Nieuws 2002

Talent van het Jaar

Bas van der Zwan (16) kreeg afgelopen zaterdag 18 januari de Beelaerts van Blokland Bokaal, de aanmoedigingsprijs voor grote talenten in Apeldoorn.


Junioren Selectie

Ons jeugdlid Bas van der Zwan is geselecteerd voor de Junioren Selectie 2003 van de NTB.


Wintertriathlon Assen 2002

NK Hele Triathlon
Frank Hagen werd 22ste met een tijd van 6:24:39, hiermee was hij 4e in de categorie H40.

Robert Rietveld is helaas uitgestapt bij fietskm 75; hij had te veel last van zijn rug.

NK Halve Triathlon Dames
Janine Herweijer werd 21ste met een tijd van 3:41:04 en was daarmee 16e in de categorie D21.

Estafette
Peter van Proosdij werd met zijn “Team AV Triathlon” 13de in 5:39:21.


Kristalbad Triathlon 2002

Bas van der Zwan heeft afgelopen zaterdag, 7 september, de Sprint-afstand (500m-24km-5km) van de Kristalbad Triathlon gewonnen.

Op de Kwart-afstand (1km-40km-10km) werden Marcel van de Veen en Frank Hagen respectievelijk 17de en 20ste.

De overige leden waren actief in de organisatie.


Bas van der Zwan Nederlands Kampioen

Bas van der Zwan is afgelopen zondag, 2 juni, in Zundert op de sprint-triathlon (750m-19km-5km) in zijn categorie (H16) Nederlands kampioen geworden.


Kristalbad Triathlon

Bas van der Zwan heeft afgelopen zaterdag, 7 september, de Sprint-afstand (500m-24km-5km) van de Kristalbad Triathlon gewonnen. Op de Kwart-afstand (1km-40km-10km) werden Marcel van de Veen en Frank Hagen respectievelijk 17de en 20ste. De overige leden waren actief in de organisatie.


Triathlon Zundert

Bas van der Zwan is afgelopen zondag, 2 juni, in Zundert op de sprint-triathlon (750m-19km-5km) in zijn categorie (H16) Nederlands kampioen geworden.


Triathlon vereniging in Apeldoorn een feit!

Een triathlon vereniging in Apeldoorn is een feit! Afgelopen woensdag 29 mei hebben 10 atleten besloten zich als afdeling Triathlon aan te sluiten bij de zwemvereniging Aquapoldro.


Bijeenkomst Tri-Apeldoorn

Woensdag 29 mei is er een (evaluatie) bijeenkomst van Tri-Apeldoorn.
Tijdens deze bijeenkomst kijken we terug op de afgelopen 3 maanden en presenteert het interimbestuur de plannen voor de toekomst. Hierbij zal veel afhangen van het aantal (nieuwe) leden dat door wil gaan!
Leden, potentiele leden en geinteresseerden zijn van harte uitgenodigd.
De bijeenkomst start om 20.00 uur en vindt plaats in de verenigingsruimte van het zwembad Malkander.


Triathlon Trainer Janine

Janine is geslaagd voor de Triathlon Trainer A cursus. Tri-Apeldoorn kan nu bouwen op 2 gediplomeerde trainers.


Trainingen

Omdat de fietstraining op zaterdag/zondag nog steeds niet echt bezocht wordt, wil Janine iets uitproberen. Janine zal de komende maandagen van 19.00 tot ongeveer 20:30uur een fietstraining geven.
Verzamelen bij de Woonboulevard. Vandaar vertrekken we naar een verkeersarm rondje van ongeveer 2km. Op dit rondje vindt de training plaats.
Dit houdt in dat niemand bang hoeft te zijn om ervan gefietst te worden en dat ook niet bang hoeft te zijn dat hij/zij niet echt traint omdat het te langzaam gaat. Iedereen kan op zijn eigen tempo/niveau fietsen en je ziet elkaar regelmatig. Je fietst dus eigenlijk ook niet alleen. Vergelijk het maar met de looptraining op de baan of op een klein rondje.
Janine wil dit wel een aantal maandagen proberen, dan kan een ieder zijn lange duurtraining gewoon lekker in het weekend doen (al dan niet met clubgenootjes) en hebben we een “snelheids” training door de week van Tri-Apeldoorn.


Fietstraining op Zaterdag

Na een kleine enquete onder de leden, bleek er een lichte voorkeur om op zaterdag vanaf 10.00 uur te fietsen in plaats van op zondag vanaf 09.00 uur. Daarnaast bestond er een voorkeur voor Malkenschoten als start/verzamel plaats. Daarom is met ingang van 6 april de fietstraining op ZATERDAG. Start 10.00u vanaf de parkeerplaats van zwembad Malkenschoten.


Verslag informatieavond

Donderdagavond 21-02-2002 was de eerste bijeenkomst van Tri-Apeldoorn, de triathlon vereniging in oprichting. De opkomst was naar tevredenheid, naast een aantal geintresseerden van andere organisaties waren er bijna 20 atleten aanwezig.
Het doel van deze avond was om een aantal atleten bij elkaar te krijgen waarmee we gestructureerd voor de triathlon zouden kunnen gaan trainen.
We kunnen zeggen dat dit doel bereikt is; Er hebben zich 12 atleten aangemeld die voor € 25,= de komende 10 weken samen willen gaan trainen. Daarnaast is er ook een aantal mensen dat gaat helpen met de dingen erom heen.
Hotel/Recreatiepark Klein Canada heeft aangegeven dat zij garant staan voor de kosten van het zwemwater voor de eerste 10 weken.


Informatieavond

Op donderdag 21 februari a.s. wordt er een informatieavond gehouden in Hotel/Recreatiepark Klein Canada te Beekbergen. Heb je interesse in een triathlonvereniging in Apeldoorn en omstreken en wil je hier meer van weten kom dan naar de informatieavond, aanvang 20.00uur.

Route beschrijving naar: Hotel/Recreatiepark Klein Canada, Ruitersmolenweg 15, te Beekbergen, Telefoon 0555061303.

Vanuit Apeldoorn:

Arnhemseweg richting Beekbergen,
In Beekbergen bij de stoplichten linksaf,
Na 500 meter (bij de Rabobank) linksaf = Ruitersmolenweg,
Na 300 meter links; Hotel/Recreatiepark Klein Canada.

Vanuit Arnhem A50:

Afslag Beekbergen/Hoenderloo
In Beekbergen bij de stoplichten rechtsaf,
Na 500 meter (bij de Rabobank) linksaf = Ruitersmolenweg,
Na 300 meter links; Hotel/Recreatiepark Klein Canada

De informatieavond wordt mede mogelijk gemaakt door Hotel/Recreatiepark Klein Canada (Beekbergen)


Eerste Trainer meldt zich

Judy van Haaster, die in het bezit is van het trainers diploma ‘triathlon trainer A’ van de NTB, heeft aangegeven te willen helpen met schema’s. Janine Herweijer volgt deze winter de cursus voor ‘triathlon trainer A’ en zal als alles goed gaat in de toekomst ook schema’s kunnen maken en trainingen kunnen geven.


Zwemtraining

In principe kan bij Aquapoldro tegen een collectieve vergoeding worden meegezwommen. Begin 2002 komt er een informatie-avond waar alles meer concreet zal worden gemaakt. Wil je dus meer weten en/of zie je jezelf al potientieel lid, kom dan naar de informatie avond. Op deze avond willen we namelijk ook verder inventariseren of een vereniging levensvatbaar kan zijn.