daarmee derde dame overall en eerste in haar categorie (D40).

Janine:
Het was een leuke wedstrijd. Gelukkig was het (loop) parkoers veranderd, zodat er geen streeftijden meer waren. Het water was wat frisjes, maar voor 500m toch goed te doen zonder wetsuit. Wel was het een enorm gedoe met in de weg zwemmende andere atleten. Het fietsen ging fijn. Lekker hard (31:30min van rek tot rek), met dicht achterwiel en daar kon ik (dus) weer velen inhalen. Van de wind waar men over klaagde heb ik niet zo heel veel gemerkt. De 53/15-16 en soms de 17 ging lekker rond. Het lopen ging ook naar wens, de rug hield het tenminste goed.

Peter:
Ik ben helaas foutgereden bij de splitsing voor de tweede ronde. Het was een beetje hectisch daar en ik zag vrij laat het bord (iets met finish en een pijl naar rechts…). Ook de snelle Cervelo P3C die mij net had ingehaald sloeg rechtsaf. Fout dus, hij stopte er een paar kilometer later mee. Ik ben nog even doorgereden en heb er maar gewoon een extra ronde aan vastgeknoopt. Leuke intensieve training dus. Het lopen heb ik maar laten zitten, morgen maar een duurloopje D2 inplannen, dat lijkt me verstandiger.


Triatlon Rijssen (17-06-2007)

Vandaag was de de triatlon van Rijssen. Diverse Aquapoldro leden waren daar succesvol. Judy startte op kwart en werd daar eerste dame overall in een tijd van 2:16.20uur. Auke finishte op de kwart in 2:42uur (geschatte tijd). Margo ging in Rijssen van start op de achtste en zette daar een mooi PR neer: 1:14.35 (handgeklokt). Bert werd eerste op de achtste in de categorie H50 met een tijd van 1:04 en nog wat. Peter (vP) eindigde na een leuke strijd met Hinke (1:01.36) als derde H40 in een tijd van 1:01.15uur. Ook Addy zette een PR neer op de achtste.


Judy op het podium.

Judy:
Vandaag mee gedaan aan de kwart triatlon in Rijssen. Helaas weinig tegenstand bij de dames, dus ik ben 1e dame geworden (overall) in een tijd van 2.16 nog wat. Op de heen en terugrit in de auto regende het, maar tijdens de wedstrijd hebben we het droog gehouden. Mooi fietsrondje, kleine klimmetjes en leuke omgeving. Kort looprondje rond het zwembad,waardoor je toch nog heel wat van de wedstrijd meekrijgt. Ik heb me weer prima vermaakt.

Margo:
Ik heb vandaag ook in Rijssen mee gedaan op de 8ste en heb een nieuw PR met 1.14.35 (handgeklokt). Hoewel ik midden in een stortbui inclusief hagel op de fiets zat, een erg leuke traithlon.

Bert:
Leuk idee in Rijssen was overigens dat zo’n beetje alle dames in de vierde serie zatten waardoor de sterke fietsdames ook afstand konden nemen, omdat er maar enkele heren meereden. Tijdens het fietsen bleef ik de dames nog voor, maar in de laatste 500 mtr lopen werd ik verschalkt door twee “hindes” (om de “pijn” te verzachten: het waren de latere nummers 1 en 2 bij de dames).

Peter:
Bij mij ging het zwemmen redelijk, hoewel zo’n 50 meter bad toch wel weer wennen was. (Bert vertelde mij achteraf dat hij altijd als vanzelf na 25 meter keert, lijkt me best lastig… ). Tijdens het fietsen was het erg gezellig omdat Hinke en ik continue een jury- motor om ons heen hadden cirkelen. Het loopparcours was mooi maar lastig met stukken onverhard en een klim(metje).

Hinke:
Leuke wedstrijd, maar koud en lang zwembad. Verder lekker een beetje klimmen bij het fietsen en lopen. Wissel van het zwemmen naar het fietsen ging waardeloos. Of het aan mij lag of aan de waardeloze parcours/ondergrond, dat laat ik in het midden. Verder leuke strijd met Peter, die ik (net als in Hengelo) weer niet kon inhalen met lopen. Zelf geklokte eindtijd: 1:01:36


Peter (links) en Hinke (rechts).

Tijdritcompetitie Zeewolde (17-06-2007)

Er stond helaas te veel wind voor het dichte achterwiel, dus Janine reed met haar vierspaakswielen de jaarlijkse tijdrit in de grote polder, tussen de draaiende windmolens, over een afstand van 34 kilometer. Zij deed er 53 minuten en 11 seconden over en werd met circa 5 minuten voorsprong de eerste dame. Peter ontbrak jammer genoegn dit keer, wegens logistieke problemen bij het oppasgebeuren.


Janine in actie.

Duathlon Dedemsvaart (16-06-2007)

Er zijn weer punten gehaald in de verenigingscompetitie. Harry, Margo en Gilles hebben namelijk in Dedemsvaart meegedaan aan de Duathlon. Het betrof 5 km lopen, 24 km fietsen en 2,5 km lopen. De tijden: Gilles 1.07.08 (17e Hsen), Harry 1.07.40 (19e Hsen) en Margot 1.26.24 (8e Dsen). Harry is daarmee maar liefst ruim 3 minuten sneller dan vorig jaar. Gilles verbeterde zijn tijd met ruim 15 seconde en Margo was ook sneller. De omstandigheden waren overigens niet geheel gelijk. Het was iets minder warm dan vorig jaar maar er stond wel meer wind.

Margo:
Ik heb meegedaan aan de RBR van Dedemsvaart, we waren slechts met z’n drieen maar vol goede moed van start. De eerste 5km waren loodzwaar, kreeg m’n ademhaling niet onder controle en heb weer een nieuwe maximale hartslag van mezelf gezien. Het fietsen ging best aardig en kon regelmatig (even) aanhaken bij iedereen die je voorbij gaat in dit supersnelle deelnemersveld. De laatste 2.5 km lopen waren mooi constant en uiteindelijk met 1.26.24 een minuutje sneller dan vorig jaar.


Proloog tijdritcompetitie Zeewolde (14-06-2007)

Peter en Janine hebben weer meegedaan aan de proloog van de jaarlijkse tijdritcompetitie bij de triatlon vereniging in Zeewolde. De windmolens stonden aan en onweer dreigde, maar de 6km konden toch door iedereen droog afgelegd worden. Peter is vierde geworden met een tijd van 7.56min en Janine finishte als eerste dame in 8.46min.
Zondag is de “lange” tijdrit van 34km. Mogelijk dat er dan meer leden hun tijdritcapaciteiten willen testen?!


Schlosstriathlon Moritzburg (11-06-2007)

Zoals door hem eerder aangekondigd is Robert Rietveld afgelopen zaterdag van start gegaan in de Schlosstriathlon van Moritzburg. Zie hieronder zijn verhaal…

Robert:
Afgelopen vrijdag ben ik afgereisd naar Moritzburg (bij Dresden) om daar zaterdag mee te doen aan de Schlosstriathlon (deze triathlon is absoluut een aanrader voor elke triathleet … mooie omgeving, zware omstandigheden en een perfecte organisatie). Over de wedstrijd kan ik kort zijn. Een kwartier voor de start van de halve triathlon was namelijk mijn (trainings-) wedstrijd en tevens mijn “triathloncarrière” reeds ten einde. Bij het ophalen van mijn zwembril klapte ik wederom door mijn enkel als gevolg van de zeer ongelijkmatige ondergrond in het Parc Fermée. Ik ben vervolgens nog wel gestart, maar tijdens het fietsen kon ik al geen kracht meer zetten vanwege de voortdurende pijn. Ik ben wel begonnen aan het looponderdeel, maar kwam er al snel achter dat dit onbegonnen werk was. Ik verging van de pijn. Na 1 km lopen ben ik ik teruggegaan naar het Parc Fermée om daar mijn enkel te laten verbinden door een medewerker van het Rode Kruis. Hij raadde mij af om verder te gaan … ik moest zelfs een verklaring ondertekenen dat ik verder ging op eigen verantwoording! Enfin, ik heb het nogmaals geprobeerd, maar na 3 km kwam ik ook zelf tot inzicht dat verder lopen inderdaad onverantwoord was. Ik zou alleen maar meer kapotmaken.

