Tri-aquapoldro Crossloop 2018

De crossloop 2018 zit er weer op.

Bedankt voor de organisatie, Ineke & John voor het parcours,  Mia, Jacomijn en Helen voor de tijdwaarneming en Korien stond achter de versnaperingstafel met koffie thee limo en lekkers.

Uiteraard niet te vergeten Angelique, Jennifer en Lieke die de foto’s hebben gemaakt.

17-01-2018 07:19 Update: Yes!!! De foto’s staan eindelijk op FB in het album : Crossloop 2018

Wijziging training 24 januari 2018 (jeugd).

Op woensdagavond 24 januari 2018 worden er twee trainingswedstrijden gehouden voor een deel van de jeugd. Dat betekent dat eenmalig trainingen vervallen en dat er wordt geschoven met tijden.

Voor 24 januari wordt het trainingsschema:

  • 18:30-19:00 uur – Trainingswedstrijd DG2-EG1
  • 19.00-19.30 uur – Zwemtraining EG1 – DG2 – DG1 – CG1
  • 19.30-20.00 uur – Trainingswedstrijd CG1-DG1

BG1 en EG2 hebben die dag geen training.

CG1 – 13 januari – Nunspeet-Aquapoldro

Na meer dan een maand stilstand (op het toernooi in Hattem na voor sommigen) eindelijk weer lekker ballen. Merijn. Benthe en Wiesje zijn er niet vandaag. Guus komt ons versterken en Sefkan speelt zijn eerste echte wedstrijd. Als coach is Astrid Simons gecharterd. Nunspeet staat 5e en wij derde, dat kan dus best spannend worden. De voorbespreking door Astrid laat ieder tussen zijn oren knopen: terugdringen op eigen helft, niet wisselen van speler, tenzij Wilco/de keeper dit aangeeft en nooit binnen de 7 meter.

Partje 1 begint en halen en aanbieden is niet echt blijven hangen. Patricia knalt de bal op het doel, maar raakt de lat. De score gaat gelijk op, mede omdat wit 7 vrij komt te liggen en eenvoudig een bal om de oren van Wilco mikt. De man meer weten we niet te benutten en Alex raakt de paal. Toch lukt het ons om met 2-4 het partje af te sluiten.

We moeten de rust er in houden en laag inschieten. De bal gaat vaak over. Nummers 4 en 7 moeten we goed in de gaten houden en bewaken. Luka scoort met een fraaie drukbal. Een aanval door Patricia en Guus eindigt op de lat. Op de helft van de speeltijd is het 3-7.

Maak je vrij en speel niet terug, ga de hoeken in. We proberen weer teveel door het midden. Een solo van Wilco mislukt. Even later trekt Luka aan de noodrem met als gevolg zijn tweede P. Nunspeet komt terug tot 4-7 door 4. Wilco scoort uit een man meer situatie. De tweede paal blijft vaak eenzaam, we liggen er niet bij en gooien dan makkelijk naar de keeper. Wilco mag een 5 meter nemen (Niek ligt nu in ons doel). Hij wordt helaas gehouden. Guus is boos en gooit de bal weg bij een vrije worp tegen. Zijn tweede P. Wilco veroorzaakt even later ook een 5 meter en 4 wit weet deze wel te benutten. Luka gooit nog eens hoog, erg hoog, over. Met 6-8 gaan we het laatste partje in.

Rust houden en zo snel mogelijk naar de 2 meter lijn. Alex ziet niet dat er bij de tweede paal iemand ligt en gooit zelf op de eerste paal. Guus loopt zijn derde P op en mag vertrekken. Luka speelt nog even de Einzelgänger. Het wordt spannend en op het laatste moment komt Nunspeet nog terug tot bijna gelijk. Sefkan gaat er nu ook in tot het einde. Wirachai veroorzaakt nog een 5 meter, maar met een hartverlammende einduitslag van 9-10 nemen we de winst en drie punten mee naar huis.

Veel P’tjes, praten tegen de scheidsrechter, bal weggooien, over anderen heen zwemmen etc. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt aan het einde van de wedstrijd. De wedstrijd is dan wel gewonnen, maar van onszelf hebben we verloren. Volgende week tegen Hatto Heim.

EHBO Les 13 Januari

EHBO les.

Zaterdag 13 januari was het zo ver. Na de theorie via E-learning te hebben gedaan, kwamen de eerste 4 kandidaten bij elkaar voor de eerste praktijk les EHBO.

Na een korte terugblik op de theorie en het in ontvangst nemen van het Orange kruis boekje, zijn we gezamenlijk hard aan de slag gegaan onder leiding van Anita met de stabiele zij ligging en het keren van een slachtoffer van buikligging naar rugligging.