Kortom .. ik stop er ook mee. Ik ben nu ruim 1 ½ jaar geblesseerd en kan mij niet langer motiveren om terug te komen op het (voor mij) aanvaardbare nivo dat ik in 2003 had ( 4.16 op de halve triathlon van Kruiningen en 10.28 in de Ironman van Klagenfurt). Mijn droom om ooit de 10 uur op de hele te breken gaat (voorlopig of voorgoed?) de ijskast in. Ik heb besloten om te gaan golfen. Uiteraard blijf ik nog wat trainen .. blijf ik lid van Aquapoldro en de NTB … en wellicht doe ik ooit nog eens triathlon. “Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan … toch?”


Triatlon Bocholt (10-06-2007)

Joep heeft voor de derde maal de triatlon van Bocholt gedaan. En eindelijk is het hem gelukt om deze triatlon binnen de vijf uur te volbrengen, op een nieuw parkoers en onder een andere naam welliswaar, maar het is hem gelukt!

Joep:
EINDELIJK GELUKT.
Nadat het twee jaar maar niet lukte om onder de vijf uur grens te komen, is het dan nu eindelijk gelukt, en dat met niet zo maar een beetje verschil, neen gelijk meer dan 20 minuten eraf tot 4 uur 40 en een beetje (handgeklokt). Waar ik dat nu aan te danken had?
Mogelijke redenen, in willekeurige volgorde:

 • Beter weer, met nu eens slechts 25’C (wel wat regen) in plaats van twee jaar lang zo’n 35’C in de schaduw en dat met een loopparcours zonder schaduw!
 • Doortrainen op de fiets in de winter (nog bedankt Judy dat je me de mountainbike opgepraat hebt)
 • Betere keerpunten met fietsen (bedankt Janine, het is nog niet super, maar al wel een stuk sneller)
 • Verdere doorontwikkeling van mijn drinksysteem en bijbehorende gereedschapjes (bedankt Jeroen voor het tijdig afkrijgen van het tasje)
 • Betere trainingsopbouw met meer rustig trainen (ja trainers, dat kan ik ook)
 • Beter ontbijt (vier boterhammen met pindakaas en banaan hebben een glycemische index waar weinig overheen komt)
 • Betere steun (de kinderen worden ouder en kunnen beter aanmoedigen en met drinken sjouwen)
 • Vul zelf maar wat in

Het maakt me eigenlijk niet uit, de prestatie is er. O ja het fietsparcours was ca. 2 km korter (scheelt nog geen 5 minuten), maar bevatte wel meer klimmetjes. En voordat iemand er mee komt: Ja het is inderdaad net geen echte halve triathlon (ca. 4 of 14 km te weinig fietsen, al naar gelang je wilt tellen), maar ook dat maakt me niks uit. Ik heb maar mooi die akelige 5 uur grens geslecht, en daar ben ik maar wat blij om.
Tenslotte nog dank aan Arnoud die mij onder zijn naam liet meedoen (de inschrijving was al vol), anders had ik deze kans en de bijbehorende mooie eindtijd nooit gehad.


Triatlon Hengelo (Gld) (10-06-2007)

Vandaag waren er weer veel leden die in Hengelo van start gingen: Peter vP, Laurens, Addy, Gian, Harry, Hinke, Arnoud, Jeroen, Bert, Richard, Marco en Bas. Intussen druppelen de uitslagen en opmerkingen van de finishers binnen….Jeroen (1:01.40, hangeklokt), Harry (59.14, handgeklokt), Bert (1:04.15), Hinke (1:01.06) en Gian (1:04.54) startten op de achtste, Marco (2:06.44), Martin (2:30.13), Auke (2:30.10), Arnoud en Bas deden de kwart.


Bert (links) en Laurens (rechts).

Gian:
Vandaag waren we met veel leden vertegenwoordigd bij de wedstrijd in Hengelo. Vele pr’s zijn gesneuveld waaronder die van mij. Had ik vorig jaar nog een eindtijd van 1:07.00uur . Mijn nieuwe pr is 1:04.54uur. Alle drie de onderdelen liepen lekker vandaag.

Marco:
Vandaag de kwart triatlon gedaan in Hengelo, ook daar deed ik voor de 5de keer mee. Mijn pr op de kwart heb ik in 2004 in Hengelo gehaald 2:06.53uur. Ik kwam nu uit op 2:06.44uur, net eronder. Ik ben helemaal gelukkig. Helaas ben ik met zwemmen mijn polsbandje kwijtgeraakt dus tussentijden zullen er niet komen.

Harry:
Voor de tweede keer in een week binnen het uur. Vandaag 59.14 (handgeklokt). Even hing er nog de zwarte kaart wegens stayeren met Hinke en Peter (in mindere mate). Echter de beloofde tijdstraf van 1 minuut werd niet ten uitvoer gebracht in het parc ferme. Ook mijn pr op de achtste is vandaag weer wat aangescherpt.

Martin:
Vandaag heb ik ook meegedaan aan “Hengelo”. Ik startte net als Marco, Bas, Arnoud en Auke op de kwart. Het zwemmen ging ongelovelijk goed. Ik kwam al na 18 minuten uit het water. Hoe het mogelijk is weet ik niet maar het gebeurde wel. (voordeel van het Wetsuit?). Ik had bij de wissel veel voordeel van de deze week geoefende “vliegende wisseltechniek”. Ook het fietsen ging bijzonder goed. Onderweg haalde ik Arnoud in. Maar bij de wissel naar het hardlopen ging het mis. Ik was al uit de schoenen, met twee benen al aan de linkerkant van de fiets toen mijn voorganger abrupt stopte. Ik kneep iets te hard…….valpartij en over de kop. Toch nog redelijk gewisseld, maar wel knie kapot (pijn) en kramp. De hele weg tegen kramp aangelopen en de laatste 2 km gas terugmoeten nemen. Arnoud was toen alweer voorbij en Auke haalde mij bij. Samen naar de finish gelopen en gefinisht in 2:30.13 (Auke 2:30.10). Erg leuke wedstrijd

Bert:
“Voor mij de eerste wedstrijd van het seizoen. Was een erg leuke wedstrijd. Goede organisatie en snel parkoers. Niet wetend dat je in Hengelo zelf je baan moet uitzoeken, kwam ik in de langzaamste baan terecht. Gelukkig wel een brede baan, maar de tijd viel wat tegen (07,40). Hoewel ik vrijwel nog niet op snelheid heb getraind ging het fietsen en lopen behoorlijk goed. In ieder geval was ik zeer tevreden met m’n tijd van 1:04.15. Wellicht nog in de prijzen gevallen bij de veteranen, maar dat weet ik nog niet (ik ging met Ruud naar NL-Israel dus ik moest snel weg). Volgende keer wat professioneler wisselen en dan gaat het misschien nog wat sneller. Heerlijk weer zo te kunnen sporten!”

Hinke:
Vandaag meegedaan in Hengelo: achtste triathlon in 1:01.06. Bijna 2 minuten ervan af, voornamelijk omdat het lopen lekker ging. Zoals Harry al melde: zwarte kaart wegens stayeren. Valt uiteraard over te discussieren, volgens mij waren we met z’n drieen meer bezig elkaar uit het wiel te rijden. Dat lukte elkaar keer net niet, zodat we elkaar weer in elkaars wiel zaten. Lopen ging dus in tegenstelling tot vorige week een stuk lekkerder. Volgend jaar onder het uur?


Flitstriatlon Nijkerk (06-06-2007)

Harry, Margreet, Laurens, Marco en Auke hebben meegedaan aan de tijdritserie van de Flitstriatlon van Nijkerk. Harry klokte (zelf) een tijd van 58.31min. Hij werd hiermee 2e overall en 1e in zijn categorie. Hij mocht (weer) lang op de prijsuitreiking wachten, maar zijn doelstelling voor deze race; finishen binnen het uur, is gehaald. Marco deed voor de vijfde maal mee en zijn beste tijd dateerde uit 2004 (1:02.55uur), dit jaar kwam hij uit op 1:01.11uur. Een mooi PR dus bij deze wedstrijd. Nicolette heeft nog foto’s gemaakt.


Margreet (links) en Harry (rechts).

NK Midden Afstand Nieuwkoop (03-06-2007)

Eddie Zeën heeft de O2 van Nieuwkoop gedaan. Eddie finishte ondanks zijn geringe voorbereiding in deze relatief warme editie in 5:41uur. Ook Wouter de Schipper was in Nieuwkoop van de partij. Voor hem ging de O2 prima. Omdat de afstelling van zijn fiets nog hiet helemaal optimaal is ging het fietsen niet echt lekkr, maar het lopen ging weer als als een trein. Zijn eindtijd is 4:50:40.


Triatlon Laren (03-06-2007)

Gian, Jeroen, Robert, Peter (vP), Hinke, Martin, Harry en Addy (?) heb meegedaan bij de triatlon van Laren. Gian (2:21), Hinke (2:11.26), Peter (PR?) en Auke deden mee aan de kwart. Jeroen (1:03.52), Martin (disq), Robert (1:09.09), Harry, Addy en Margo (1.18.24) deden mee aan de achtste. Jeroen was 12 seconden sneller dan vorig jaar, Harry werd vierde in een tijd van 1:03.01 uur, Margo werd derde dame en de rest vond het volgende van de wedstrijd:

Hinke:
Ik ben er vandaag wel achtergekomen dat een kwart triathlon ook heel anders kan vallen. In Enschede nog lekker (en snel) kunnen lopen. Vandaag niet vooruit te branden. Fietsen ging eigenlijk al niet perfect: na 2 rondjes had ik het al zwaar en kon ik niet echt lekker m’n tempo blijven fietsen. En dan is 40km alleen fietsen best wel lang 🙂 En dan moet je nog lopen: nog getracht m’n tijd van vorig jaar te verbetere, maar het lijkt erop dat deze exact gelijk is: 2.11.26 (zelf geklokt). Volgend jaar weer, hopelijk dan met een beter loopparcours (gecombineerd asfalt/onverhard/gras loopt niet echt lekker).

Gian:
Vandaag stond Laren op het programma, ik heb aan de kwart meegedaan. Leuke wedstrijd, goed georganiseerd, 4 rondjes fietsen en 6 rondjes lopen. Ook leuk voor het meegekomen publiek. Mijn eindtijd was 2:21:nog wat, dit viel me reuze mee aangezien ik maandag nog Nijverdal had gedaan.

Martin:
Jammer maar helaas. Ik vond het al te mooi om waar te zijn………..1:08:40 op de 1/8 in Laren, maar dan wel met maar 2 looprondes ipv 3. Niet goed voorbereid dus, niet goed opgelet. Maar bij het lopen liep ik in een roes….(runnershigh?) Zwemmen ging niet goed, maar bij het fietsen kwam ik achter Gian die de 1/4 en kon hem (regelementair op 7 mtr) 1 hele ronde volgen. De tweede ronde ging ook goed en na 50 minuten wisselde ik voor het lopen. Als je dan 18 minuten later al finished dan weet je al direct…..dit klopt niet. Jammer, gediskwalificeerd dus, en geschrapt uit de uitslag.

Peter:
Ik heb Laren in een recordtijd gedaan: Nog nooit was ik zo langzaam! 😉

Robert:
Klein berichtje uit Zutphen. Vandaag heb ik sinds een jaar weer deel genomen aan een triathlon, te weten de 1/8 triathlon te Laren Gld. En in onze clubkledij uiteraard. Leuk om te zien, dat er veel Aquapoldroërs aanwezig waren. Ik had geen hoge verwachtingen t.a.v. mijn wedstrijd. Belangrijkste was om gewoon te genieten en om pijnvrij te sporten. Het eerste is gelukt … het is leuk om weer veel bekenden te zien en te spreken. Tja, … het was dus helaas weer niet pijnvrij. 1 1/2 jaar na mijn enkelblessure belemmert de pijn in mijn rechterbeen ( enkel + knie) om nog pijnvrij te sporten. Volgende week ga ik naar Moritzburg (Duitsland) om deel te nemen aan de Halve Triathlon daar. Het is een mooie triathlon in een mooie omgeving en ambiance. Voor mij is het bedoeld als “laatste” test en training voor de rest van het seizoen. Gaat het goed, dan “modder” ik maar weer verder. Gaat het niet goed… dan vrees ik ook, dat het voorbij is! Maar goed, zover is het nog niet.
Ondanks een slecht zwemonderdeel … een gemiddeld fiestonderdeel .. en een matig looponderdeel in 1.09,09 als 4e geëindigd bij de Masters (ik moet er nu ook aan geloven). En ja, (lach niet Harry) … ook ik dus net naast het podium!


3km AV’34 (02-06-2007)

Marco Betman heeft een mooie tijd van 10:24.46min op de 3km op de baan bij Av’34 gelopen.


Goldrush Nijverdal (28-05-2007)

Laurens, Martin, Jeroen, Gian en Judy zijn vandaag in Nijverdal geweest bij de off road triatlon.

Judy:
Het begon allemaal weer es lekker chaotisch. Er waren wel inschrijvingen voor de masters maar geen eigen categorie bij de dames, wel bij de heren. Na een boos mailtje van mijn kant hebben ze het rechtgezet, het bleek om een vergissing te gaan en niet om kwade opzet (het zou de eerste keer niet zijn…).
De wedstrijd was gelukkig goed georganiseerd, een heerlijk 50 m bad, een werkelijk prachtig atb parcours en helaas het lopen was niet geheel onverhard (zo’n 300 m asfalt langs een spoorlijn). Gelukkig mocht de kwart afstand 3x de ronde fietsen, tijd genoeg om er van te genieten. Er zaten stukken in waar fietsen onmogelijk was (wandelen dus), een wasbord, veel single track, mulle stukken en een bocht waar ik (potverdepotver) 3x uit gevlogen ben. Alles echt prachtig en alleen al vanwege het fietsen een echte aanrader!!!
Er riep nog wel iemand “je bent 3e dame” maar dat geloof je natuurlijk niet in een wedstrijd met Van Lubek en Kelja…
Ondanks dat mijn ronde tijde niet opliepen werd ik toch gepasseerd in de laatste ronde door 3 dames, waar kwamen die ineens vandaan (ik zat zeker teveel om me heen te kijken of er ook hertjes liepen…). Aanklampen ging niet echt, kramperige benen….
Lopen ging wonderlijk goed, bergje op wat stug maar berg af super. Een stuk loodrecht naar beneden door het mulle zand en dan 5m verderop weer zo’n stuk maar dan omhoog; ook hier was doorgaan onmogelijk, wandelend omhoog dus.
In de laatste afdaling kon ik nog een dame terug halen. Da’s altijd leuk!
Naderhand bleek ik 5e dame overall te zijn, 1e dame 40+ en kreeg ik een gouden plak omdat ik binnen 10% van de winnaar (Ingrid van Lubek) ben gefinished. Dat laatste is toch wel kikken!
Eindtijd: 2.45.nog wat.