Hebben we geleerd hoe we bij een bewusteloos slachtoffer de ademhaling controleren, moeten reanimeren en hoe we de AED moeten hanteren.

Ook moesten we ook verschillende verbanden  aanleggen. Annemiek kon het hierbij niet laten haar middelvinger te laten verbinden en Steven en Bianca hadden grootste lol om de oké duim van Steven. Petra en Henriette kregen de slappe lach omdat ze zo in hun rol van slachtoffer en hulpverlener opgingen dat ze het bijna niet droog hielden. Tot slot werd de Raute-greep nog geoefend.

De ochtend vloog om en volgende week staan we klaar voor les 2.

 

Nieuwjaarsontbijt waterpolojeugd

Traditioneel, het nieuwjaarsontbijt voor de jeugd van waterpoloënd Aquapoldro. Op 7 januari 2018 was het weer zover, 52 jeugspelers, trainers, coaches en gasten deden zich tegoed aan het

door de Jeugdcommissie klaar gezette ontbijt. Witte bollen, bruine bollen, volkoren boterhammen, Fries roggenbrood, ontbijtkoek, crackers, heel veel beleg en een warm eitje lagen klaar op het buffet. Ook aan drinken was gedacht met melk, jus d’orange, verse koffie en thee. En een glas champagne voor een toast op het nieuwe jaar (veel gezondheid en sportiviteit).

Het resultaat van de Grote Clubloterij werd ook bekend gemaakt: samen met wedstrijdzwemmen verkochten we 432 loten. De opbrengst, na aftrek van alle kosten werd zo’n € 750 voor onze jeugd. De beste verkopers werden even extra in het zonnetje gezet: Ilse Brilman, Simon van Telgen, Jimmy Lankreier en Patricia Gloudemans. Zij verkochten samen 100 loten.

Barcommissie zoekt ouders voor bardiensten

Beste ouders/verzorgers van onze jeugdleden
’t Sprenkeltje draait nu sinds een klein jaartje door onze eigen vereniging. We zijn heel erg blij en trots dat er weer een horecamogelijkheid is waar de leden en ouders hun versnaperingen kunnen kopen. Teams kunnen voor of na een wedstrijd in ’t Sprenkeltje nog even samen zijn voor de gezelligheid of als team de wedstrijd te bespreken.Om dit te kunnen realiseren werken we met bardiensten. Van ieder spelend lid vanaf 18 jaar wordt verwacht dat hij/zij meehelpt om de bar te bemannen. Ook tijdens de wedstrijden van de jeugd is ’t Sprenkeltje geopend. Dit wordt tot nu toe verzorgd door de seniorenteams, maar we hopen dat er ouders zijn die ook graag hun steentje hierin willen bijdragen. Het gaat dan om ongeveer 2 tot 3 keer per jaar een bardienst draaien tijdens de jeugdwedstrijden waarbij er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt dat u de wedstrijd van uw eigen kind kan zien. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is een IVA certificaat te halen. Dit kunt u online behalen en kost u ongeveer een uurtje tijd.Om u hiervoor aan te melden kunt u een mailtje sturen naar de barcommissie. We hopen op een flink aantal enthousiaste ouders.
Groeten namens de Barcommissie

Toernooi met oliebollen in Hattem

Op 30 december was er een oliebollentoernooi in Hattem. Van Aquapoldro waren er twee teams ingeschreven: een E-jeugd team en een C-jeugd team. Na een fraaie victorie van de E-jeugd, was het de beurt aan het C-jeugd team.

Zo’n toernooi is een uitgelezen kans voor Sefkan en Chantal om wat wedstrijd ritme op te doen. Na een oproep om mee te doen, lukte het om 10 spelers bij elkaar te krijgen. Van de D-jeugd speelden mee: Jasper S. en Merijn, van de C jeugd de hoofdmoot: Niek, Patricia, Alex, Wiesje en Sefkan. Versterking kwam van Guus en Bart die ook in de B-jeugd spelen. Ritsert had de tijd genomen om te coachen.

Er waren bij dit toernooi 3 teams: Hatto-Heim, Swol en Aquapoldro. Op zich niet veel maar omdat deze 3 teams in dezelfde competitie spelen en omdat Swol en Aquapoldro redelijk aan elkaar gewaagd zijn, beloofde dat toch wel spektakel. Gespeeld werd 4 x 5 minuten netto tijd tegen elke tegenstander.