Judy in actie en met prijs
Foto’s: http://www.stinkertje.nl

Martin:
Het was mijn eerste “off-road” en ik vond het geweldig. Het zwemmen ging bij mij totaal niet. (zwem ook veel te weinig) maar het fietsen vond ik gaaf. Het was inderdaad een mooi parcours, ruim 10 km, en omdat ik de sprint deed mocht ik in tegenstelling tot Judy, Gian en Jeroen maar 2 keer rond. Ik had best nog een keertje rond willen gaan. Zat heerlijk in een mooi ritme. Inderdaad mooie en technische single tracks, wasborden die niet op leken te houden en een paar stevig klimmen. Ik begrijp nu ook waar de naam “Het Ravijn” voor het zwembad vandaan komt. Ook het lopen ging lekker. Inderdaad 1 keer wandelen bij een heeeeel steile afdaling/klim maar verder prima gelopen. (komt dat door mijn nieuwe trainingsmethodiek?) Ondanks mijn geringe mtb ervaring (pas 1e jaars) heb ik tijdens het mtb-en nog 2 man kunnen inhalen en tijdens het lopen nogmaals 1 mannetje. Ik ben gepasseerd bij het mtb-en door Laurens die is geëindigd in 1.32 of zoiets. Zelf was mijn eindtijd 1:44:53 (handgeklokt). Prima dag. Volgend jaar weer, een echte aanrader.

Gian:
Ik heb vandaag meegedaan met de Goldrush triatlon in Nijverdal. Mijn eindtijd(eigen tijd) was 2:46.08. Hiermee was ik ruim 4 minuten sneller dan vorig jaar. Dit had nog beter kunnen zijn als ik tijdens de laatste loopronde geen kramp had gekregen. Hierdoor heb ik behoorlijk wat moeten wandelen. Volgende keer nog meer drinken, denk ik.

Jeroen:
Ik heb vandaag de goldrush off-road triathlon in Nijverdal gedaan. De olympische afstand in een tijd van 2:29.00

Laurens:
Ook ik heb vandaag meegedaan in Nijverdal en wel aan de 1/8e off-road triatlon. Mijn (eigen) eindtijd was 1:33:20 uur en daar ben ik tevreden mee, vooral omdat ik nauwelijks in het rode ben gegaan. En zeker ook omdat ik bij het zwemmen heel relaxed onder de 12 minuten bleef met 60% borstcrawl. Is er dan toch nog hoop? Soms moest ik door de hectiek of een langzame baangenoot even overgaan op schoolslag. Ik was niet de laatste die het water uitkwam, hetgeen best motiverend is gezien mijn ervaringen bij Aquapoldro. Het fietsen en lopen gingen ook heel aardig op het veeleisende parcours. Minder leuk was dat ik 200m voor de finish nog werd ingehaald door een 12-jarige ‘snotneus’, die mij heel oud deed voelen ;-)) Oh ja nog voor de wetenschappers onder ons: mijn prestatie deed ik op basis van 3 krentenbollen en water.


Triatlon Heerenveen (25-05-2007)

Marjon Werink heeft meegedaan aan de recreatieve kwart triatlon van Heerenveen: 1000m zwemmen, 27km fietsen en 7.5km lopen. Met een tijd van 1:58.53uur werd Marjon vijftiende overall en vijfde in haar categorie.


CityRun Apeldoorn (13-05-2007)

Vandaag heeft Harry meegedaan aan de CityRun van Apeldoorn. Hij heeft daar de 10km gelopen in een erg goede tijd van 34:55 en is daarmee 3de geworden. Helaas verliep de prijsuitreiking niet zoals de fam. van Milligen gehoopt had:

Harry:
Vanmiddag meegedaan met de CityRun in Apeldoorn. De geplande 10km waren iets korter (600meter). De eindtijd zeer acceptabel 34.55: 3e plaats. Met betrekking tot de 3e plaats nog het volgende: Esther, de kinderen en ik hebben ongeveer 1,5 uur gewacht op de prijsuitreiking. Wordt er iemand anders voor de 3e plaats naar voren geroepen. Wat bleek; fout in de uitslagenlijst. De beker was reeds vergeven (de kinderen teleurgesteld). Jammer maar helaas, ik wacht wel weer op mijn volgende kans.


Run-Bike-Run Amersfoort (13-05-2007)

Marco heeft meegedaan aan de RBR van Amersfoort: 7,5-30-3,5km. Zijn tijd was 1:35:36

Marco:
Na het WK in Horst was dit mijn volgende wedstrijd, en dat ging helemaal niet slecht. Het was 2 rondjes lopen grotendeels door het bos en 4 ronden fietsen en daarna nog 1 rondje lopen., mijn eindtijd was 1.35.36.


Halve marathon van Harderwijk (12-05-2007)

Jeroen heeft in Haderwijk meegedaan aan de halve marathon van Harderwijk. Hij heeft daar de 10km (inderdaad, geen halve marathon) gelopen in 43:40.

Jeroen:
Best een mooie tijd , er van uit gaand dat ik dit jaar (met uitzondering van de 12 km in het trainingsweekend) nog geen 10 km had gelopen.


10EM Epe (08-05-2007)

Gian en Hilly hebben de 10EM van Epe gelopen. Gian liep de 10EM in een tijd van 1:14:34. Hilly werd 3de in een tijd van 1:06:44.

Gian:
Ik heb lekker gelopen. Ik wou alleen proberen 4:30 per kilometer te lopen. De eerste 5 kilometer ging dit nog goed, maar toen kwamen de heuveltjes in het parcours en ging mijn kilometertijd met gemiddeld 10 a 15 sec omhoog.


Five Boro Bike Marathon NewYork (06-05-2007)

Nicolette heeft in NewYork meegedaan aan de Five Boro Bike Marathon.

Nicolette:
Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de Five Boro Bike Marathon in New York. Ik dacht 42 km, maar 42 Mile dus ongeveer 67 kilometer. Een gigantisch spektakel met 32000 deelnemers, dwars door Manhattan en nog 4 andere wijken. Geen evenement voor de snelheid, maar het meemaken (ik heb er ongeveer 6 uur over gedaan). Fietsen over de Highway, dit gebeurt verder alleen bij de Marathon.


UT Triathlon Twente, Enschede (06-05-2007)

In Enschede hebben maar liefst 13 leden meegedaan aan de UT Triathlon Twente. Op Bas Schepers na zat iedereen in 1 van de 3 Aquapoldro teams, die zich hadden ingeschreven voor de team-triathlon. Bas heeft de achtste triathlon volbracht in een tijd van 1:07:52 en werd hiermee 31ste. Aan de drie teams is gevraagd een kort stukje te schrijven van ongeveer 5 zinnen. Hieronder de verslagen, want het is niet bij 5 zinnen gebleven:

De Denker1 (Noël):
Ochtend
Vermeldenswaardig is de zwem-fietswissel van Harry. Het parc fermé uitlopende bemerkte hij een lekke band, wat nu?? Terug dus, de fiets en schoenen (Look ipv SPD pedalen) van Hinke gepakt en weer op weg, Harry was nog wel bij de pinken om het handig aan een NTB official uit te leggen zodat het werd gedoogd.
Middag
Op het moment dat we toe waren aan ons middagslaapje moesten we het bad weer in. Na een mooi treintje de fiets weer op en weer in een treintje, gelukkig geen lekke banden. Maar dit keer een eend met haar kuikens die de damesgroep voor ons in de remmen deed knijpen. De ambulance even verderop was gelukkig niet nodig. Na 5 rondes en een handvol teams ingehaald te hebben, een snelle wissel en direct een pittig begin van het looponderdeel. Hinke was competatief ingesteld en constateerde dat zijn diesel nog niet was warmgedraaid om o.a. turbo(mier) Harry te kunnen volgen. Met z’n drieën uiteindelijk in 57:36 geëindigd, Hinke op ca. 1 minuut volgend. De 9e plek als resultaat van het middagonderdeel. Een geweldig resultaat waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Wederom voor herhaling vatbaar.

De DenkerMixedTeam (Wim):
Het mix team van tri-aqaupoldro, dat margo had ingeruild voor ondergetekende, heeft een prima wedstrijd gedraaid. Laurens werd stralend het zwembad uitgetrokken door Addie en Martin want hij was in dezelfde baan gebleven en is niet gedubbeld. Het fietsen ging als een speer met een gemiddelde van ruim 35 km/uur. In het begin hadden we nog last van een paar dames teams,maar toen Laurens en Addie een paar keer flink op kop gingen rijden waren die in geen velden of wegen meer te zien. Addie, Martin en Laurens hebben bij het lopen een prima tijd neer gezet en ondergetekende kon gaan freeweelen. Sjappo voor dit heren seniorenteam met een gemiddelde leeftijd van boven de veertig.

Aquapoldro Team II (Ineke):
Vonochtend eerst een heel gewissel wat deelnemers betreft. Het damesteam leek namelijk geheel ten onder te gaan aan allerlei kneuzenkwellingen…we hadden de kniekneus, de rugkneus en de kotskneus…wat moest dit worden. Er mocht er maar 1 uitvallen per slot van rekening. Ineke durfde het toch niet aan mee te doen vanwege haar rug en had Wim geregeld als vervanger. Wim is naar het herenteam gegaan en Margo kwam het damesteam versterken! Gelukkig kregen we het toch allemaal rond dus. Claudia had al snel besloten dat zij alleen in de voorrondes meedeed. Anders werd het toch teveel voor haar knie. Tijdens de voorrondes bleken de dames aardig aan elkaar gewaagd te zijn. Margo kwam als snelste door daarna Margreet en Monique met 1 sec. verschil! en ook Claudia sloot mooi aan bij de tijden van iedereen. Alleen Margreet was onzeker over haar conditie. Kon ze het trekken de hele sprint?? Ineke voelde zich aardig goed wat rug betreft en heeft even een naamswitch gedaan voor de middag. Zij werd Claudia Bleyerveld.. Met Claudia’s outfit en fiets en Monique haar loopschoenen (die had 2 paar bij zich!) is ze ingestapt bij het damesteam. Het zwemmen ging super! We lagen als strak aaneengesloten coupeetjes achter onze machinist(Margo) aan!! Ook het fietsen ging geweldig! Met een gemiddelde van ruim 32km zijn we supertrots op deze prestatie! Na het fietsen voelde Ineke de rug gelijk! Het zat vast, was stijf en pijnlijk en ze hoopte dat door het lopen de rug weer los kwam te zitten maar helaas. Maar Margo, Margreet en Monique gingen als een speer!! Dus kon Ineke lossen en gelukkig was alle energie bij Margreet weer terug en de dames hebben een geweldige eindtijd neergezet van 1.15.47 Voor herhaling vatbaar!! Wat was dit leuk!!

Uitslagen:

Sprint (175m,7.4km,2k)
Noël Elsinghorst, De Denker1 00:23:24
Jeroen Hagen, De Denker1 00:24:33
Hinke van Wezep, De Denker1 00:25:31
Addy van Asselt, De DenkerMixedTeam 00:26:40
Harry van Milligen, De Denker1 00:26:55
Laurens Verwoest, De DenkerMixedTeam 00:30:01
Margo Maasman, Aquapoldro Team II 00:30:09
Martin Grefte, De DenkerMixedTeam 00:30:50
Wim van Wezep, De DenkerMixedTeam 00:30:55
Margreet Berghuis, Aquapoldro Team II 00:31:34
Monique Ooijman, Aquapoldro Team II 00:31:35
Claudia Bleyerveld, Aquapoldro Team II 00:33:02

 

Achtste Triathlon (525m,20km,5km)
De Denker1 00:57:36 (9e)
De DenkerMixedTeam 01:12:35 (32e)
Aquapoldro Team II 01:15:46 (10e)

Half Ironman St. Croix (06-05-2007)

Janine heeft in US Virgin Islands meegedaan aan de half Ironman in St. Croix. Hier haar verhaal:

Janine:
Zwemmen ging geweldig, binnen de 40min. Snelle wissel, want ik hoefde geen zonnebrand te smeren. Ik was al bruin genoeg geworden de laatste dagen met de onderlaag van Nevis.
Fietsen was ook geweldig. Net iets meer dan 3uur. Ik heb de ene na de andere tijdritfiets, al dan niet van Carbon, met of zonder (dichte) Zipp wielen en/of tijdrit helm ingehaald. Verschillende mensen zelfs om zien vallen op de helinkjes…
Lopen was een wanhoop. M’n rug speelde op, ik kon niet meer hardlopen en heb dus veel gewandeld. Dan was de pijn nog wel vol te houden. “hardlopend niet” Net binnen de 3uur gelopen. Al die tijdritfietsers zijn me dus weer voorbij gegaan…
Ik heb wat gemengde gevoelens, gezien het verloop. Daarnaast ben ik 9min langzamer dan twee jaar geleden, terwijl ik beter getraind ben en het weer stukken beter was vandaag en ik dit keer geen zeebenen had. Ik had gehoopt een half uur sneller te kunnen zijn dan toen 🙁 helaas. Eindtijd (6:47:15) is bekend, was 14e in age-group van de 25.


JPR IJsselloop Deventer (06-05-2007)

Marco heeft in Deventer meegedaan aan de JPR IJsselloop.

Marco:
Ik heb vandaag de 10 km gelopen in Deventer in een tijd van 38.32 ik kon op het eind nog versnellen en er een paar inhalen en eindigde zodoende net in de top tien op een negende plek.


Triathlon Breukelen (05-05-2007)

Judy en Auke hebben vandaag meegedaan aan de kwart-triathlon in Breukelen.