De eerste wedstrijd begon een half uur later dan gepland: Aquapoldro tegen Swol. Ritsert besloot om te starten met de sterkste opstelling en dit betaalde zich uit in een 2-0 voorsprong in het eerste kwart (de eerste goal was van Merijn na 1 minuut). Hier moest wel heel hard voor gevochten worden. in het tweede kwart kwam Swol terug tot 2-3. Na partje 3 stond het alweer 5-3 maar uiteindelijk werden de punten gedeeld door een 5-5 gelijkspel. Beide teams waren op het eind erg moe maar ook aan elkaar gewaagd. De doelpuntenmakers waren Guus, Merijn, Alex (2) en Bart.

Hierna nam Swol het op tegen Hatto-Heim. De ploeg uit Zwolle was in het eerste kwart zichtbaar vermoeid maar herstelde zich knap. Zij wisten het thuis team uiteindelijk te verslaan, voor Swol dus 4 punten in de zak.

Aquapoldro moest het hierna opnemen tegen Hatto-Heim. In het eerste kwart wisten de spelers uit Hattem nog goed tegenstand te bieden maar ook door de vermoeidheid en het prima spel van Aquapoldro keken de mannen uit Hattem uiteindelijk toch tegen een achterstand van 2-7 aan (periodestanden: 0-0; 3-1; 5-1; 7-2, de doelpuntenmakers waren Niek, Alex (4), Guus (2) en Bart). De eerste twee partjes was onze vaste doelman Niek vervangen door Bart. Ook wij hadden dus 4 punten na 2 wedstrijden (maar ons doelsaldo was wel hoger).

We hebben nog een finalewedstrijd gespeeld en dit werd dus weer een speltakelstukje tussen Swol en Aquapoldro. Deze keer waren de Apeldoorners toch de vermoeide ploeg. Mede hierdoor liep Swol uit naar een 1-4 voorsprong. Aquapoldro wist in het derde kwart het tij nog goed te keren en kwam terug tot 4-5. helaas wisten de Zwollenaren het laatste kwart af te maken in hun voordeel: 4-6. Hiermee waren zij de kampioen van Hattem (periodestanden 1-2; 1-4; 4-5; 4-6, doelpuntenmakers Alex (3) en Guus).

 

Terugkijkend waren het drie erg leuke potjes waterpolo en heeft iedereen genoten en heel veel geleerd. Chantal en Sefkan hebben heerlijk mee kunnen doen en hun eerste wedstrijden kunnen ervaren en ook Jasper deed prima mee. Leuk toernooi om te zien en voor herhaling vatbaar.

Hulde aan alle drie de teams!

(door Martin Laan)

 

Oliebollentoernooi 2017

Afgelopen vrijdag was het weer een gezellig feestje in het zwembad. Er waren maar liefst tien teams die streden voor het kampioenschap van de avond. Onze jongste toppers speelden samen met onze dames, heren, dappere aanhang en gepensioneerde waterpolo sterren. Hele families lagen in het water en speelden met en tegen elkaar.

De scheidsrechters waren wat soepeler met de regels en er zijn dan ook extra veel calorieën verbrand met het proberen boven te blijven, want het is natuurlijk wel erg leuk om nu eindelijk eens over elkaar heen te mogen zwemmen zonder eruit gestuurd te worden.

Er werd verrassend goed samen gespeeld tussen jong en oud, ervaren spelers en gast spelers. De topscoorders van de avond varieerden ook van jong tot oud, klein tot groot. Daarnaast was er natuurlijk niet te vergeten ook de tafel met lekkers, hapjes en vooral heel veel drankjes.

De avond is afgesloten met een gezellig feestje in het Sprenkeltje tot de barman de laatste ronde aankondigde omdat uiteindelijk het alarm er toch op moest.

Serious Request

Vanmorgen hebben we het bij elkaar gezwommen geld van de 100×100 estafette en van de Rolathlon naar het Glazen Huis gebracht. De opbrengst is geworden € 1395, waarvan € 1095 van de 100×100 en € 300 van de Rolathlon. De winst in ’t Sprenkeltje (€ 104) is via het Gymnasium Apeldoorn gedoneerd en daarnaast waren er nog een paar individuele sponsoracties. Een succes, zowel in opbrengst als sportief.

De cheque is aangeboden door Evy Woudenberg, Amy Vollenbroek en Fabian Bruil van Aquapoldro, samen met Mylène Veldhuis (Aquapoldro) , Lidia van Bon (de Sprenkelaar) en Ton Gloudemans (Zonnebloem en Aquapoldro). Evy, Amy en Fabian hebben daar ook DJ Sander ontmoet en met een high five de cheque ingeleverd.

De belangeloze medewerking van: Zwembad Aquasportcentrum de Sprenkelaar, Zwemvereniging Aquapoldro, Regio Midden Veluwe van de Zonnebloem als organisator en Zorgsaam Apeldoorn als sponsor van de Rolathlon (rolstoelen en rollators) heeft mede tot dit succes geleid.