Judy:
Vanmorgen in alle vroegte ben ik gestart op de kwart triatlon van Breukelen, mijn eerste optreden in een nieuwe leeftijdsgroep, de masters. Het was niet de eerste keer dat ik hier heb meegedaan, maar de vorige keer was toch al weer 9 jaar geleden. Gelukkig hadden ze voor deze editie het fietsparcours weer terug veranderd in het “oude” parcours zodat ik redelijk wist wat er te verwachten was. Het zwemmen en lopen is al die jaren onveranderd gebleven.
Na een voor mijn doen lekkere 1000 m in de benen van een snellere zwemmer kon ik fit op de fiets. Het fietsen start kronkelend door Breukelen om vervolgens ruim 10 km langs het Amsterdam-Rijnkanaal heen en terug (en dat 2x) te gaan. Vier prachtige rechte stukken met dus maar 3 bochten. Er stond een niet te verwaarlozen hoeveelheid wind pal tegen op de heenweg, flink beulen maar terug een beetje herstel door die enorme wind achter. Voor het eerst in mijn triatloncarrière geen water tijdens een wedstrijd in de bidon maar sportdrank, geïnspireerd door Frank Heldoorn. Verrassend genoeg kreeg ik er geeneens last van…. Na een belabberde wissel (sokken…. niet meer doen dus) ging het lopen verrassend goed. Wederom langs dat kanaal heen en terug, en nog steeds veel (tegen) wind.
Ik ben uiteindelijk gefinished in 2.25 nog wat als 3e master kleine 4 minuten achter Ada van Zwieten (wie kent haar niet meer) en de (wereldkampioene masters) duatlon Susan Hagevoord. Ik ben hier zeer tevreden mee, te meer omdat mijn tijd bijna gelijk is aan de tijd van mijn laatste editie Breukelen 9 jaar geleden.

De officiële eindtijd van Judy was 2:25:18 en van Auke 2:52:01.


Tijdrit A.V. Triathlon Amersfoort (25-04-2007)

Peter van Proosdij heeft meegedaan aan een 9km tijdrit, die georganiseerd werd door A.V. Triathlon Amersfoort. Met een verschil van 3 tienden wist Peter deze tijdrit te winnen. Zijn gemiddelde was 42,4km/u. Volgens Peter heeft hij deze tijdrit mede kunnen winnen door z’n nieuwe tijdrithelm.


WK Duathlon Horst aan de Maas (22-04-2007)

Marco Betman en Hanno Beestman hebben meegedaan aan het WK Duathlon: 15km lopen, 60m fietsen en 7.5km lopen.

Marco:
Ik heb vandaag meegedaan aan het wereldkampioenschap Run-Bike-Run in Horst aan de Maas. De eerste run was 15 km en dat ging heel snel, laag in de 57 min en dat is al een pr op deze afstand voor mij. De 60 km fietsen bestond uit 3 ronden, lekkere lange vlakke stukken ik heb voor mijn doen hard gefietst en kon het tempo goed volhouden. In de derde ronde vloog Hanno Beestman mij nog voor bij ik heb nog even geprobeerd om hem bij te houden. Maar dat ging echt te hard. Ik hoorde hem nog wat roepen over trainen in Nieuw Zeeland. Ik was blij dat de 60 km fietsen erop zat om te beginnen aan de laatste 7,5 km hardlopen. dat ging niet meer zo hard als de eerste maar ik werd niet ingehaald en kon zelfs nog een paar plaatsen opschuiven. Al met al een leuk evenement mijn handgeklokte eindtijd is 3.24.48.

Hanno:
Ik heb meegedaan in met de Powerman in Horst aan de Maas. Eindtijd was 3:27:45; daar ben ik tevreden mee. Het was een leuk evenement: goed weer, een hele leuke ambiance en vele wereldtoppers.


10 EM Amstelveen (09-04-2007)

Marco Betman heeft in Amstelveen de 10 Engelse Mijl in 1:04.08uur gelopen.


Halve Marathon Hengelo (Ov) (09-04-2007)

Gilles heeft deze tweede paasdag heel toepasselijk voor haas gespeeld. Hij heeft namelijk (in z’n D2-zone) met Janine (dik in haar D4-zone) de halve marathon van Hengelo in 1.56uur afgelegd. Janine was wel blij met deze tijd, ze had niet gedacht dat ze alweer het niveau had om de halve marathon binnen de twee uur te lopen. Met haas ging dat blijkbaar wel!


Trainingsweekend (23/26-03-2007)

We hebben weer een geweldig trainingsweekend gehad! Vol met verrassingen, maar ook de het gebruikelijke lekkere eten en de mooie en zware trainingen. Het herstel en het nagenieten kan beginnen met de (eerste?) foto’s… Er zijn intussen foto’s toegevoegd. De foto’s zijn gemaakt door Nicolette, Janine en Hinke. En Noël heeft een uitgebreid verslag geschreven.


Zwemloop Amersfoort(25-03-2007)

Gian Dorsthorst heeft meegedaan aan de zwemloop in Amersfoort; De afstand was 1km zwemmen en 9,6km lopen. Gian zijn eindtijd was 1:00.58uur.

 


Run-Bike-Run Hilversum (18-03-2007)

Hilly Panjer heeft meegedaan aan de duathlon in Hilversum: 5,5 km lopen – 20km (race)fietsen – 2,7 km lopen. Ze werd daar in 1:12.50 uur zevende dame.


Lenteloop Eerbeek (18-03-2007)

Harry van Milligen heeft bij de Lenteloop de 6km in 21:34min gelopen, dit betekende een 3e plaats.


Wintertriathlon Groningen (17-03-2007)

Marco Betman heeft vandaag meegedaan aan de wintertriathlon in Groningen.

Marco:“Vandaag heb ik meegedaan aan de wintertriathlon in Groningen en wel de sprintafstand 5 km lopen, 25 km fietsen en 10 km schaatsen in 1.39.38.
Het lopen ging goed de 5 km was wel zeer ruim, op de fiets was het hard werken omdat er lekker veel wind stond in het mooie Groningen. En schaatsen kan ik niet echt goed maar daar kwam ik niet onder uit.”


Run-ATB-Run in Nijverdal (10-03-2007)

Gian en Laurens hebben meegedaan aan de Run-ATB-Rin in Nijverdal.

Gian: “De afstanden waren 5-20-2,5. Ik vond het weer een erg mooi parcours. Het loopparcours was erg zwaar met een aantal klimmen, waarvan 1 steile klim met mul zand. Het atb’en was wel redelijk goed te doen. Mijn eindtijd was 1:47:41, Laurens had een eindtijd van 1:49:17.”


Triathlon Nevis (04-03-2007)

De dames Ineke, Jetty en Claudia zijn gearriveerd in Nevis en opgehaald door Gilles (fiets) en Janine (taxi).
Zij hebben samen met Gilles en Janine meegedaan aan de plaatselijke triatlons.
Gilles en Janine deden mee aan de Olympic Distance en de anderen aan de Sprint Distance.

 

Hierbij de uitslagen van het DeDenker team:

Olympic Distance:
Gilles werd tweede mannen overall: 2:33:06 (eerste in zijn age group)
Janine werd eerste vrouwen overall: 2:51:24 (eerste in haar age group)

Sprint Distance:
Ineke werd 2de in haar age group: 1:45:51
Jetty werd 3de in haar age group: 1:46:28
Claudia werd 4de in haar age group: 1:50:21

 


Run-ATB-Run in Wierden (04-03-2007)

Hilly heeft meegedaan aan de Run-ATB-Run in Wierden.
De afstand van deze offroad duatlon is: 5,2 km lopen – 18,3 km atb – 2,6 km lopen.

Hilly: “Met een goed looponderdeel, maar met betere tegenstand op de ATB ben ik 3e dame geworden in een eindtijd van 1.23.56 uur.
Een prima trainingswedstrijd voor de komende duathlons met racefiets!!”


Pier to Pier race Nieuw-Zeeland(03-03-2007)

Hanno heeft in Nieuw-Zeeland meegedaan aan de Pier to Pier race.

Hanno: “Het is een 5 km race, waarbij de eerste helft over het strand gaat en de tweede helft over de weg. De tijd die ik liep viel me niet tegen 19.02; de avond ervoor nog een lange duurloop.
Ik heb een foto van mezelf en Kris Gemmell (5e ITU ranking). Hij gaf het startschot en na de wedstrijd gaf hij een kleine uitleg over zijn professionele triathlon carriere.”

 


Rail Trail Duathlon Nieuw Zeeland (25-02-2007)

Hanno heeft in Nieuw Zeeland meegedaan aan de Rail Trial Duathlon.
Hanno:

Dit weekend de railtrail duathlon gedaan over een heuvelachtig parcours van 150 km. Het is een oude spoorwegroute door de heuvels met een hoogte verschil van ca 425 meter. De rails en bielzen zijn een paar jaar geleden verwijderd 😉
zaterdag:
8 lopen
37 MTB
11 lopen
en 37 MTB
Gefinished in 4uur 50min; nummer tien in de cat Mens open; overall ongeveer nummer 25 denk ik.
Het was voor mij een heel lange dag, (mijn langste evenement was 1 uur 40) dus ik ben maar voorzichtig begonnen: de hartslag in de gaten gehouden.

zondag:
8 lopen
42 MTB
9 lopen
Dit keer “volgas” ;-)) Overall de derde tijd in 2 uur 33.
In de einduitslag 7uur 23; in de catergorie Mens open ben ik 7e of 8e geworden van de 25 deelnemers. Temperatuur 28 graden en droog.

Er waren ook nog een heleboel teams die in estafette vorm deelnamen, kortom een geslaagd weekend.


Hanno in Nieuw-Zeeland

Tijdrit Nevis (24-02-2007)

Janine en Gilles hebben meegedaan aan een tijdrit van ongeveer 30km op Nevis.
De meeste snelle mannen van de club reden op hun nieuwe tijdrifietsen: Trek Equinoxes (zie voor meer info het dagboek ‘Janine op Nevis’) en zo ook de “snelste”, op Nevis wonende, vrouw van de club.
Gilles werd in dit geweld tweede in tijd van 47.17min, bijna 2min achter nummer 1.
Janine werd zesde overall in een tijd van 49.39min en werd daarmee eerste vrouw, dik 4min sneller dan de tweede vrouw op haar Trek Equinox.


Zwemloop voor de wintercompetitie(24-02-2007)

door Harry van Milligen

Vandaag was het laatste onderdeel van de wintercompetitie.
De vraag die vandaag centraal stond was: zijn er nog verschuivingen mogelijk in de eindstand? Daar waar Judy bij eerdere evenementen het zwemonderdeel nog wel eens liet schieten deed zij nu op beide onderdelen mee. Zou ze haar eersteprijs van dit seizoen nu al willen binnenhalen? Voor Ineke was een opkomende verkoudheid zelfs niet te veel vandaag!
De strijd om de eindoverwinning bij de mannen blijft ook ongekend spannend. Vader en zoon van Wezep blijven elkaar op korte afstand volgen, alhoewel ik Wim vanmorgen regelmatig de armen in lucht zag steken ten tijde van zijn aanstaande overwinning.
Bij de lange afstand liet Hilly zich van haar beste kant zien. Zij werd tweede achter Noël die een prachtige inhaalrace had ingezet (kwam van plaats 4 na het zwemonderdeel).
Bij de korte afstand waren de overwinning voor Bert en Margot.
Ik heb vele blijde gezichten gezien wegens verbetering van diverse persoonlijke records.

Klik hier voor de tijden.


Leestenloop (18-02-2007)

Margot en Marco hebben de Leestenloop gedaan. Margot liep de 5 km om te zien hoe het met haar hardlopen gesteld is na haar avonturen in Australie. Ze liep die 5 km in 24.55, dus dat is een begin. Marco deed de 10 km in 41.44.


Nevis loopwedstrijd 11.4 km (17-02-2007)

Janine heeft op Nevis meegedaan aan een loopwedstrijd over 11.4 km. Ze deed er 1.01.30 over en was daar best tevreden mee. Ze werd 4 dame van de 9 dames die mee deden.

 

“Janine meets Janine” en “in de rust gebeurt het”

 


Buller Half Marathon Nieuw Zeeland (10-02-2007)

Hanno is 40-ste geworden (Van de 1385 deelnemers) tijdens de Buller Half Marathon in Nieuw Zeeland. Net als in Molenschot finishste Hanno precies op een hele minuut en zette met 1.28.00 een erg mooie tijd neer.

 


Cross in Heerde (10-02-2007)

Hilly werd eerste dame bij laatste cross van het Gelders/Overijssels circuit. Zij legde de 6000m in 23 minuten en 25 seconde af.


Mini Triathlon Nevis (10-02-2007)

Janine heeft meegedaan aan een minitriathlon op Nevis (650m-20k-5k). Ze werd eerste dame en had voor het eerst haar DeDenker triathlonpakje aan. Onze clubkleding heeft dus nu ook de Caribische zee weerstaan.


Bike Race Nevis, 30 mijl (04-02-2007)

Janine heeft deelgenomen aan de Intermediate Bike Race op Nevis en werd eerste dame van de acht die deelnamen. Zelf schreef ze er het volgende over in haar internetdagboek:

“De bike race gisteren was leuk. Toen ik er naar toe fietste deden m’n benen zeer, had ik een zere keel en had ik hoofdpijn. Maar ik zou de intermediate race (30 mijl, bijna 50 km) en niet de elite race (50 mijl). Ruim een uur te laat gingen we met z’n allen van start; 10 Elite en 16 Intermediate. Alle vrouwen (8) startten op de 30mijl. Mijn taktiek was om zolang mogelijk bij de snelle groep de blijven. Die moesten 3 rondjes en ik slechts 2. Dus, zou dat lukken dan kon ik gewoon afzwaaien na het tweede rondje. Na twee rondjes door de stad, ging de groep echt van start. Na zo’n 6km was er een kopgroep van 7 man en 1 vrouw. Bij het vliegveld kregen we een enorme bui over ons heen (Dat werd weer fiets poetsen…) Gedurende het tweede rondje gingen er twee vandoor en kon ik in het groepje met andere 5 net meedraaien en zelfs nog wat kopwerk doen. Het gevolg was dat ik inderdaad na twee rondjes kon afzwaaien en als eerste dame over de finish kwam. (Een van de twee koplopers was de winnaar bij intermediate mannen.) Ik had blijkbaar wel indruk gemaakt, want na de race kwamen verschillende mannen uit de elite groep me feliciteren en de mannen van St.Maarten nodigden me uit voor hun internationale vrouwen race in juni.”

Uit de foto’s blijkt overigens dat zij niet alleen maar uit de wind heeft gezeten bij de mannen.

 


1000 meter zwemtest voor wintercompetitie (03-02-2007)

De jaarlijkse 1000 meter zwemtest heeft weer plaatsgevonden. Door het grote aantal leden moest er vooraf goed over de logistiek nagedacht worden. Al met al is het, door het voorwerk van Bert, prima gelukt om de 29 deelnemers hun 1000 meter te laten zwemmen. Voor sommigen, zoals Danny en Richard, was het de eerste keer zodat er zowiezo PR’s zouden worden neergezet. Er werd dan ook direct al getrakteerd bij de koffie.

 


Midwintermarathon (28-01-2007)

Heel langzaam en met hulp van anderen, druppelden de uitslagen van de Aquapoldoers op verschillende afstanden binnen…Hebben we ze nu allemaal?

Zowaar de hele familie van der Zwan ging van start. Danny…., die heeft alias Harry een mooi PR neer gezet, dat wordt trakteren! Claudia moest helaas uitstappen vanwege een knieblessure. Hilly werd derde op de mini met de supersnelle tijd van 1:16.33, daar was ze heel blij mee!

Mini-Marathon, 18.6km
Hilly Panjer 1:16.33
Bas van der Zwan 1:18.25
Chris Heg 1:24.16
Bert van der Zwan 1:25.23
Hinke van Wezep 1:28.53
Laurens Verwoest 1:35.20
Auke Wijnterp 1:37.57
Jos Engelbert 1:38.02
Marjon Werink 1.39.19
Ineke Telgen 1:48.58
Claudia Bleyerveld Uitgestapt
Margreet Berghuis Niet gestart
Robert Rietveld ??

Accressloop 8km
Harry van Milligen alias Danny Bol 30.46
Marco Betman 32.09
Jeroen Hagen 35.00
Ruud van der Zwan 35.27
Wim van Wezep 42.48
Patricia van der Zwan 42.56
Eddie Zeen 43.21
Harold Buter 46.04
Nicolette Verdugt 55.05


Foto’s Wim Derksen


Loopje Swifterband (27-01-2007)

Gian Dorsthorst heeft gedaan aan een loopje in Swifterband. Hier heeft hij 9,5 km in 39,09 gelopen. Daarmee werd hij voor het eerst eerste. Gian is dan ook heel erg tevreden met dit resultaat.


Koningscross (20-01-2007)

De cross ging gewoon door, ondanks het verbod het bos in te gaan. Een aardig aantal Aquapoldro leden was hier van de partij. Er lagen heel wat boompjes over de paden, waardoor het af en toe net een steeple chase leek. Erg leuke variatie op het thema crossen. Geen gevaarlijk loshangende takken of bomen, het besluit om niet af te lassen was volkomen terecht. Chris Heg ging voor de 15km. Judy van Haaster, Ineke Telgen, Bert van de Zwan en Claudia Bleyerveld liepen de 11km. Marco Betman, Nicolette Verdugt en Gian Dorsthorst startten op de 6km.

15km
Chris Heg 1:06.16

 

11km
Bert van der Zwan 46.54
Judy van Haaster 47.34
Ineke Telgen 58.33
Claudia Bleyerveld 58.33

 

6km
Marco Betman 26.35
Gian Dorsthort 27.57
Nicolette Verdugt 43.08

Loting Triatlon Holten (19-01-2007)

Het wordt druk in Holten met Aquapoldro leden. Op de kwart zijn Auke Wijnterp, Chris Heg, Harry van Milligen, Gilles Janssen, Ineke Telgen, Claudia Bleyerveld, Laurens Verwoest en Margreet Berghuis ingeloot. Op de achtste is Martin Grefte ingeloot. Nicolette Verdught staat helaas als 359ste op de wachtlijst.


Egmond Halve Marathon (14-01-2007)

Marjon Werink heeft de halve marathon van Egmond gelopen. Haar tijd was 1:58.00uur


Orderbosloop Apeldoorn (13-01-2007)

Marco Betman heeft de SV Orderbosloop gedaan. Op de 5 km werd hij in 19.08min tweede. Jos Engelbert liep de 10 km in 47.30min en Arnoud Gobas de 15 km in 1:06.30uur. Pieter Boumeester en vriendin Ingrid waren ook van de partij op respectievelijk de 10 km in 39.58min (2e overall, 1e veteraan) en de 5km in 28:43min.


Open Gelderse/Overijsselse cross (13-01-2007)

Op een pittig parcours in Stokkum (vlakbij ’s Heerenberg) vond de Open Gelderse/Overijsselse cross plaats. Hilly Panjer werd hier 1e dame in categorie V35 en 2e dame overall op de 6200m in 26.19 minuten.


Klaverbladloop Apeldoorn (07-01-2007)

Hilly Panjer heeft meegedaan aan de klaverbladloop in de Maten Apeldoorn, ze heeft daar de 10km in 39.59 minuten gelopen en werd daarmee 1e dame. Ook Marco Betman liep deze tien kilometer en deed er 49 minuten en 13 seconden over


Nieuwjaarsloop Vaassen (06-01-2007)

Pieter Boumeester heeft in Vaassen de 10 km in 39.52min (4e veteraan) gelopen.


Wintercompetitie Aquapoldro Triathlon (06-01-2007)
door Danny Bol

Het derde evenement van de wintercompetitie trok 20 hardlopers. 10 vrouwen en 10 mannen, welke onder droge zachte omstandigheden van start gingen in de loopcross voor de wintercompetitie. Na de start waren de intenties van de diverse deelnemers goed te zien. Bij de heren ging Harry snel van start en wilde direct een afstand nemen ten opzichte van de rest. Het lukte Hinke als enige om op een kleine afstand hem te volgen. Uiteindelijk bleek het tempo van Harry toch te hoog voor Hinke. Marco gunde hem die voorsprong wel en maakte na het “startschot” eerst nog even een praatje met het publiek voordat hij echt van start ging. Uiteindelijk zou Marco (inclusief een aantal push-ups op de finish lijn na het voltooien van de derde ronde) als derde finishen, achter Harry (“ondanks dat ik weinig heb gelopen de afgelopen weken ging het gewoon lekker”) en Hinke. Bij de mannen zat het venijn duidelijk in de staart. Nadat Wim in de voorlaatste ronde Auke had bijgehaald, wist Auke in de eindsprint Wim alsnog te verslaan. Dit ondanks de aanmoedigingen van de aanwezige familie van Wezep.

Bij de vrouwen werd er hard gelopen en lag de spanning bij het gevecht voor de derde tijd. Judy liep bij de dames net zoals Harry dat bij de heren deed het volledige veld van zich los. Vanwege het feit dat zij ’s ochtends niet had deelgenomen aan de zwemtraining, is Judy niet geklasseerd in de einduitslag. Daar ging de overwinning naar Marjon. Achter Marjon vond een spannend gevecht plaats tussen Ineke, Janine en Claudia (Claudia had ook niet deelgenomen aan de zwemtraining en is ook niet geklasseerd in de einduitslag). Ineke (2e) lukte het niet om weg te lopen bij Janine(3e) en Claudia, Janine en Claudia lukte het uiteindelijk niet om Ineke bij te houden en zo liepen ze dicht bij elkaar hun rondjes. Achter Janine werd Monique met een mooi opgebouwde race en een sterke laatste ronde waarin Monique Claudia nog wist in te halen 4e.

Iedereen gefeliciteerd met een mooie prestatie, het was duidelijk te zien dat er tot op de finish gestreden is en er zijn scherpe tijden gelopen.

Klik hier voor alle eindtijden.


DonJon Nieuwjaarsduik Bussloo (01-01-2007)

Terwijl Bert en Patricia als vrijwilliger in de weer waren en Gilles foto’s maakte, doken Marco en Ineke. Deze keer ging Ineke wel kopje onder.